Melangkau ke kandungan

Macam mana untuk pergi ke Bandar Baharu dari Dataran Alor Setar dengan bas dan keretapi?

Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu - Jadual Bas

bas K100 dari Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu beroperasi dari 07.22 ke 22.45, dengan perlepasan setiap 25-35 min. Perjalanan tersebut mengambil masa lebih kurang 3 jam 42 min, dengan perkhidmatan berkala sepangjang waktu operasi.

Dari Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu dengan bas dan keretapi

Untuk ke Bandar Baharu di Kedah dari Dataran Alor Setar, anda perlu mengambil 2 laluan bas dan Satu laluan keretapi: Mengambil bas K100 dari Dataran Alor Setar stesen ke Ktm Alor Setar stesen. Seterusnya, anda perlu menukar laluan ke Keretapi PADANG BESAR LINE, dan Mengambil bas EB80 dari Penang Sentral stesen ke Taman Seri Semarak stesen Anggaran masa untuk perjalanan ini adalah 3 jam 42 min. Jadual bas dan keretapi dari Dataran Alor Setar mungkin berubah. Kami mengesyorkan anda menyemak jadual bas dan keretapi yang dikemas kini ke Bandar Baharu pada aplikasi Moovit.

222min
Bas - K100K100
Keretapi - PADANG BESAR LINE
Bas - EB80EB80
Berjalan ke Bandar Baharu
Bertolak dari Dataran Alor Setar

langkah demi langkah

  • 1
    Bermula dari stesen bas
    Bermula dari stesen bas
    Dataran Alor Setar
  • 2
    Bas - K100K100
    Menunggu untuk bas
    K100
    Inner Loop (Pusingan B)
  • 3
    Menaiki bas ke stesen
    Menaiki bas ke stesen
    Ktm Alor Setar
    3 min
  • 4
    Berjalan kaki ke keretapi stesen
    Berjalan kaki ke keretapi stesen
    Alor Setar
    70 m • 1 min
  • 5
    Keretapi - PADANG BESAR LINE
    Menunggu untuk keretapi
    PADANG BESAR LINE
    2915 - Butterworth
  • 6
    Menaiki keretapi ke stesen
    Menaiki keretapi ke stesen
    Butterworth
    67 min
  • 7
    Berjalan kaki ke bas stesen
    Berjalan kaki ke bas stesen
    Penang Sentral
    ID MEM0973
    230 m • 3 min
  • 8
    Bas - EB80EB80
    Menunggu untuk bas
    EB80
    B'Worth-Parit Buntar
  • 9
    Menaiki bas ke stesen
    Menaiki bas ke stesen
    Taman Seri Semarak
    ID 8041001
    54 min
  • 10
    Berjalan ke Bandar Baharu
    Berjalan ke
    Bandar Baharu
    Jalan Taiping
    2.02 km • 26 min
*Berdasarkan masa trafik pada 8 pagi
Aplikasi Mobiliti Bandar Paling Popular di Penang.
Semua pilihan mobiliti bandar di dalam satu applikasi

Panduan halatuju dengan pengangkutan awam dari Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu

Jarak antara Dataran Alor Setar, Kedah dan Bandar Baharu, Kedah adalah dianggarkan dalam 149.32 km, dimana biasanya boleh sampai dalam 222 min. Moovit akan tunjukkan panduan halatuju dari Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu dengan menggunakan bas dan keretapi. Tidak kira apa jua pilihan mod anda untuk berulang-alik di Kedah - anda sentiasa mempunyai pilihan yang banyak.

Jadual Bas Dan Keretapi dari Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu

Untuk menyemak jadual bas dan keretapi dari Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu menggunakan aplikasi Moovit, muat turun dan buka aplikasi pada telefon pintar anda terlebih dahulu. Masukkan titik permulaan (Dataran Alor Setar) dan destinasi (Bandar Baharu anda, kemudian pilih tarikh dan masa perjalanan yang diingini. Moovit akan menunjukkan semua laluan bas dan keretapi yang tersedia, anggaran masa perjalanan dan sebarang pemindahan yang diperlukan. Anda boleh melihat masa berlepas dan ketibaan terperinci untuk setiap bas dan keretapi, serta kemas kini masa nyata untuk kelewatan atau perubahan. Gunakan maklumat ini untuk merancang perjalanan anda dan sentiasa mengikuti jadual bas dan keretapi terkini.

Soalan & Jawapan

  • Cara-cara paling cepat untuk ke Bandar Baharu dari Dataran Alor Setar

    Laluan paling pantas mengambil lebih kurang 222 minit, dan Laluan bas K100, Laluan keretapi PADANG BESAR LINE, Laluan bas EB80

  • Adakah laluan bas terus dari Dataran Alor Setar dan Bandar Baharu ?

    Tidak, anda hanya perlu mengambil 2 laluan bas dan Satu laluan keretapi. Anggaran masa perjalanan adalah 3 jam 42 min.

  • Laluan bas manakah yang meliputi perjalanan dari Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu?

    Laluan Bas K100 bermula dari stesen Ktm Alor Setar yang berdekatan Dataran Alor Setar di Penang ke stesen Alor Setar. Dari sana anda perlulah mengambil Satu laluan bas dan Satu laluan keretapi sehingga stesen Alor Setar berdekatan Bandar Baharu di Kedah

  • Berapa lama untuk perjalanan dari Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu dengan bas dan keretapi?

    Anggaran masa untuk perjalanan dari Dataran Alor Setar di Penang dan Bandar Baharu di Kedah dengan bas dan keretapi adalah lebih kurang 3 jam 42 min.

  • Dimana saya patut naik bas berdakatan Dataran Alor Setar untuk ke Bandar Baharu?

    Naik bas K100 dari berhenti Ktm Alor Setar berdakatan Dataran Alor Setar di Penang.

  • Dimana saya patut turun dari bas apabila dalam perjalana dari Dataran Alor Setar ke Bandar Baharu?

    Turun dari bas di berhenti Alor Setar, dimana paling dekat dengan Bandar Baharu di Kedah.