Skip to main content

How to get to Töölön Tulli in Helsinki by Bus, Metro, Train, Tram or Ferry?

Info service alert Coronavirus Updates
All public transit changes due to Coronavirus (COVID-19) are updated in the Moovit app.
For more details download the app
All public transit changes due to Coronavirus (COVID-19) are updated in the app.
For more details to download the app
Get it on Google PlayDownload on the App Store
Töölön Tulli map Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia

Directions to Töölön Tulli (Helsinki) with public transportation

The following transit lines have routes that pass near Töölön Tulli

How to get to Töölön Tulli by Train?

Click on the Train route to see step by step directions with maps, line arrival times and updated time schedules.

How to get to Töölön Tulli by Metro?

Click on the Metro route to see step by step directions with maps, line arrival times and updated time schedules.

Questions & Answers

 • What are the closest stations to Töölön Tulli?

  The closest stations to Töölön Tulli are:

  • Töölön Tulli is 58 meters away, 1 min walk.
  • Meilahden Sairaala is 295 meters away, 4 min walk.
  • Haartmaninkatu is 339 meters away, 5 min walk.
  More details
 • Which Bus lines stop near Töölön Tulli?

  These Bus lines stop near Töölön Tulli: 200, 212, 332, 431, 436, 506, 510, 63.

  More details
 • Which Train lines stop near Töölön Tulli?

  These Train lines stop near Töölön Tulli: E, I, K.

  More details
 • Which Metro lines stop near Töölön Tulli?

  These Metro lines stop near Töölön Tulli: M1.

  More details
 • Which Tram lines stop near Töölön Tulli?

  These Tram lines stop near Töölön Tulli: 4.

  More details
Töölön Tulli map Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
The Most Popular Urban Mobility App in Helsinki.
All local mobility options in one app
Get it on Google PlayDownload on the App Store

Public Transportation to Töölön Tulli in Helsinki

Wondering how to get to Töölön Tulli in Helsinki, Finland? Moovit helps you find the best way to get to Töölön Tulli with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Töölön Tulli in real time.

Looking for the nearest stop or station to Töölön Tulli? Check out this list of stops closest to your destination: Töölön Tulli; Meilahden Sairaala; Haartmaninkatu.

You can get to Töölön Tulli by Bus, Metro, Train, Tram or Ferry. These are the lines and routes that have stops nearby - Bus: 200, 212, 332, 431, 436, 506, 510, 63 Train: E, I, K Metro: M1 Tram: 4

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Töölön Tulli easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Töölön Tulli easy, which is why over 865 million users, including users in Helsinki, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

Töölön Tulli, Helsinki
Töölön Tulli, Helsinki Töölön tulli (ruots. Tölö tull) on aukio ja tienristeyskohta, joka sijaitsee nimestään huolimatta Meilahden kaupunginosassa Helsingissä. Se on myös aukiolla ja sen liepeillä sijaitsevien raitiovaunu- ja linja-autopysäkkien nimi. Töölön tullin kohdalla Mannerheimin­tiestä erkanee Munkki­niemeä ja Turunväylää kohti kohti johtava Tukholmankatu. Muut aukiolta lähtevät tai sitä sivuavat kadut ovat Topeliuksenkatu , Laakson sairaalaan johtava Lääkärin­katu sekä pieni Töölöntullinkatu. Aukiolla on taksiasema. Aukiota reunustavista rakennuksista suurin on Tukholmankadun alkupäässä sijaitseva ns. Auratalo, jossa vuonna 2016 avattiin Hotelli Cumulus Meilahti Hotellin nimi on ollut helmikuulta 2018 alkaen Scandic Meilahti. Rakennus on vuonna 1962 valmistunut, Erkko Virkkusen suunnittelema 11-kerroksinen tornitalo, joka alkujaan oli Keskinäisen vakuutus­yhtiö Auran pääkonttori. Kun vakuutusyhtiö vuonna 1978 muutti Tapiolaan, talo vuokrattiin Helsingin yliopistolle. Myöhemmin se on ollut toimistokäytössä, ja sen alakerrassa on toiminut Nordea-pankin konttori ja Alkon myymälä.Aukion toisella laidalla, Mannerheimintien ja Topeliuksenkadun kulmassa on nimellä Tullinpuomi tunnettu, vuonna 1940 valmistunut Olli Pöyryn suunnittelema asuin­kerros­talo, jonka ala­kerrassa aikoinaan oli elokuva­teatteri Sininen Kuu sekä Tullin­puomi-niminen ravintola. Nykyisin entisessä elokuvasalissa toimii kuntosali Hot Gym. Mannerheimintien, Tukholmankadun ja Topeliuksenkadun väliin jäävällä kolmiomaisella alueella on vuonna 1952 valmistunut Shellin huoltoasema. Aikaisemmin sen paikalla oli Svea-niminen huvila.Aukio sai nimensä asemakaavaan vuonna 1938. Nimi viittaa hieman etelämpänä, silloisen Läntisen viertotien (nyk. Mannerheimintien) varrella 1900-luvun alkuvuosina sijainneeseen Helsingin läntiseen tulliin eli Espoon tulliin, joka tunnettiin myös Viiden pennin tullina. Ennen kuin Meilahti vuonna 1906 liitettiin Helsinkiin, paikalla kulki kaupungin ja Helsingin maalais­kunnan välinen raja.Tullinpuomin kivipylväät on jätetty historiallisiksi muistomerkeiksi molemmin puolin ajorataa, ja niihin on kiinnitetty kaupunkitullin historiasta kertovat muistolaatat. Töölön tulli on rajakohtana myös katujen nimeämisessä. Sen eteläpuolella Helsingin kanta­kaupungissa katujen nimet, muutamaa valtaväylää sekä Eiran ja Kaivopuiston katuja lukuun ottamatta, päättyvät yleensä sanaan katu, pohjoispuolella sen sijaan sanaan tie. Jälkiosaa katu Helsingissä käytettiin ainakin aikaisemmin eräin poikkeuksin vain kanta­kaupungissa, kun taas jälkiosaa tie on yleisesti käytetty pienilläkin asuntokaduilla väljemmin rakennetuissa kaupungin­osissa, varsinkin liitos­alueilla mutta myös kanta­kaupungin eräillä ­reuna-alueilla.
How to get to Töölön Tulli with public transit - About the place
Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
It's easier to get to Töölön Tulli with the app!