Vej til Snubbekorset i Taastrup med Bus, Jernbane eller Færge?

Start
Slut
Søg
Snubbekorset, Taastrup, Danmark Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia

Vejvisning til Snubbekorset fra de vigtigste steder i Taastrup med Bus, Jernbane eller Færge

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Snubbekorset - Bus: Bus - 116, Bus - 93N.

Spørgsmål & svar

Hvad er de nærmeste stationer til Snubbekorset?

De nærmeste stationer til Snubbekorset er:

  • Agrovej (Snubbekorsvej) er 604 meter derfra, 8 minutters gang.
  • Ved Rideskolen (Snubbekorsvej) er 769 meter derfra, 10 minutters gang.

Hvilke Bus linjer standser nær Snubbekorset?

Disse Bus linjer standser nær Snubbekorset: Bus - 116, Bus - 93N.

Snubbekorset, Taastrup, Danmark Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia
Moovit er verdens top transit app.
Understøtter over 3000 byer i 92+ lande verden over!
Google Play badge AppStore badge

Offentlig transport til Snubbekorset i Taastrup

Søger du vejvisning til Snubbekorset i Taastrup, Danmark? Din tur er lige blevet meget hurtigere!

Download Moovit Appen for at finde den mest effektive vejvisning og se de seneste Bus, Jernbane eller Færge køreplaner til Snubbekorset. Find opdaterede tider for alle de tilgængelige ruter med trin-for-trin vejvisning i realtid fra Snubbekorset.

Moovit Appen viser dig også de nærmeste stoppesteder og stationer på dit bestemmelsessted. Vælg mellem en liste af stoppesteder tættest på Snubbekorset: Agrovej (Snubbekorsvej); Ved Rideskolen (Snubbekorsvej).

Vælg Bus, Jernbane eller Færge muligheder, du kan tage for at komme til Snubbekorset. Her er en liste over nogle få linjer, der kommer i nærheden af dit bestemmelsessted - Bus: Bus - 116, Bus - 93N.

Er du ved at planlægge din retur fra Snubbekorset, men du kender ikke adressen? Du kan vælge dit bestemmelsessted på vores online kort og Moovit vil finde de bedste tilgængelige ruter, der vil bringe dig dertil, hvor du vil hen!

Moovit hjælper dig med at finde den hurtigste rute og mest praktiske afgangstid. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit har alle de oplysninger om offentlig transport, du har brug for. Det er derfor, Google Play Store og Apple App Store har udnævnt os som en af de bedste transportapper på markedet.

Snubbekorset, Taastrup
Snubbekorset, Taastrup Snubbekorset er et 3 m højt kors i bornholmsk granit, der står på en bronzealderhøj på en mark ved en bivej mellem Herstedvester og Sengeløse. Korset er udført i romansk stil og bærer et kristusbillede i fladt relief tillige med en lang indskrift. Indskriften beretter om et sagn om, at herremanden Eskild Snubbe ca. 1230 rejste korset til minde om, at hans hustru på dette sted havde født ham en søn undervejs til hans borg ved Sengeløse; Bytteborg (nu Katrinebjerg): "Da Valdemar Seir styred Danmarks rige rejste Eskild Snubbe Hemmings Syn, her et Cristi kors, en ydmyg tak for sin hustrus lykkelige forlysning paa dette sted"For at bevare korset til evig tid, donerede Eskild Snubbe to gårde på egnen til Roskilde bispestol; til gengæld skulle kirken så have pligt til at vedligeholde korset. Domkapitlets forpligtelse er dokumenteret, hvorimod beretningen om, at det netop var Eskild Snubbe, der rejste korset, først kendes fra 1589. Tilsvarende kendes historien om den lykkelige fødsel først fra 1730 og må nok derfor også henregnes som et sagn. Det nuværende kors fra 1903 står på et sted, hvor den gamle alfarvej mellem Roskilde og København lå. Det er tegnet af Martin Borch, udført af billedhugger Niels Hansen og rejst af arkivar Anders Thiset og digter Thor Lange som det foreløbigt sidste ud af mange forskellige kors på samme sted; man ved, at det i hvert fald er skiftet ud i årene 1619, 1645, 1680 og 1715. I 1619 og 1645 skete det på Roskilde Domkapitels regning, men kapitlet blev nedlagt før 1680. På bagsiden af korset er inskriptionen da også: "Til at holde korset ved magt skænkede Eskild Snub-be gods til Domkirken i Roskilde som gang efter gang lod korset forny. Siden havde andre fromme hænder genrejst det, senest i 1715 til det i 1817 helt blev borttaget. Atter er et kors rejst her i 1903 i tillid til at kommende tider vil frede dette vidne om henfarne slægters taknemmelighed mod forsynet hvis miskundhed varer evindeligt"Vejen Snubbekorsvej, der løber fra Sengeløsevej i vest til i Ledøjevej i nordøst, har navn efter korset, som ligger et par hundrede meter fra vejen. Gården Snubbekorsgård har ligget i nærhed af korset, men blev flyttet, da vejforløbet ændrede sig. Navnet Snubbekorsgård kendes tilbage til i hvert fald 1488. Tilsvarende kender man en Eskild Snubbe på egnen helt tilbage i 1230, men det er ikke sikkert, at han har noget med korset at gøre jf. sagnet. I Sengeløse Kirke ligger ligsten over flere medlemmer af slægten Snubbe.
Sådan kommer du til Snubbekorset med offentlig transport – Om stedet
Billedet er muligvis ophavsretsbeskyttet Find ud af mere på Wikipedia
Moovit - Din lokale transit app til Android og iOS
Moovit Lettere at komme til Snubbekorset med appen!