Melangkau ke kandungan

Macam mana untuk pergi ke Bandar Baharu dari Mengkuang Mak Sulong dengan bas dan keretapi?

Dari Mengkuang Mak Sulong ke Bandar Baharu dengan bas dan keretapi

Untuk ke Bandar Baharu di Kedah dari Mengkuang Mak Sulong, anda perlu mengambil Satu laluan bas dan 2 laluan keretapi: Mengambil bas 20 dari Mengkuang Mak Sulong stesen ke Kompleks Tasek Gelugor stesen. Seterusnya, anda perlu menukar laluan ke Keretapi PADANG BESAR LINE, dan Mengambil keretapi IPOH LINE dari Bukit Mertajam stesen ke Parit Buntar stesen Anggaran masa untuk perjalanan ini adalah 3 jam 4 min. Jadual bas dan keretapi dari Mengkuang Mak Sulong mungkin berubah. Kami mengesyorkan anda menyemak jadual bas dan keretapi yang dikemas kini ke Bandar Baharu pada aplikasi Moovit.

184min
Bas - 2020
Keretapi - PADANG BESAR LINE
Keretapi - IPOH LINE
Berjalan ke Bandar Baharu
Bertolak dari Mengkuang Mak Sulong

langkah demi langkah

  • 1
    Bermula dari stesen bas
    Bermula dari stesen bas
    Mengkuang Mak Sulong
  • 2
    Bas - 2020
    Menunggu untuk bas
    20
    Padang Serai
  • 3
    Menaiki bas ke stesen
    Menaiki bas ke stesen
    Kompleks Tasek Gelugor
    ID 12000486
    21 min
  • 4
    Berjalan kaki ke keretapi stesen
    Berjalan kaki ke keretapi stesen
    Tasek Gelugor
    330 m • 5 min
  • 5
    Keretapi - PADANG BESAR LINE
    Menunggu untuk keretapi
    PADANG BESAR LINE
    2923 - Butterworth
  • 6
    Menaiki keretapi ke stesen
    Menaiki keretapi ke stesen
    Bukit Mertajam
    11 min
  • 7
    Keretapi - IPOH LINE
    Menunggu untuk keretapi
    IPOH LINE
    2823 - Ipoh
  • 8
    Menaiki keretapi ke stesen
    Menaiki keretapi ke stesen
    Parit Buntar
    19 min
  • 9
    Berjalan ke Bandar Baharu
    Berjalan ke
    Bandar Baharu
    Jalan Taiping
    1.65 km • 21 min
*Berdasarkan masa trafik pada 8 pagi
Aplikasi Mobiliti Bandar Paling Popular di Penang.
Semua pilihan mobiliti bandar di dalam satu applikasi

Panduan halatuju dengan pengangkutan awam dari Mengkuang Mak Sulong ke Bandar Baharu

Jarak antara Mengkuang Mak Sulong, Kedah dan Bandar Baharu, Kedah adalah dianggarkan dalam 54.44 km, dimana biasanya boleh sampai dalam 184 min. Moovit akan tunjukkan panduan halatuju dari Mengkuang Mak Sulong ke Bandar Baharu dengan menggunakan bas dan keretapi. Tidak kira apa jua pilihan mod anda untuk berulang-alik di Kedah - anda sentiasa mempunyai pilihan yang banyak.

Jadual Bas Dan Keretapi dari Mengkuang Mak Sulong ke Bandar Baharu

Untuk menyemak jadual bas dan keretapi dari Mengkuang Mak Sulong ke Bandar Baharu menggunakan aplikasi Moovit, muat turun dan buka aplikasi pada telefon pintar anda terlebih dahulu. Masukkan titik permulaan (Mengkuang Mak Sulong) dan destinasi (Bandar Baharu anda, kemudian pilih tarikh dan masa perjalanan yang diingini. Moovit akan menunjukkan semua laluan bas dan keretapi yang tersedia, anggaran masa perjalanan dan sebarang pemindahan yang diperlukan. Anda boleh melihat masa berlepas dan ketibaan terperinci untuk setiap bas dan keretapi, serta kemas kini masa nyata untuk kelewatan atau perubahan. Gunakan maklumat ini untuk merancang perjalanan anda dan sentiasa mengikuti jadual bas dan keretapi terkini.

Soalan & Jawapan

  • Cara-cara paling cepat untuk ke Bandar Baharu dari Mengkuang Mak Sulong

    Laluan paling pantas mengambil lebih kurang 184 minit, dan Laluan bas 20, Laluan keretapi PADANG BESAR LINE, Laluan keretapi IPOH LINE

  • Adakah laluan bas terus dari Mengkuang Mak Sulong dan Bandar Baharu ?

    Tidak, anda hanya perlu mengambil Satu laluan bas dan 2 laluan keretapi. Anggaran masa perjalanan adalah 3 jam 4 min.

  • Laluan bas manakah yang meliputi perjalanan dari Mengkuang Mak Sulong ke Bandar Baharu?

    Laluan Bas 20 bermula dari stesen Kompleks Tasek Gelugor yang berdekatan Mengkuang Mak Sulong di Pulau Pinang ke stesen Tasek Gelugor. Dari sana anda perlulah mengambil 2 laluan keretapi sehingga stesen Tasek Gelugor berdekatan Bandar Baharu di Kedah

  • Berapa lama untuk perjalanan dari Mengkuang Mak Sulong ke Bandar Baharu dengan bas dan keretapi?

    Anggaran masa untuk perjalanan dari Mengkuang Mak Sulong di Pulau Pinang dan Bandar Baharu di Kedah dengan bas dan keretapi adalah lebih kurang 3 jam 4 min.

  • Dimana saya patut naik bas berdakatan Mengkuang Mak Sulong untuk ke Bandar Baharu?

    Naik bas 20 dari berhenti Kompleks Tasek Gelugor berdakatan Mengkuang Mak Sulong di Pulau Pinang.

  • Dimana saya patut turun dari bas apabila dalam perjalana dari Mengkuang Mak Sulong ke Bandar Baharu?

    Turun dari bas di stesen Tasek Gelugor, dimana paling dekat dengan Bandar Baharu di Kedah.