Skip to main content

How to get to Mandø in Denmark by Bus?

Mandø map Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia

Directions to Mandø (Denmark) with public transportation

The following transit lines have routes that pass near Mandø

  • Bus Bus: Bus - 411

Questions & Answers

  • Which Bus lines stop near Mandø?

    These Bus lines stop near Mandø: Bus - 411.

    More details
Mandø map Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
The Most Popular Urban Mobility App in Denmark.
All local mobility options in one app
Get it on Google Play Download on the App Store

Public Transportation to Mandø in Denmark

Wondering how to get to Mandø in Denmark, Denmark? Moovit helps you find the best way to get to Mandø with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Mandø in real time.

You can get to Mandø by Bus. These are the lines and routes that have stops nearby - Bus: Bus - 411

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Mandø easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Mandø easy, which is why over 865 million users, including users in Denmark, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

Mandø
Mandø Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen. Mandø er en 7,63 km² stor dansk tidevandsø i Vadehavet mellem Rømø og Fanø. Den havde i 2018 40 indbyggere. "Låningsvejen" forbinder Mandø med Vester Vedsted i Jylland. Øen udgør Mandø Sogn. 1970 blev Mandø Kommune optaget i Ribe Kommune og blev dermed fra 2007 en del af Esbjerg Kommune. Mandø har status som vildt- og naturreservat. Sydvest for øen ligger højsandet Koresand. Et højsand er et område, der som regel ikke er oversvømmet ved højvande. Mandø har altid hørt til Danmark. Fra 1864 – 1920 gik statsgrænsen mellem Mandø og Rømø. Afstanden fra Vester Vedsted på fastlandet til Mandø by er 11 km, heraf ca. 6 km gennem Vadehavet. Bebyggelsen på øen er koncentreret omkring Mandø by, som er beliggende på en klitrække på øens vestligste og højeste punkt. På øen er der i dag 4 aktive landmænd. Tre af dem driver jorden fra fastlandet. Desuden er der Brugsen, Mandø Centret og Mandø Kro samt campingplads og Bed & Breakfast. Mange af beboerne på Mandø er pensionister, og for de erhvervsaktive er turismen den væsentligste indtægtskilde. Børnene fra Mandø går i skole på Vadehavsskolen i Egebæk-Hvidding og kører hver dag med traktorbussen til fastlandet. Øens eneste butik Brugsen har et bredt udvalg af dagligvarer og fungerer også som et uofficielt turist-informationskontor. Mange af de gamle huse i Mandø by er heller ikke længere helårshuse, men er købt af efterkommere efter mandøboere og bruges som sommerhuse. I ældre tid udgjorde landbrug øens vigtigste næringsvej. Befolkningstallet har gennem det sidste århundrede været i tilbagegang, og antallet af fastboende ligger nu på omkring 41, men sommerhusbebyggelsen og turismen udgør en vis kompensation for det faldende befolkningstal. Mandøs beboere lever overvejende af pension, deltidslandbrug og turisme. En del af dem, der har landbrug, har andet arbejde ved siden af som f.eks vedligeholdelse af faskiner, kirketjener, hjemmehjælper eller lignende. Antallet af heltidslandbrug er faldet fra ca. 25 i 1970 til ét i 1997. Mandø Kirke, bygget 1639, restaureret 1727 er en langhusbygning af munkesten med et vest for liggende våbenhus fra 1728. Kirken og kirkegården ligger på et værft for at at sikre den under højvande. Der var en fastboende præst på øen indtil 1996, hvor præsteembedet blev slået sammen med Vester Vedsted. Præsten for Mandø og Vester Vedsted sogne bor i Vester Vedsted, og den gamle præstegård på Mandø er solgt som sommerhus. 1965 købte Mandøsamfundet et hus på Mandø, bygget 1839 og som tidligere havde været skipperhjem. Huset er stadig indrettet som på opførselstidspunktet og er nu Mandøs hjemstavnsmuseum, hvor gæsterne får et indtryk af livet på øen i 1800-tallet.
How to get to Mandø with public transit - About the place
Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
It's easier to get to Mandø with the app!