Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να πάω στο προορισμό Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας με Λεωφορείο;

Δείτε το Φυλακισμένα Μνήματα, Δήμος Λευκωσίας, στον χάρτη

Οδηγίες προς το προορισμό Φυλακισμένα Μνήματα (Δήμος Λευκωσίας) με τη δημόσια συγκοινωνία

Οι ακόλουθες γραμμές συγκοινωνίας έχουν διαδρομές που περνούν κοντά Φυλακισμένα Μνήματα

  • ΛεωφορείοΛεωφορείο:

Πώς να πάω στο προορισμό Φυλακισμένα Μνήματα με Λεωφορείο?

Κάντε κλικ στη διαδρομή Λεωφορείο για να δείτε οδηγίες βήμα προς βήμα με χάρτες, χρόνους άφιξης γραμμών και ενημερωμένα δρομολόγια.

Σταθμοί Λεωφορείο κοντά σε Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας

  • Λεωφ. Αγίου Παύλου,12 λεπ περπάτημα,

Γραμμές Λεωφορείο προς Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας

  • 11,Πλατεία Σολωμού - Solomou Sq.,
Ερωτήσεις & Απαντήσεις
  • Ποιοι είναι οι πιο κοντινοί σταθμοί προς Φυλακισμένα Μνήματα;

    Οι πιο κοντινοί σταθμοί προς Φυλακισμένα Μνήματα είναι:

    • Λεωφ. Αγίου Παύλου είναι 826 μέτρα μακριά, 12 λεπ περπάτημα.
  • Ποιες γραμμές Λεωφορείο σταματάνε κοντά στο προορισμό Φυλακισμένα Μνήματα;

    Αυτές οι γραμμές Λεωφορείο σταματάνε κοντά στο προορισμό Φυλακισμένα Μνήματα: 11, 3, 4

  • Ποιος είναι ο πλησιέστερος / η λεωφορείο στάση προς Φυλακισμένα Μνήματα στην πόλη Δήμος Λευκωσίας;

    Το πλησιέστερο λεωφορείο στάση στο Φυλακισμένα Μνήματα στην Δήμος Λευκωσίας είναι το Λεωφ. Αγίου Παύλου. Απέχει 12 λεπ με τα πόδια.

  • Τι ώρα είναι το πρώτο Λεωφορείο στο σημείο Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας;

    Η 11 είναι το πρώτο Λεωφορείο που πηγαίνει στο σημείο Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας. Σταματάει κοντά στις 6:55 ΠΜ.

  • Τι ώρα είναι το τελευταίο Λεωφορείο προς Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας;

    Η 11 είναι το τελευταίο Λεωφορείο που πηγαίνει Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας. Σταματάει κοντά στις 10:06 ΜΜ.

Δείτε το Φυλακισμένα Μνήματα, Δήμος Λευκωσίας, στον χάρτη

Η Πιο Δημοφιλής Εφαρμογή Αστικής Κινητικότητας στη πόλη Δήμος Λευκωσίας.
Όλες οι τοπικές επιλογές μετακίνησης σε μία εφαρμογή

Δημόσια Συγκοινωνία προς Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας

Αναρωτιέστε πώς να φτάσετε Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας, Κύπρος; Το Moovit σας βοηθάει να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να φτάσετε Φυλακισμένα Μνήματα με οδηγίες βήμα προς βήμα από τον κοντινότερο σταθμό δημόσιας συγκοινωνίας.

Το Moovit παρέχει δωρεάν χάρτες και ζωντανές οδηγίες για να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στην πόλη σας. Δείτε δρομολόγια, διαδρομές, και μάθετε πόσο καιρό χρειάζεται για να φτάσετε Φυλακισμένα Μνήματα σε πραγματικό χρόνο.

Ψάχνετε για την πλησιέστερη στάση ή σταθμό στο Φυλακισμένα Μνήματα; Ελέγξτε αυτή τη λίστα με τις στάσεις που βρίσκονται πιο κοντά στον προορισμό σας:
Λεωφ. Αγίου Παύλου.

Λεωφορείο:

Θέλετε να δείτε αν υπάρχει άλλη διαδρομή που σας πάει εκεί νωρίτερα; Το Moovit σας βοηθάει να βρείτε εναλλακτικές διαδρομές ή ώρες. Λάβετε εύκολα οδηγίες από και προς Φυλακισμένα Μνήματα από την εφαρμογή Moovit ή την ιστοσελίδα μας.

