Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να πάω στο προορισμό Ποταμούλα στη πόλη Agrinio με Λεωφορείο;

Δείτε το Ποταμούλα, Agrinio, στον χάρτη

Ποταμούλα χάρτης Οι φωτογραφίες ενδέχεται να υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Μάθετε περισσότερα στο Wikipedia

Οδηγίες προς το προορισμό Ποταμούλα (Agrinio) με τη δημόσια συγκοινωνία

Οι ακόλουθες γραμμές συγκοινωνίας έχουν διαδρομές που περνούν κοντά Ποταμούλα

Πώς να πάω στο προορισμό Ποταμούλα με Λεωφορείο?

Κάντε κλικ στη διαδρομή Λεωφορείο για να δείτε οδηγίες βήμα προς βήμα με χάρτες, χρόνους άφιξης γραμμών και ενημερωμένα δρομολόγια.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Δείτε το Ποταμούλα, Agrinio, στον χάρτη

Ποταμούλα χάρτης Οι φωτογραφίες ενδέχεται να υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Μάθετε περισσότερα στο Wikipedia
Η Πιο Δημοφιλής Εφαρμογή Αστικής Κινητικότητας στη πόλη Αγρίνιο.
Όλες οι τοπικές επιλογές μετακίνησης σε μία εφαρμογή
Αποκτήστε το στο Google Play Κατεβάστε στο App Store

Δημόσια Συγκοινωνία προς Ποταμούλα στη πόλη Agrinio

Ψάχνετε οδηγίες προς Ποταμούλα στη πόλη Agrinio, Ελλάδα;

Κατεβάστε την εφαρμογή Moovit για να βρείτε τα τρέχοντα δρομολόγια και οδηγίες βήμα προς βήμα για Λεωφορείο διαδρομές που περνούν μέσα από Ποταμούλα.

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στη Ποταμούλα με Λεωφορείο. Αυτές είναι οι γραμμές και οι διαδρομές που έχουν στάσεις κοντά - (Λεωφορείο) ΠΟΤΑΜΟΎΛΑ

Κάνουμε εύκολη τη μετακίνηση με τη δημόσια συγκοινωνία προς Ποταμούλα, για αυτό πάνω από 930 εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών στην πόλη Agrinio εμπιστεύονται το Moovit ως την καλύτερη εφαρμογή για τη δημόσια συγκοινωνία.

Ποταμούλα, Agrinio
Ποταμούλα, Agrinio Για συνώνυμο οικισμό δείτε το λήμμα: Ποταμούλα Μακρυνείας Η Ποταμούλα είναι χωριό του πρώην δήμου Παρακαμπυλίων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται πάνω στον επαρχιακό οδικό άξονα Αγρινίου - Καρπενησίου και είναι το τελευταίο πεδινό χωριό αυτής της διαδρομής. Είναι αραιοκατοικημένο χωριό και αυτό οφείλεται στο ότι ο κάθε κάτοικος, έχτιζε το σπίτι του εκεί που ήταν και το κτήμα του. Περιλαμβάνει μεγάλη έκταση, το μάκρος του είναι γύρω στα πέντε χιλιόμετρα. Το χωριό διασχίζουν στην αρχή δύο ποτάμια, το ένα έρχεται από το χωριό Αμπέλια (Αύλακες) και το άλλο από το χωριό Κυπάρισσος. Στο μέσον του χωριού τα δύο αυτά ποτάμια ενώνονται σε ένα, όπου τα νερά του χύνονται λίγο πιο κάτω, στον ποταμό Ζέρβα. Το χωριό Ποταμούλα έχει τακτική αστική συγκοινωνία από την πόλη του Αγρινίου. Έχει αστυνομικό τμήμα, διθέσιο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο. Οι οικογένειες που κατοικούν στο χωριό είναι περίπου εκατό. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία (ελιές κ.ά.) και με την κτηνοτροφία (αιγοπρόβατα). Από το 1950 έως το 1997 το χωριό Ποταμούλα ήταν κοινότητα. Κατόπιν με το νόμο «Καποδίστρια» εντάχθηκε στο Δήμο Παρακαμπυλίων με έδρα τον Άγιο Βλάσιο. Γειτονικά χωριά που συνορεύει είναι, δυτικά με το χωριό Σαργιάδα, βόρεια με το χωριό Αμπέλια (Αύλακες), ανατολικά με το χωριό Κυπάρισσος και νότια με το χωριό Μαλεβρός, που βρίσκεται απέναντι από τον ποταμό Ζέρβα. Αποτελείται από δύο οικισμούς, τα Τσουναίικα, που είναι και ο μεγαλύτερος και τον Κελανίτη. Η ονομασία του πρώτου οφείλεται στην πληθώρα των κατοίκων που φέρουν το επώνυμο Τσούνης. Στα Τσουνέϊκα υπάρχει και ο παλιός οικισμός με την ίδια ονομασία και βρίσκεται σε μικρή απόσταση βορειοανατολικά του νέου οικισμού. Η μετεγκατάσταση στον νέο έγινε στις αρχές του 1970. Η αιτία της ήταν οι αγρότες να είναι πιο κοντά στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους καθώς και πιο κοντά στο κεντρικό οδικό δίκτυο που οδηγεί στο Αγρίνιο. Σήμερα εκσυγχρονισμένος πλέον ο νέος οικισμός στερείται νέου κόσμου διότι νόσησε στο φαινόμενο τις αστυφιλίας. Τα Τσουνέικα είναι σχετικά πιο εύφορα από το υπόλοιπο χωριό γιατί βρίσκονται πολύ κοντά στον ποταμό Ζέρβα. Σε μικρή απόσταση έχουν βρεθεί (στους πρόποδες του βουνού Παλιόκαστρο) και τα απομεινάρια ενός αρχαίου ναού ο οποίος πιθανολογείται ότι ήταν αφιερωμένος στη θεά Άρτεμη. Από την Ποταμούλα κατάγεται η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια.
Πώς να πάτε στο προορισμό Ποταμούλα με δημόσια συγκοινωνία - Σχετικά με το μέρος
Οι φωτογραφίες ενδέχεται να υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Μάθετε περισσότερα στο Wikipedia
Πιο εύκολο να φτάσετε Ποταμούλα με την εφαρμογή!