Zum Hauptinhalt springen

Wie komme ich zu Van Cauwelaertsluis in Antwerpen mit dem Bus oder der Straßenbahn?

Wegbeschreibungen zu Van Cauwelaertsluis in Antwerpen mit ÖPNV

Folgende Verkehrslinien passieren Van Cauwelaertsluis

Wie komme ich zu Van Cauwelaertsluis mit dem Bus?

Klicke auf die Bus Route, um Schritt für Schritt Wegbeschreibungen mit Karten, Ankunftszeiten und aktualisierten Zeitplänen zu sehen.

Bus Haltestellen nahe Van Cauwelaertsluis in Antwerpen

Stationsname Entfernung
Antwerpen Wijtvliet 12 Min. Fußweg
Antwerpen Kaai 506 117 Min. Fußweg

Bus Linien nach Van Cauwelaertsluis in Antwerpen

Linien Name Richtung
764 Fr. Rooseveltplaats - Van Cauwelaertsluis
760 Bevrijdingsdok - Noorderlaan - Antwerpen

Fragen & Antworten

 • Welche Stationen sind Van Cauwelaertsluis am nächsten?

  Die nächsten Stationen zu Van Cauwelaertsluis sind:

  • Antwerpen Wijtvliet ist 896 Meter entfernt, 12 min Gehweg.
  • Antwerpen Kaai 506 ist 9180 Meter entfernt, 117 min Gehweg.
  Weitere Details
 • Welche Bus Linien halten in der Nähe von Van Cauwelaertsluis

  Diese Bus Linien halten in der Nähe von Van Cauwelaertsluis: 764.

  Weitere Details
Die beliebteste App für urbane Mobilität in Belgium.
Alle lokalen Mobilitätsoptionen in einer App
Im Google Play Store herunterladen Download im App Store

ÖPNV nach Van Cauwelaertsluis in Antwerpen

Du fragst dich, wie du in Antwerpen, Belgien zu Van Cauwelaertsluis kommst? Moovit hilft dir, den besten Weg zu Van Cauwelaertsluis zu finden. Mit Schritt-für-Schritt-Anleitung von der nächsten Haltestelle.

Moovit stellt kostenlose Karten und Live-Wegbeschreibungen zur Verfügung, mit denen du durch deine Stadt navigieren kannst. Sieh dir Zeitpläne, Routen und Fahrpläne an und finden heraus, wie lange du brauchst, um Van Cauwelaertsluis zu erreichen.

Suchst du nach dem nächstgelegenen Halt oder der nächsten Haltestelle zu Van Cauwelaertsluis? Sieh dir diese Liste der Stationen an, die deinem Ziel am nächsten liegen: Antwerpen Wijtvliet; Antwerpen Kaai 506.

Du kannst Van Cauwelaertsluis mit dem Bus oder der Straßenbahn erreichen. Diese Linien und Routen gehen durch Haltestellen in der Nähe - (Bus) 764

Möchtest du sehen, ob es noch eine andere Route gibt, die dich zu einem früheren Zeitpunkt dorthin bringt? Moovit hilft dir, alternative Routen oder Zeiten zu finden. Rufe einfach und bequem von der Moovit App oder Website aus die Wegbeschreibung zu Van Cauwelaertsluis ab.

Wir erleichtern dir den Weg zu Van Cauwelaertsluis, deswegen, halten mehr als 930 Millionen Nutzer, einschließlich Nutzern in Antwerpen, Moovit für die beste App für öffentliche Verkehrsmittel. Du musst keine individuelle Bus-App oder Bahn-App herunterladen. Moovit ist deine All-in-One-App, mit der du die beste verfügbare Bus- oder Zugzeit finden.

Van Cauwelaertsluis, Antwerpen
Van Cauwelaertsluis, Antwerpen De Van Cauwelaertsluis is een zeesluis in de haven van Antwerpen. De sluis is 270 meter lang en 35 meter breed en heeft TAW-diepte van 9,83 meter. Op 13 augustus 1928 werd de sluis, toen "Kruisschanssluis" geheten, plechtig in gebruik genomen. De bouw van de sluis was één van Belgiës eerste openbare werken. Het schip m/s "Albertville" met het vorstenpaar koning Albert I en koningin Elisabeth van België aan boord, voer toen als eerste schip de sluis binnen. De sluis werd op 10 augustus 1962 hernoemd tot "Van Cauwelaertsluis", naar Frans Van Cauwelaert, die tussen 1921 en 1932 burgemeester was van de stad Antwerpen en die als havenschepen zorgde voor een uitbreiding van de haven in noordelijke richting. De brug aan de rivierkant is de Van Cauwelaertbrug en de dokkantbrug is de Kruisschansbrug. De VHF-werkkanalen voor de complexsluizen zijn 71, voor oproep. Andere werkkanalen 8 voor aankomende zeeschepen met loods en 71 voor de binnenvaart. Kanaal 74 blijft voor de dokken, en doorvaart van de Kanaaldokken B1 en B2. De Royerssluis kon maar één of twee zeeschepen tegelijk versassen, en die mochten niet al te groot zijn. In de loop der tijden werden de schepen dan ook groter, met méér tonnenmaat en laadcapaciteit. Dat de Van Cauwelaertsluis erbij kwam, was toen een zege voor de stad Antwerpen. Tijdens de oorlog is ze praktisch ongehavend gebleven, ondanks dat de Duitsers pogingen deden met hun V-1 en V-2 tussen 7 oktober 1944 en 30 maart 1945, om de haven met hun "vliegende bommen" te raken. Uiteindelijk kregen de stad en zijn randgemeenten het zwaarder te verduren. Vanaf 2000 is de Van Cauwelaertsluis uitsluitend voor binnenvaart bedoeld. Alleen als er andere sluizen buiten dienst zijn, wordt de sluis ook voor zeevaart in bedrijf gezet. De THV Roegiers-Depret-VBSC-Egemin heeft de opdracht gekregen om de sluis te renoveren. Op 7 december 2009 werd de sluis voor 13 maanden gesloten, zowel voor scheepvaart als wegverkeer. De 80 jaar oude sluis is dringend aan renovatie toe. Zo komen er nieuwe deuren, met geleidingsrails op de bodem. Het scheepvaartverkeer wordt omgeleid langs de Boudewijnsluis.
So kommt man zu Van Cauwelaertsluis mit den Öffentlichen - Mehr zum Ort Hier
Bilder können urheberrechtlich geschützt sein. Erfahre mehr auf Wikipedia

Verkehrslinien mit Stationen in der Nähe von Van Cauwelaertsluis in Antwerpen

Gelange einfacher zu Van Cauwelaertsluis mit der App!