How to get to St. Ignatius Gymnasium in Amsterdam by Bus, Train, Metro or Light Rail

Start
End
Search

Directions to St. Ignatius Gymnasium (Amsterdam) with public transportation

Click on a route to get updated schedules, live arrivals and step-by-step directions.

Click on a route to get updated schedules

How to get to St. Ignatius Gymnasium by Metro

Click on the Metro route to see step by step directions with maps, line arrival times and updated time schedules.

From Station Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam 25 min
Metro - 50
Metro - 50
Walk
From Station Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam 41 min
Walk
Metro - 51
Metro - 51
Walk
From Dam, Amsterdam 33 min
Walk
Metro - 51
Metro - 51
Walk

Questions & Answers

What are the closest stations to St. Ignatius Gymnasium?

 • The closest stations to St. Ignatius Gymnasium are:
  • Amsterdam, Europaboulevard is 184 meters away, 3 min walk
  • Amsterdam, Drentepark is 319 meters away, 5 min walk
  • Amsterdam, Station Rai is 415 meters away, 6 min walk
  • Amsterdam, Amstelpark is 453 meters away, 7 min walk
  • Amsterdam Rai is 828 meters away, 12 min walk

Which Light Rail lines stop near St. Ignatius Gymnasium?

Which Metro lines stop near St. Ignatius Gymnasium?

Which Bus lines stop near St. Ignatius Gymnasium?

Get directions from your current location
Moovit is the world's #1 transit app.
Supports over 2600 cities in 85 + countries worldwide!
Google Play badge AppStore badge
Add this badge to your website. Click to copy HTML

Looking for directions to St. Ignatius Gymnasium in Amsterdam, Netherlands?

How to get to St. Ignatius Gymnasium just became much easier with Moovit. Get directions and find the nearest stop using the Moovit Mobile App or Moovit Web App.

Bus, Train, Metro or Light Rail and other options are relevant public transportation alternatives that may be used to reach your destination. The following transit lines have routes that pass near St. Ignatius Gymnasium - Light Rail: Light Rail - 4; Metro: Metro - 50, Metro - 51; Train: Train - INTERCITY, Train - SPRINTER; Bus: Bus - 62.

Looking for a stop close to your destination? Try these transit alternatives: Amsterdam, Europaboulevard; Amsterdam, Drentepark; Amsterdam, Station Rai; Amsterdam, Amstelpark; Amsterdam Rai.

Do you use a specific bus app to check the bus time? And a different train app to get the train time? With Moovit, we have all your public transit options in one easy-to-use free app.

Moovit helps you find the fastest directions to St. Ignatius Gymnasium, with the most updated time schedules. Download our app to get live step-by-step directions, real-time schedule estimation, and which nearby transit line will get you to St. Ignatius Gymnasium in the shortest time. Download Moovit to see why the Google Play Store and the Apple App Store voted us as one of the best transit apps available.

St. Ignatius Gymnasium, Amsterdam
St. Ignatius Gymnasium, Amsterdam Het St. Ignatiusgymnasium is een rooms-katholiek gymnasium in Amsterdam, dat gesticht is in 1895. De hoofdlocatie bevindt zich momenteel in Amsterdam-Zuid. Het Ignatius is een van de vijf zelfstandige gymnasia in Amsterdam, naast het Barlaeus Gymnasium, het Vossius Gymnasium, het 4e Gymnasium en het Cygnus Gymnasium. Er zitten aan het begin van de eenentwintigste eeuw ongeveer 770 leerlingen op deze school en daarmee is ook het maximumaantal leerlingen bereikt. De school moet regelmatig loten bij de inschrijvingen. De rector van de school is Anita Swenneker. Het motto van de school is: 'betekenisvol leren in een activerende en veilige omgeving'. De school draagt de naam van de stichter van de jezuïetenorde Ignatius van Loyola. Op de rooms-katholieke school is extra aandacht voor talentontwikkeling en begeleiding. Het St. Ignatiusgymnasium wil een eigentijdse veelzijdige school zijn die staat in de traditie van honderd jaar katholieke gymnasiumgeschiedenis. Het vak godsdienst is verplicht in de eerste vijf jaar en alle leerlingen doen er schoolexamen in; de stof betreft echter de geschiedenis en gebruiken van de grote religies in de wereld (onderbouw) en filosofie en ethiek (bovenbouw). Tot aan 2011 vonden jaarlijks enkele kerkdiensten plaats waaraan de leerlingen kunnen deelnemen. Kenmerkend van het onderwijs op het St. Ignatiusgymnasium is het 70-minutenrooster. Hoewel het gebruikelijk is voor de meeste middelbare scholen een 50-minutenrooster aan te houden, heeft de school ervoor gekozen een langere lestijd te hanteren. Op dinsdagen geldt er een 60-minutenrooster, zodat de docenten in de middag vergaderingen kunnen houden. De motivatie van de school is dat de leerlingen zich beter kunnen concentreren op de lesstof en actiever met de lesstof aan de gang kunnen gaan. Er zijn maximaal 6 lesuren per dag, hoewel vijf het vaakst voorkomt in het rooster. De leerlingen worden geacht tot het 6e uur zich beschikbaar te houden voor school en niet onder lestijd afspraken te maken met bijvoorbeeld de dokter of tandarts.
How to get to St. Ignatius Gymnasium with public transit - About the place
Moovit - Your local transit app for Android and iOS
Moovit Real-Time Arrivals, Schedules, Maps & More