Fortsæt til primært indhold

Vej til Mandø Kirke i Danmark med Jernbane, Bus eller Færge?

Se Mandø Kirke, Danmark, på kortet

Mandø Kirke kort Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia

Vejvisning til Mandø Kirke fra de vigtigste steder i Danmark med offentlig transport

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Mandø Kirke

  • Jernbane Jernbane: Jernbane - RA
Spørgsmål & svar
  • Hvilke Jernbane linjer standser nær Mandø Kirke?

    Disse Jernbane linjer standser nær Mandø Kirke: Jernbane - RA.

    Flere detaljer

Se Mandø Kirke, Danmark, på kortet

Mandø Kirke kort Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia
Den mest populære urbane transportapp i Danmark.
Alle lokale transportmuligheder i en enkelt app
Get it on Google Play Download on the App Store

Offentlig transport til Mandø Kirke i Danmark

Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Mandø Kirke i Danmark, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Mandø Kirke på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Mandø Kirke i realtid.

Du kan tage til Mandø Kirke med Jernbane, Bus eller Færge. Her er de linjer og ruter, der har stoppesteder i nærheden - Jernbane: Jernbane - RA

Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Mandø Kirke fra Moovit Appen eller webstedet.

Vi gør det let at komme til Mandø Kirke, hvilket er grunden til at over 930 millioner brugere, herunder brugere i Danmark, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

Mandø Kirke
Mandø Kirke Mandø Kirke på vadehavsøen Mandø vest for Ribe fra 1639 (restaureret 1727), er en langhusbygning af munkesten, med et vest for liggende våbenhus fra 1792. Kirken og kirkegården ligger på et værft, for at at sikre den under højvande. Mandø Sogn er et af de mindste i landet. Kirkehandlingerne varetages af præsten i Vester Vedsted. 1340 blev den daværende Mandø Kirke optegnet i en oversigt over kirker i Ribe Stift. I 1558 hærgede en voldsom stormflod, og kirken på Gammel Mandø forsvandt fuldstændig ved stormfloden, ikke engang soklen stod tilbage, og i stedet opførtes en ny på Ny Mandø i 1570. Den 11. oktober 1634 blev store dele af øen oversvømmet, men ingen mistede livet, kun kirken blev igen ødelagt, og i 1639 blev den istandsat. Den nuværende kirke er bygget 1727 og restaureret 1959 og kan rumme ca. 150 personer. Den tårnløse lille kirkes våbenhus fra 1792 har to hoveddøre som bruges alt efter hvilken vindretning der er. Vest for kirken står klokkestabelen, der er fra 1939. Klokkens alder er ukendt. Efter indskriften er den støbt i Hamborg. På kirkegården rejstes der 1950 en mindesten for de sømænd, der omkom i det fremmede. Muren omkring kirken er bygget 1973. Det lave udelte kirkerum, har kalkede vægge og et fladt træloft. I kirkens loft ses svedehullerne, der optog den em, som opstod i gamle dage, når mennesker skulle være i den ofte ikke opvarmede kirke. Sydmuren har fire oprindelige vinduer samt et oprindeligt i nord. Ved restaureringen i 1727 kom der yderligere to vinduer til. Alterbilledet er en kopi fra 1898 af Joakim Skovgaards maleri Jesus med røveren i Paradis. Originalen fra 1890 hang kun få år i kirken, men da den blev udsat for fugt, befinder den sig nu på Den Hirschsprungske Samling i København. Alterkalk og alterdisken fra 1686 er af sølv (alterdisken er et fad til at lægge nadverbrødet på) og stagerne fra 1739. Messingfadet fremstiller spejderne i Kana. Nadverbilledet i nærheden af prædikestolen, stammer fra Ribe Kloster. Prædikestolen fra 1650, kom fra Ribe Hospital i 1826 og viser Bebudelsen, Kristi fødsel og Korsfæstelsen. Den romanske døbefont fra 1200-tallet af granit, placeret ved skibets nordøst hjørne. stammer sandsynligvis fra den gamle kirke på Gl. Mandø. Den er dekoreret med 14 bueslag på siderne. Dåbsfadet er fra omkring 1738. De tre gamle træfigurer på bagvæggen stammer formodentlig fra den tidligere kirke på på Gl. Mandø, da det er konstateret, at de har ligget i saltvand. De 10.000 år gamle rensdyrtakker, som hænger på den ene sidevæg er fundet vest for Koresand, vidner om en tid med et andet klima, hvor det nuværende Vesterhav var fastland. De fire kirkeskibe minder om, at mange af øens beboere tidligere var søfolk. Orlogsskibet Tre Kroner er fra før 1768, de tre andre er fra 1800-tallet, 1939 og 1947. Kirkens orgel er fra 1976.
Sådan kommer du til Mandø Kirke med offentlig transport – Om stedet
Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia
Lettere at komme til Mandø Kirke med appen!