Melangkau ke kandungan

Pengangkutan Awam Kuala Lumpur

Aplikasi Mobiliti Bandar Paling Popular di Kuala Lumpur
Semua pilihan mobiliti bandar di dalam satu applikasi
Dapatkan di Google Play Muat-turun di App Store
qrcode-img

Lawati di sekitar Kuala Lumpur dengan pengangkutan awam!!

Melancong di sekitar Kuala Lumpur bukanlah suatu perkara yang mudah. Ikuti panduan langkah demi langkah semasa anda melawat ke mana-mana pusat tarikan, jalan atau stesen pengangkutan awam yang utama. Lihat jadual bas dan kereta api, masa ketibaan, makluman perkhidmatan dan laluan yang terperinci pada peta, supaya anda tahu bagaimana untuk sampai ke mana sahaja destinasi di Kuala Lumpur.

Semasa mengembara ke mana-mana destinasi di sekitar Kuala Lumpur gunakan Panduan Nyata Moovit secara langsung dengan Pemberitahuan Masa Turun untuk ketahui di mana dan berapa jauh anda perlu berjalan, berapa lama perlu menunggu untuk laluan anda, dan berapa banyak baki perhentian yang tinggal. Moovit akan memberi makluman kepada anda apabila tiba masanya untuk turun - jadi anda tidak perlu sentiasa menyemak semula sama ada anda perlu turun di perhentian seterusnya.

Ingin tahu keadaan perjalanan di Kuala Lumpur berbanding dengan bandaraya-bandaraya yang lain? Indeks Pengangkutan Awam Moovit menpunyai fakta-fakta dan statistik pengunaan pengangkutan awam di lebih daripada 150 bandaraya. Ketahui lebih lanjut purata masa perjalanan dan menunggu, jarak perjalanan ke pejabat dengan menggunakan pengangkutan awam dan purata jarak berjalan kaki di Kuala Lumpur. Ketahui laluan Bas, Keretapi, MRT & LRT, Monorel, Kereta kabel dan stesen mana yang paling popular di Kuala Lumpur dan lebih lagi.

Kuala Lumpur has 5 transit type(s), including: Bas, Keretapi, MRT & LRT, Monorel, Kereta kabel, operated by several transit agencies, including rapidKL, rapidKL MRT, Express Rail Link - ERL, Keretapi Tanah Melayu - KTM, rapidKL BRT, rapidKL Bus, GOKL City Bus, PJ City Bus (operated by rapidKL), Smart Selangor (operated by rapidKL), Smart Selangor, Nadiputra, Setara Jaya Sdn Bhd (SJ Bus), Free Shuttle Service, Seranas Sdn Bhd, Selangor Omnibus, Causeway Link (Handal Ceria Sdn Bhd), Universiti Malaya, Wawasan Sutera, myBAS Seremban, Aerobus, SkyBus, Airport Coach Sdn Bhd, Go Genting, Genting Highlands Skyway, KR Travel & Tours Sdn Bhd, Star Shuttle (Utamagas Sdn Bhd), UKM (Universiti Kebangsaan Malaysia), LNH, MARALINER Sdn Bhd, TARUC (Tunku Abdul Rahman University College)

Moovit

1.19M+ ulasan
Masa ketibaan nyata, Jadual waktu, Peta dan banyak lagi