How to get to Begraafplaats Akendam in Haarlem by Bus, Train, Light Rail or Metro

Start
End
Search

Directions to Begraafplaats Akendam (Haarlem) with public transportation

Click on a route to get updated schedules

Click on a route to get updated schedules, live arrivals and step-by-step directions

How to get to Begraafplaats Akendam by Train

Click on the Train route to see step by step directions with maps, line arrival times and updated time schedules.

From Ramada Apollo Amsterdam Centre, Amsterdam 93 min
Walk
Train - SPRINTER
SPRINTER
Train - SPRINTER
SPRINTER
Walk
From KLM Operations Control Centre (OCC), Haarlemmermeer 97 min
Train - SPRINTER
SPRINTER
Train - SPRINTER
SPRINTER
Walk

Questions & Answers

What are the closest stations to Begraafplaats Akendam?


The closest stations to Begraafplaats Akendam are:
Haarlem Vondelweg is 324 meters away, 5 min walk.
Haarlem Eksterlaan/Vergierdeweg is 939 meters away, 13 min walk.

Which Train lines stop near Begraafplaats Akendam?

These Train lines stop near Begraafplaats Akendam: SPRINTER.

Which Bus lines stop near Begraafplaats Akendam?

These Bus lines stop near Begraafplaats Akendam: 14.

Get directions from your current location
Moovit is the world's #1 transit app.
Supports over 2700 cities in 90 + countries worldwide!
Google Play badge AppStore badge
Add this badge to your website. Click to copy HTML

Looking for directions to Begraafplaats Akendam in Haarlem, Netherlands?

How to get to Begraafplaats Akendam just became much easier with Moovit. Get directions and find the nearest stop using the Moovit Mobile App or Moovit Web App.

Bus, Train, Light Rail or Metro and other options are relevant public transportation alternatives that may be used to reach your destination. The following transit lines have routes that pass near Begraafplaats Akendam - Train: SPRINTER; Bus: 14.

Looking for a stop close to your destination? Try these transit alternatives: Haarlem Vondelweg; Haarlem Eksterlaan/Vergierdeweg.

Do you use a specific bus app to check the bus time? And a different train app to get the train time? With Moovit, we have all your public transit options in one easy-to-use free app.

Moovit helps you find the fastest directions to Begraafplaats Akendam, with the most updated time schedules. Download our app to get live step-by-step directions, real-time schedule estimation, and which nearby transit line will get you to Begraafplaats Akendam in the shortest time. Download Moovit to see why the Google Play Store and the Apple App Store voted us as one of the best transit apps available.

Begraafplaats Akendam, Haarlem
Begraafplaats Akendam, Haarlem De Begraafplaats Akendam of Noorderbegraafplaats (vroeger bekend als Nieuwe Noorder Begraafplaats en Begraafplaats Akendam-Noord) is een begraafplaats in Haarlem. De begraafplaats ligt in het Vondelkwartier aan de noordgrens van Haarlem. Deze buurt ligt op de plek van de vroegere buurtschap Akendam-Noord in het gebied van de voormalige gemeente Schoten. Het is de tweede grote algemene begraafplaats in Haarlem. Aan het begin van de 20e eeuw begon de 19e-eeuwse begraafplaats aan de Kleverlaan, die oorspronkelijk ook de naam "Begraafplaats Akerdam" (of Akerdam-Zuid) droeg, vol te raken en besloot de gemeente een nieuwe begraafplaats buiten de toenmalige bebouwde kom aan te leggen. De begraafplaats is ontworpen door Johannes Lambertus Bouwer (1874-1943) en J.A. Dorresteijn van de gemeente Haarlem. De ronde aula uit 1936, van de architect Gijsbert Friedhoff (stadsarchitect), geïnspireerd door de ronde kerken (rundkirke) van Bornholm, is een rijksmonument. Boven de deur is een sculptuur van Theo van Reijn aangebracht. Vanaf de ingang van het terrein gaat een brede laan naar de aula. De zuidelijke hoek van het voor de begraafplaats bestemde gebied, links van de ingang, is niet voor graven gebruikt omdat er sinds de jaren zestig minder teraardebestellingen zijn doordat er meer crematies plaatsvinden. Op deze plek is dan ook in 2002 een crematorium gerealiseerd (Crematorium Haarlem). Het gebouw is ontworpen door Herman Zeinstra.Aan de oostkant, aan de andere zijde van de Vergierdeweg, is in de jaren vijftig de rooms-katholieke begraafplaats "St.Jozef" aangelegd, gereed in 1958, ook in eigendom en beheer van de gemeente. Het terrein en de kapel van 1959, in de stijl van de Bossche School, zijn ontworpen door G.M. Leeuwenberg.
How to get to Begraafplaats Akendam with public transit - About the place
Moovit - Your local transit app for Android and iOS
Moovit Real-Time Arrivals, Schedules, Maps & More