Κάνουμε εύκολη τη πρόσβαση στο Φυλακισμένα Μνήματα, για αυτό πάνω από 1.5 εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών στη πόλη Δήμος Λευκωσίας, εμπιστεύονται το Moovit ως την καλύτερη εφαρμογή για τη δημόσια συγκοινωνία. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε μια μεμονωμένη εφαρμογή λεωφορείου ή τρένου, το Moovit είναι η εφαρμογή συγκοινωνίας όλα σε ένα που σας βοηθά να βρείτε τον καλύτερο διαθέσιμο χρόνο λεωφορείου ή τρένου.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Φυλακισμένα Μνήματα Διεύθυνση: Οδός 1107 Λευκωσία στην Δήμος Λευκωσίας

Φυλακισμένα Μνήματα, Δήμος Λευκωσίας
Φυλακισμένα Μνήματα, Δήμος ΛευκωσίαςΤα Φυλακισμένα Μνήματα είναι η ονομασία ενός κοιμητηρίου το οποίο βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας όπου οι Βρετανοί έθαψαν τους 9 απαγχονισμένους και 4 άλλα σημαντικά στελέχη της ΕΟΚΑ που έπεσαν κατά την διάρκεια του αγώνα του 1955-1959 για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους και την Ένωση της με την κυρίως Ελλάδα. Αποτελεί το ιερότερο μνημείο του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για την Ένωσή του με την μητέρα Ελλάδα. Το κοιμητήριο κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς επί κυβερνήτη Τζον Χάρντινγκ. Σχεδιάστηκε σαν ένας περιτοιχισμένος μικρός χώρος δίπλα από τα κελιά των μελλοθανάτων και την αγχόνη. Έμεινε στην ιστορία με την ονομασία "Φυλακισμένα Μνήματα". Οι Βρετανοί αποφάσισαν να θάβουν εκεί όσους εκτελούνταν για την δράση τους στον απελευθερωτικό αγώνα όπως και ηγετικές μορφές της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.) που σκοτώνονταν σε μάχες για να μη μετατρέπονται οι κηδείες τους σε μαζικά συλλαλητήρια και μαχητικές διαδηλώσεις. Στα Φυλακισμένα Μνήματα είναι θαμμένοι δεκατρείς αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., από τους οποίους οι εννιά εκτελέστηκαν με απαγχονισμό στις φυλακές, τρεις έπεσαν στο πεδίο της μάχης και ένας πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του σε μάχη. Η κηδεία γινόταν αμέσως μετά τον απαγχονισμό. Μοναδική παρουσία ήταν εκείνη του ιερέα των φυλακών (Παπαντωνίου Ερωτοκρίτου) που έψαλλε τη νεκρώσιμη ακολουθία έξω από την κλειστή είσοδο του κοιμητηρίου. Ύστερα οι Βρετανοί τους έθαβαν, χωρίς να παρευρίσκεται κανένας συγγενής των νεκρών. Οι συγγενείς των νεκρών μπόρεσαν να επισκεφθούν τους τάφους μόνο μετά το τέλος του αγώνα. Οι εννέα απαγχονισθέντες, όλοι τους νέοι ηλικίας 19-24 ετών, είναι με τη σειρά που εκτελέστηκαν: Απαγχονίστηκαν μαζί στις 10 Μαΐου 1956: Μιχαήλ ΚαραολήςΑνδρέας Δημητρίου Απαγχονίστηκαν μαζί στις 9 Αυγούστου 1956: Ανδρέας Ζάκος Ιάκωβος Πατάτσος Χαρίλαος Μιχαήλ Απαγχονίστηκαν μαζί στις 21 Σεπτεμβρίου 1956: Μιχαήλ Κουτσόφτας Στέλιος Μαυρομάτης Ανδρέας Παναγίδης Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957: Ευαγόρας ΠαλληκαρίδηςΣτα Φυλακισμένα Μνήματα αναπαύονται ακόμα τέσσερις αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι. Οι Άγγλοι αρνήθηκαν να δώσουν τις σορούς των ηρώων στις οικογένειές τους, φοβούμενοι τις λαϊκές εκδηλώσεις κατά την κηδεία τους. Τους έθαψαν στο κοιμητήριο των φυλακών, όπως τους απαγχονισθέντες. Οι τέσσερις αγωνιστές που όλοι έπεσαν στο πεδίο της μάχης είναι οι ακόλουθοι: Μάρκος Δράκος Γρηγόρης Αυξεντίου Στυλιανός Λένας Κυριάκος ΜάτσηςΣε τέσσερις τάφους του κοιμητηρίου των Κεντρικών Φυλακών οι Άγγλοι έθαψαν οκτώ νεκρούς για εξοικονόμηση χώρου. Στον ίδιο τάφο βρίσκονται ανά δύο οι: Ανδρέας Δημητρίου και Στυλιανός Λένας Ανδρέας Ζάκος και Κυριάκος Μάτσης Ανδρέας Παναγίδης και Μιχαήλ Κουτσόφτας Γρηγόρης Αυξεντίου και Ευαγόρας ΠαλληκαρίδηςΣτον τοίχο του κοιμητηρίου υπάρχει η επιγραφή: «Τ' ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται».
Πώς να πάτε στο προορισμό Φυλακισμένα Μνήματα με δημόσια συγκοινωνία - Σχετικά με το μέρος

Γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας με σταθμούς πιο κοντά σε Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας

Γραμμές Λεωφορείο με σταθμούς πιο κοντά σε Φυλακισμένα Μνήματα στη πόλη Δήμος Λευκωσίας

Πιο εύκολο να φτάσετε στο Φυλακισμένα Μνήματα σε…