Vej til Klekkende Høj i Møn med Bus, Jernbane eller Færge?

Start
Slut
Søg
Klekkende Høj, Møn, Danmark Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia

Vejvisning til Klekkende Høj fra de vigtigste steder i Møn med Bus, Jernbane eller Færge

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Klekkende Høj

  • Bus Bus: Bus - 664, Bus - 750

Spørgsmål & svar

Hvilke Bus linjer standser nær Klekkende Høj?

Disse Bus linjer standser nær Klekkende Høj: Bus - 664, Bus - 750.

Klekkende Høj, Møn, Danmark Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia
Den mest populære urbane transportapp i Danmark.
Alle lokale transportmuligheder i en enkelt app
Google Play badge AppStore badge

Offentlig transport til Klekkende Høj i Møn

Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Klekkende Høj i Møn, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Klekkende Høj på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Klekkende Høj i realtid.

Du kan tage til Klekkende Høj med Bus, Jernbane eller Færge. Her er de linjer og ruter, der har stoppesteder i nærheden - Bus: Bus - 664, Bus - 750

Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Klekkende Høj fra Moovit Appen eller webstedet.

Vi gør det let at komme til Klekkende Høj, hvilket er grunden til at over 720 millioner brugere, herunder brugere i Møn, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

Klekkende Høj, Møn
Klekkende Høj, Møn Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen. Klekkendehøj er en tvillingjættestue mellem Tostenæs og Røddinge på det vestlige Møn ca. 10 km sydvest for Stege. Jættestuen er anlagt ca. 3300-3200 f.Kr. og er udgravet af kammerherre Calmette fra godset Marienborg i slutningen af 1700-tallet. Jættestuen fremstår i dag total nyrestaureret og i jættestuens ene kammer findes en rekonstruktion af, hvordan et jættestuekammer så ud i stenalderen. Højens indre er opdelt i to 1,25 m højet og 9 m lange kamre, der kan nås ad hver sin 8 m lange gang. Calmette lod Klekkendehøj undersøge omkring 1798 eller 1799. Undersøgelsen der varede ca. otte dage, blev ledet af Calmettes hushovmester, Berg. En dæksten over hvert kammer blev fjernet for at få adgang til de to gravkamre. En del af de fundne genstande, blev senere overgivet til Oldsagskommissionen i 1807 og findes i dag på Nationalmuseet. Der blev bl.a. fundet to lerkar og et par flintdolke. 1861 blev der i Marienborgs skøde indskrevet, at Klekkendehøj stadig skulle tilhøre godset, og at de fremtidige ejere skulle sikre uhindret adgang for de personer som ville besøge tvillingejættestuen. I slutningen af 1890'erne fornyede Nationalmuseet afstivningen. I sommeren 1900 var der kun 16 besøgende[kilde mangler]. 1987 blev det sydlige gravkammer restaureret, og i 2002 blev nordkammeret restaureret, og dermed er det sikret at dækstenene ikke i fremtiden skrider ned i kamrene. Samtidig blev der indlagt elektrisk lys. I dag er Klekkendehøj en af landets mest besøgte jættestuer.[kilde mangler]
Sådan kommer du til Klekkende Høj med offentlig transport – Om stedet
Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia
Lettere at komme til Klekkende Høj med appen!