How to get to Biblioteca Nacional d'Andorra in Andorra La Vella by Bus

Start
End
Search

Directions to Biblioteca Nacional d'Andorra (Andorra La Vella) with public transportation

Click on a route to get updated schedules

Click on a route to get updated schedules, live arrivals and step-by-step directions

How to get to Biblioteca Nacional d'Andorra by Bus

Click on the Bus route to see step by step directions with maps, line arrival times and updated time schedules.

From Auditori Nacional D'Andorra, Ordino 34 min
Bus - L6
From Cascada De Les Moles 37 min
Bus - L4
From L’Aldosa De Canillo 38 min
Bus - L4
From Ransol 48 min
Walk
Bus - L4
From La Massana Park 25 min
Bus - L5

Questions & Answers

What are the closest stations to Biblioteca Nacional d'Andorra?


The closest stations to Biblioteca Nacional d'Andorra are:
Casa Comuna is 74 meters away, 1 min walk.
Príncep Benlloch is 147 meters away, 2 min walk.
Plaça Guillemó is 231 meters away, 4 min walk.
Aparcament Comunal is 359 meters away, 6 min walk.

Which Bus lines stop near Biblioteca Nacional d'Andorra?

These Bus lines stop near Biblioteca Nacional d'Andorra: L4, L5, L6.

Get directions from your current location
Moovit is the world's #1 transit app.
Supports over 2700 cities in 90 + countries worldwide!
Google Play badge AppStore badge
Add this badge to your website. Click to copy HTML

Wondering how to get to Biblioteca Nacional d'Andorra in Andorra La Vella, Andorra? Moovit helps you find the best way to get to Biblioteca Nacional d'Andorra with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Biblioteca Nacional d'Andorra in real time.

Looking for the nearest stop or station to Biblioteca Nacional d'Andorra? Check out this list of stops closest to your destination: Casa Comuna; Príncep Benlloch; Plaça Guillemó; Aparcament Comunal.

You can get to Biblioteca Nacional d'Andorra by Bus. These are the lines and routes that have stops nearby - Bus: L4, L5, L6.

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Biblioteca Nacional d'Andorra easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Biblioteca Nacional d'Andorra easy, which is why over 360 million users, including users in Andorra La Vella, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

Biblioteca Nacional d'Andorra, Andorra La Vella
Biblioteca Nacional d'Andorra, Andorra La Vella La Biblioteca Nacional d'Andorra és la primera biblioteca pública andorrana a crear-se, i la més important de l'Estat andorrà, originalment fundada el 8 de setembre del 1930, diada de la Mare de Déu de Meritxell, i reoberta a partir del 1974. Es va crear originàriament per iniciativa de la Societat Andorrana de Residents a Barcelona, un grup de joves exiliats andorrans, que fundaren la biblioteca gràcies als diversos donatius procedents de l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana, la Il·lustració Catalana, el Sindicat de Metges de Catalunya, el Club Excursionista de Montgrony i el Centre Excursionista de Catalunya; i també de l’aportació de particulars, com els senyors Feliu Elies, M. Faura Sanç, J. Serra Vilaró i Manel Galilea. La biblioteca es va instal·lar a l'anomenada habitació del bisbe de la Casa de la Vall, i compartia espai amb els nens de l'escola francesa d'Andorra la Vella. Es va reinaugurar el 1974, en els actes de la reunió que el Consell General va celebrar pel tradicional consell de Sant Tomàs. El fons procedia dels donatius de la Casa de la Vall, de l'Exposició del llibre català, de les donacions d’algunes editorials i de les adquisicions pròpies. El 1980 es va crear el Servei de Dipòsit Legal i el 1987 les edicions andorranes es van integrar a l'ISBN. Després de diverses ubicacions l'any 1986 la biblioteca es trasllada a l'edifici Prada Casadet, on complia alhora les funcions de pública i nacional. L'augment del fons bibliogràfic i la necessitat d’enfortir les tasques de preservació i conservació de la col·lecció bibliogràfica nacional, van fer necessària una reestructuració del servei, i el fons nacional es va traslladar a la Casa Bauró, una antiga casa pairal, situada al barri antic d’Andorra la Vella, propietat de la Fundació Clara Rabassa. La seva directora actual és Júlia Fernández. Aprofitant la celebració de la Diada de Sant Jordi, i del Dia Internacional del Llibre, la Biblioteca publica cada any la revista Ex-libris Casa Bauró. Fulls de Bibliografia i el Catàleg de Publicacions del Govern d'Andorra.
How to get to Biblioteca Nacional d'Andorra with public transit - About the place
Moovit - Your local transit app for Android and iOS
Moovit Real-Time Arrivals, Schedules, Maps & More