Vej til Bovbjerg Fyr i Lemvig med Bus eller Jernbane?

Start
Slut
Søg
Bovbjerg Fyr, Lemvig, Danmark Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia

Vejvisning til Bovbjerg Fyr fra de vigtigste steder i Lemvig med Bus eller Jernbane

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Bovbjerg Fyr

  • Jernbane Jernbane: Jernbane - 93

Spørgsmål & svar

Hvilke Jernbane linjer standser nær Bovbjerg Fyr?

Disse Jernbane linjer standser nær Bovbjerg Fyr: Jernbane - 93.

Bovbjerg Fyr, Lemvig, Danmark Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia
Den mest populære urbane transportapp i Danmark.
Alle lokale transportmuligheder i en enkelt app
Google Play badge AppStore badge

Offentlig transport til Bovbjerg Fyr i Lemvig

Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Bovbjerg Fyr i Lemvig, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Bovbjerg Fyr på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Bovbjerg Fyr i realtid.

Du kan tage til Bovbjerg Fyr med Bus eller Jernbane. Her er de linjer og ruter, der har stoppesteder i nærheden - Jernbane: Jernbane - 93

Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Bovbjerg Fyr fra Moovit Appen eller webstedet.

Vi gør det let at komme til Bovbjerg Fyr, hvilket er grunden til at over 720 millioner brugere, herunder brugere i Lemvig, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

Bovbjerg Fyr, Lemvig
Bovbjerg Fyr, Lemvig Bovbjerg fyr er bygget i perioden 1876 – 1877 og blev tændt første gang 30. december 1877. Fyrets flammehøjde er 62 m, mens selve tårnet kun er 26 meter højt, da det står på en høj skrænt. Bovbjerg Fyr er et anduvningsfyr, dvs. et af de store fyr, der bruges ved sejlads på havet. Fyrkarakteren er to hvide blink hvert 10. sekund. Lyskilden er skiftet flere gange, men fyret har stadig sin originale Fresnellinse fra 1877. Siden 1978 er det ligesom andre danske fyr blevet styret fra Fornæs Fyr, og det lyser stadig. I klart vejr kan lyset ses på 16 sømils (29,5 kilometer) afstand. Der er 93 trin op til udsigtsbalkonen. Herfra ser man ud over Bovbjerg, som er et uspoleret istidslandskab, hvor fed grøn græsmark strækker sig helt ud til den 40 meter høje klint mod havet. Fyret er bygget efter tegning af fyringeniør C.F. Grove og arkitekt N.S. Nebelong (død 1871, men leverede tegning til det tilsvarende Hirtshals Fyr i 1863). Foran fyret er der anbragt en mindesten, som er rejst af den lokale byfoged i forbindelse med kong Frederik VI's besøg i 1826 og 1830. I området findes der desuden yderligere to mindesten; Nord for fyret står en mindesten for Venstrepolitikeren Christen Berg, som er rejst 1902, nord for Ferring By findes en mindesten for C.F. Grove, som initiativtager til kystsikring på den jyske vestkyst i 1875. I 2006 blev Bovbjerg Fyr solgt af Farvandsvæsenet til Lemvig Kommune for 1 million kroner. Per 1. juni 2007 overdraget fra Lemvig Kommune til Fonden Bovbjerg Fyr for 1 krone! Bag driften af Bovbjerg Fyr og de tilhørende aktiviteter står dels en fondsbestyrelse og dels en støtteforening samt en lang række frivillige medarbejdere. Fyret drives nu som et populært udflugtsmål og mødested.
Sådan kommer du til Bovbjerg Fyr med offentlig transport – Om stedet
Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia
Lettere at komme til Bovbjerg Fyr med appen!