Ugrás a fő témára

Menetrend ide: Városház Tér itt: Miskolci Autóbusz vagy Villamos-al?

Városház Tér térkép A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található

Útvonalakt ide Városház Tér (Miskolci) tömegközlekedéssel

A következő közlekedési vonalaknak van olyan szakasza, ami közel van ehhez: Városház Tér

Kérdések és Válaszok

 • Melyek a legközelebbi állomások ide: Városház Tér?

  A legközelebbi állomások ide: Városház Térezek:

  • Városház Tér is 34 méter away, 1 min walk.
  • Erzsébet Tér is 228 méter away, 3 min walk.
  • Szemere Kert is 322 méter away, 5 min walk.
  • Villanyrendőr is 483 méter away, 7 min walk.
  • Dózsa György Út is 492 méter away, 7 min walk.
  További részletek...
 • Mely Autóbuszjáratok állnak meg Városház Tér környékén?

  Ezen Autóbuszjáratok állnak meg Városház Tér környékén: 1, 20, 21.

  További részletek...
 • Mely Villamosjáratok állnak meg Városház Tér környékén?

  Ezen Villamosjáratok állnak meg Városház Tér környékén: 1V, 2V.

  További részletek...
Városház Tér térkép A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található
A(z) Miskolc legnépszerűbb városi mobilitási alkalmazás.
Minden helyi mobilitási lehetőség egy alkalmazásban
Get it on Google Play Download on the App Store

Tömegközlekedés ide: Városház Tér Miskolci városban

Ide keresel útirányokat: Városház Tér in Miskolci, Magyarország?

Tötlsd le a Moovit alkalmazást a jelenlegi menetrend megtekintéséhez és lépésről lépésre útirányokhoz a Autóbusz vagy Villamos útvonalaihoz amik keresztül mennek Városház Tér megállón.

A Városház Tér megállóhoz lévő legközelebbi megállókat keresed? Nézd meg a legközelebbi megállók listáját az úticélodhoz: Városház Tér; Erzsébet Tér; Szemere Kert; Villanyrendőr; Dózsa György Út.

Városház Tér megállóhoz juthatsz a következő lehetőségekkel: Autóbusz vagy Villamos. Autóbusz: 1, 20, 21 Villamos: 1V, 2V

Könnyűvé tesszük a Városház Tér megállóhoz történő utazásod, pont amiért 865 millió felhasználó, többek között akik Miskolci városban élnek bíznak meg a Moovitban, ami a legjobb tömegközlekedési alkalmazás.

Városház Tér, Miskolci
Városház Tér, Miskolci A miskolci Városház tér a város közigazgatási központja, itt áll a Városháza és a Megyeháza. A hagyományos értelmezés szerint alig nevezhető igazi térnek, a hajdani Piac utca nyugat felé tölcsérszerűen kiöblösödő, illetve a régi Mészár utca észak felé szűkülő része alkotja. Keletről a Széchenyi utca, nyugatról a Hunyadi utca, délről a Szent István tér, északról a Kis-Hunyad/Palóczy István utca határolja. A tér a második világháború előtt Horthy Miklós nevét viselte, a tanácsi rendszer idején pedig Tanácsház tér volt a neve. Miskolc város történelmi magja a Sötétkapu és a Városház tér között alakult ki, de erről korabeli írásos adatok nem ismertek. Ezért fontosak a régészeti feltárások, amikre azonban a szoros beépítettség miatt alig van lehetőség. 1955-ben a második világháborús sérülései miatt lebontották a cím szerint Rákóczi utca 1. szám alatti, de a Széchenyi utcára néző házat. A telek újbóli beépítése előtt eredményes ásatásokat végeztek a területen: több 11. századból származó ház maradványait tárták fel (néhány alkalomszerű ásatás ezen kívül is történt a belvárosban). Az első, településszerkezettel kapcsolatos írásos emlékek a 14. századtól jelentek meg. Egy 1376-ban kiadott oklevél szerint a település utcákra tagolt, királyi birtoklású város volt, amelynek névvel jelölt utcái voltak. Az utcákra először latinul hivatkoztak, az első magyarul említett utcanév a Malom utca (Molomwcza) és a Piac (Pyach) utca volt. Miskolc középkori utcaszerkezetének kialakulásában döntő szerepe volt a Szinvának. Fő utcája a Piac utca a Szinvával párhuzamosan futott, utcái ebből ágaztak ki. Az első utcák a Szinva irányába vittek (ilyen volt a Malom utca is), az északra nyitó utcák közül az egyik első a Mészár utca volt, amely a Piac utca északnyugati irányú kitölcséresedéséből indult, és a város mészárszékeinek helye volt. A Városház tér a Piac utca nyugati szakaszából és a Mészár utcából alakult ki. A Mészár utca nyugati oldalán épült fel a 17. század közepén a város első hivatalos épülete, majd a helyén a 18. század közepén egy újabb épület, amit már Városházának hívtak. A ma is álló, történelmi Városháza 1870–71 között épült fel. A Városházával szemben, 1727-re épült fel a vármegye első háza, a végleges épületet a 19. század első felében építették meg.
Menetrendek Városház Tér tömegközlekedéssel
A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található
Könnyebb a Városház Tér elérése az alkalmazással!