Fortsæt til primært indhold

Vej til Øster Hornum Kirke i Støvring med Bus eller Jernbane?

Se Øster Hornum Kirke, Støvring, på kortet

Vejvisning til Øster Hornum Kirke fra de vigtigste steder i Støvring med offentlig transport

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Øster Hornum Kirke

  • BusBus:107

Sådan kommer du til Øster Hornum Kirke af Bus?

Klik på ruten Bus for at se trin for trin anvisninger med kort, ankomstlinje og opdaterede tidsplaner.

    Spørgsmål & svar
    • Hvilke Bus linjer standser nær Øster Hornum Kirke?

      Disse Bus linjer standser nær Øster Hornum Kirke: 107

    Se Øster Hornum Kirke, Støvring, på kortet

    Den mest populære urbane transportapp i Støvring.
    Alle lokale transportmuligheder i en enkelt app

    Offentlig transport til Øster Hornum Kirke i Støvring

    Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Øster Hornum Kirke i Støvring, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Øster Hornum Kirke på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

    Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Øster Hornum Kirke i realtid.

    Bus:107

    Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Øster Hornum Kirke fra Moovit Appen eller webstedet.

    Vi gør det let at komme til Øster Hornum Kirke, hvilket er grunden til at over 1.5 millioner brugere, herunder brugere i Støvring, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

    Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

    Placering: Støvring, Danmark

    Øster Hornum Kirke, Støvring
    Øster Hornum Kirke, StøvringØster Hornum Kirke i Aalborg Stift ligger højt placeret i landskabet over den gamle landsby Øster Hornum, der engang var herredsby, hvorfor kirken er af anseelig størrelse. Den er opført i 1100-tallet, ifølge overleveringer i 1172, og dens længde er afsat til nøjagtigt 100 fod, men således at sydvæggen er en fod længere end nordvæggen, hvorved østgavlen har fået en (tilsigtet) skævhed i forhold til midteraksen. Kirken er oprindelig opført uden tårn, og kir­kerummet forsynet med almindeligt, noget lavere bjælkeloft. Rummets vægge har kun haft fire små vinduer, hvorfor lyset fra det større vindue i apsis mod øst ned over alteret har domineret. Som siddeplads har der kun været en muret bænk langs vægge­ne. Foruden den nuværende norddør har der også været en dør i sydmuren, beregnet for henholdsvis kvinder og mænd. Kirkens døbefont er lige så gammel som kirken. Det er en stor anselig font, der udvendig er prydet af fire løvefigurer, hvoraf de to har katteansigt og to nærmest har bidsk abeansigt. Mellem løveparrene er indsat et udhugget menneskeansigt. I begyndelsen af 1200-tallet har kirken fået sin første tilbygning i form af en såkaldt "forhal" mod vest, hvor nu tårnet står. Det er beregnet, at forhallen kan have haft to bueåbninger ind til skibet. Fra 1200 tallet findes to egetræsfigurer: Den ene forestillende Jomfru Maria med jesusbarnet og den anden (ifølge nutidig formodning) helgenen Sankt Kjeld fra Viborg. I 1400-tallet skete en større ombygning, hvor forhallen blev nedrevet, og kirkerummet forsynedes med hvælvinger. Materialet fra forhallen blev anvendt til opførelsen af tårnet, hvilket tydeligt ses af indmurede profilsten i tårnrum­mets indervægge. Opmåling af disse sten ligger til grund for beregningerne af den tidligere forhals udformning. Der er dog også andet genbrugsmateriale i tårnet, muligvis fra den oprindelige Sørup Kirke. Altertavlen er antagelig fra sidste halvdel af 1500-tallet, medens prædikestolen, der er fremstillet i Aalborg, er dateret 1604. På samme tid påbegyndtes der opstilling af bænke af ubehandlede fyrreplanker, og døbefonten blev flyttet frem i koret. Fyrretræsbænkene blev kasseret i 1881, og i 1938 flyttedes døbefonten til sin nuværende plads, idet prædikestolen samtidig blev flyttet over på den anden side af korbuen. Kirkegården ligger i forbindelse med kirken, omgærdet af et gammelt stendige, og der opførtes i 1997 et graverhus med kapel nord for kirkegården. Kirkens ejere Efter reformationen i 1536 overgik kirken til kongens eje, og han afhændede den i 1649 til ejeren af Torstedlund, hvorefter den blandt mange andre har tilhørt herregården St. Restrup, overkrigsassessor Gyldendal, Kø­benhavn og agent Wibroe, Nibe, indtil den i 1910 overgik til selveje.
    Sådan kommer du til Øster Hornum Kirke med offentlig transport – Om stedet
    Nemmere at komme til Øster Hornum Kirke i...