Vej til Øster Hornum Kirke i Støvring med Bus eller Jernbane?

Start
Slut
Søg

Vejvisning til Øster Hornum Kirke fra de vigtigste steder i Støvring med Bus eller Jernbane

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Øster Hornum Kirke - Bus: Bus - 107.

Spørgsmål & svar

Hvad er de nærmeste stationer til Øster Hornum Kirke?

De nærmeste stationer til Øster Hornum Kirke er:

  • Torvet Øster Hornum (Rebild Kommune) er 463 meter derfra, 6 minutters gang.
  • Smedevænget (Nibevej / Øster Hornum) er 526 meter derfra, 7 minutters gang.
  • Østervang (Øster Hornumvej / Øster Hornum) er 670 meter derfra, 9 minutters gang.
  • Sandgraven (Østervang / Øster Hornum) er 673 meter derfra, 9 minutters gang.
  • Øster Hornum Skole (Øster Hornum) er 740 meter derfra, 10 minutters gang.

Hvilke Bus linjer standser nær Øster Hornum Kirke?

Disse Bus linjer standser nær Øster Hornum Kirke: Bus - 107.

Moovit er verdens top transit app.
Understøtter over 3000 byer i 92+ lande verden over!
Google Play badge AppStore badge

Offentlig transport til Øster Hornum Kirke i Støvring

Søger du efter vejvisning til Øster Hornum Kirke i Støvring, Danmark?

Det er lige blevet meget nemmere at finde ud af, hvordan man kommer til Øster Hornum Kirke med Moovit. Få vejvisning og find det nærmeste stoppested ved hjælp af Moovit Mobil App eller Moovit Web App.

Bus eller Jernbane og andre muligheder er relevante alternativer inden for offentlig transport, som kan bruges til at nå dit bestemmelsessted. Følgende transitlinjer har ruter, der kommer i nærheden af Øster Hornum Kirke - Bus: Bus - 107.

Søger du et stoppested tæt på dit bestemmelsessted? Prøv disse transportalternativer: Torvet Øster Hornum (Rebild Kommune); Smedevænget (Nibevej / Øster Hornum); Østervang (Øster Hornumvej / Øster Hornum); Sandgraven (Østervang / Øster Hornum); Øster Hornum Skole (Øster Hornum).

Bruger du en specifik bus app til at tjekke bustiderne? Og en anden app til tog for at få togtiderne? Med Moovit, har vi alle dine offentlige transportmuligheder i en brugervenlig gratis app.

Moovit hjælper dig med at finde de hurtigste måder at komme til Øster Hornum Kirke på, med de mest opdaterede køreplaner. Download vores app for at få live trin-for-trin vejvisning, tidsoverslag i realtid, og besked om hvilken transitlinje i nærheden vil bringe dig til Øster Hornum Kirke på den korteste tid. Download Moovit for at se, hvorfor Google Play Store og Apple App Store har udnævnt os som en af de bedste transportapper på markedet.

Øster Hornum Kirke, Støvring
Øster Hornum Kirke, Støvring Øster Hornum Kirke i Aalborg Stift ligger højt placeret i landskabet over den gamle landsby Øster Hornum, der engang var herredsby, hvorfor kirken er af anseelig størrelse. Den er opført i 1100-tallet, ifølge overleveringer i 1172, og dens længde er afsat til nøjagtigt 100 fod, men således at sydvæggen er en fod længere end nordvæggen, hvorved østgavlen har fået en (tilsigtet) skævhed i forhold til midteraksen. Kirken er oprindelig opført uden tårn, og kir­kerummet forsynet med almindeligt, noget lavere bjælkeloft. Rummets vægge har kun haft fire små vinduer, hvorfor lyset fra det større vindue i apsis mod øst ned over alteret har domineret. Som siddeplads har der kun været en muret bænk langs vægge­ne. Foruden den nuværende norddør har der også været en dør i sydmuren, beregnet for henholdsvis kvinder og mænd. Kirkens døbefont er lige så gammel som kirken. Det er en stor anselig font, der udvendig er prydet af fire løvefigurer, hvoraf de to har katteansigt og to nærmest har bidsk abeansigt. Mellem løveparrene er indsat et udhugget menneskeansigt. I begyndelsen af 1200-tallet har kirken fået sin første tilbygning i form af en såkaldt "forhal" mod vest, hvor nu tårnet står. Det er beregnet, at forhallen kan have haft to bueåbninger ind til skibet. Fra 1200 tallet findes to egetræsfigurer: Den ene forestillende Jomfru Maria med jesusbarnet og den anden (ifølge nutidig formodning) helgenen Sankt Kjeld fra Viborg. I 1400-tallet skete en større ombygning, hvor forhallen blev nedrevet, og kirkerummet forsynedes med hvælvinger. Materialet fra forhallen blev anvendt til opførelsen af tårnet, hvilket tydeligt ses af indmurede profilsten i tårnrum­mets indervægge. Opmåling af disse sten ligger til grund for beregningerne af den tidligere forhals udformning. Der er dog også andet genbrugsmateriale i tårnet, muligvis fra den oprindelige Sørup Kirke. Altertavlen er antagelig fra sidste halvdel af 1500-tallet, medens prædikestolen, der er fremstillet i Aalborg, er dateret 1604. På samme tid påbegyndtes der opstilling af bænke af ubehandlede fyrreplanker, og døbefonten blev flyttet frem i koret. Fyrretræsbænkene blev kasseret i 1881, og i 1938 flyttedes døbefonten til sin nuværende plads, idet prædikestolen samtidig blev flyttet over på den anden side af korbuen. Kirkegården ligger i forbindelse med kirken, omgærdet af et gammelt stendige, og der opførtes i 1997 et graverhus med kapel nord for kirkegården. Kirkens ejere Efter reformationen i 1536 overgik kirken til kongens eje, og han afhændede den i 1649 til ejeren af Torstedlund, hvorefter den blandt mange andre har tilhørt herregården St. Restrup, overkrigsassessor Gyldendal, Kø­benhavn og agent Wibroe, Nibe, indtil den i 1910 overgik til selveje.
Sådan kommer du til Øster Hornum Kirke med offentlig transport – Om stedet
Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia
Seværdigheder omkring Øster Hornum Kirke i Støvring
Moovit - Din lokale transit app til Android og iOS
Moovit Lettere at komme til Øster Hornum Kirke med appen!