Hopp til hovedinnhold

Hvordan komme til Myrdal stasjon i Aurland via Jernbane, Buss eller Ferje?

Myrdal stasjon kart Bildet kan være underlagt opphavsrett. Finn ut mer på Wikipedia

Veibeskrivelse til Myrdal stasjon (Aurland) med offentlig transport

Følgende transittlinjer har ruter som passerer nær Myrdal stasjon

Hvordan komme seg til Myrdal stasjon via Jernbane

Klikk på Jernbane rute for å se steg-for-steg veibeskrivelser med kartlinjeankomsttider og oppdaterte rutetabeller

Jernbane stasjoner nær Myrdal stasjon i Aurland

Stasjonsnavn Avstand
Vatnahalsen Stasjon 22 min gange

Spørsmål og svar

 • Med covid-19 restriksjoner, er det mulig å reise til Myrdal stasjon i Aurland med offentlig transport?

  Det er reisebegrensninger på offentlig transport i Aurland på grunn av covid-19. Dette kan påvirke rutetider og linjer som er relevante for din reise til Myrdal stasjon i Aurland.

  Flere detaljer...
 • Hva er de nærmeste stasjonene til Myrdal stasjon?

  De nærmeste stasjonene til Myrdal stasjon er:

  • Vatnahalsen Stasjon er 1663 meter unna, 22 minutter å gå.
  Flere detaljer...
 • Hvilke Jernbane linjestoppesteder i nærheten av Myrdal stasjon

  Disse Jernbane linjene stopper i nærheten av Myrdal stasjon: 41, 42.

  Flere detaljer...
Myrdal stasjon kart Bildet kan være underlagt opphavsrett. Finn ut mer på Wikipedia
Den mest populære urban mobilitet-appen i Norge.
Alle lokale mobilitetsalternativer i en app
Get it on Google Play Download on the App Store

Offentlig transport til Myrdal stasjon i Aurland

Lurer du på hvordan du kan komme deg til Myrdal stasjon i Aurland, Norge? Moovit hjelper deg med å finne den beste måten å komme deg til Myrdal stasjon med steg-for-steg veibeskrivelser fra den nærmeste offentlige transportstasjonen.

Moovit leverer gratis kart og live veibeskrivelser som hjelper deg å navigere gjennom byen din. Vis rutetabeller, ruter, tidtabeller, og finn ut hvor lang tid det tar å komme til Myrdal stasjon i sanntid.

Ser du etter nærmeste stopp eller stasjon til Myrdal stasjon? Sjekk ut denne listen over stopp nærmest til din destinasjon Vatnahalsen Stasjon.

Du kan komme deg til Myrdal stasjon via Jernbane, Buss eller Ferje. Disse er linjene og rutene som har stopp i nærheten - Jernbane 41, 42

Vil du se om det finnes en annen rute som ankommer tidligere? Moovit hjelper deg å finne alternative ruter eller tider. Få veibeskrivelser fra og veibeskrivelser til Myrdal stasjon enkelt fra Moovit Appen eller Nettsiden.

Vi gjør det lett å reise til Myrdal stasjon, som er grunnen til at over 865 million brukere, inkludert brukere i Aurland, støler på Moovit som den beste offentlige transportappen. Du trenger ikke å laste ned en individuell buss- eller togapp, Moovit er din transportapp med alt i et som hjelper deg med å finne de beste buss- eller togtidene tilgjengelige.

Myrdal stasjon, Aurland
Myrdal stasjon, Aurland Myrdal er en jernbanestasjon i Aurland kommune. Den ligger på Bergensbanen og er også øvre endestasjon for sidelinjen Flåmsbana. Stasjonen ligger 867 meter over havet. Det er ingen veiforbindelse til Myrdal. Den gamle rallarveien opp Flåmsdalen fra Flåm er imidlertid i bruk som sykkelvei i sommerhalvåret. 1 km fra stasjonen ligger Vatnahalsen høyfjellshotell. Mellom Myrdal og Uppsete ble den 5,3 kilometer lange Gravhalstunnelen drevet. Paul Armin Due var arkitekt for stasjonsbygningen oppført ved Bergensbanens anlegg. Stasjonsbygningen ble opprinnelig oppført med halvannen etasje der den nedre halvdelen var bygget i gråstein med inspirasjon av jugendstil. Senere ble bygningen forhøyet til to fulle etasjer. På plattformen ble det også oppført bolig for ingeniøren på Bergensbanens anlegg. Ved Bergensbanens anlegg ble det bygget en fire kilometer anleggsvei med 17 hårnålsvinger opp til Myrdal stasjon (veistrekningen fra Kårdal til Myrdal har en stigning på 1:6 eller 17 %) og videre til Ustevatn. De 17 hårnålsvingene overvinner en høydeforskjell på 350 meter. Denne veien var farbar med hest og kjerre og ga de indre bygdene tilgang til Bergensbanen. Turister ble fraktet med hestetrukket stolkjerre mellom Fretheim og Myrdal. Posten gikk samme vei mellom dampskipene på fjorden og toget ved Myrdal. Vatnahalsen hotell ble oppført nedenfor Myrdal stasjon i 1896. Rallarveien mellom Flåm og Haugastøl via Myrdal var ferdig i 1902. Nedenfor Myrdal, i Kjosfossen, ble det satt opp et kraftverk til å drive boremaskinene i Gravhalstunnelen. På Myrdal ble det i forbindelse med anlegget satt opp en stor brakk, «Kjerkebrakka», blant annet brukt til gudstjenester. I anleggstiden var det egen prest stasjonert på Myrdal. Fra 1. juli 1907 var det prøvedrift på Bergensbanen mellom Voss og Myrdal. Da Bergensbanen var ferdig i 1909 var forberedelse til sidelinjer mot Hardanger og Sogn i gang. Flåmsbana var klar til drift 1. august 1940. Opprinnelig var det skissert en tannstangsbane i det bratteste partiet nedenfor Myrdal stasjon, i stedet ble det anlagt en vanlig jernbane med normalspor. Banemesteren på Myrdal hadde ansvar for tilsyn med linjen mellom Låghellertunnelen og Reimegrend.Myrdal var utstyrt med svingskive til å snu det skinnegående materiellet. En roterende snøplog var fra begynnelsen stasjonert på Myrdal. Det ble til dels brukt flere lokomotiver til å skyve snøfresen. De ti første driftsårene var det omkring 6000 passasjerer årlig fra Myrdal. Myrdal har vært endestasjon for lokaltog Voss-Myrdal og Bergen-Voss-Myrdal. Bergen-Voss ble elektrifisert i 1954. Etter 1954 ble lokaltrafikken Voss-Myrdal til dels betjent med motorvogner.På grunn av Flåmsbana er Myrdal betjent av togekspeditør til alle tog. Dersom stasjonen ikke er betjent kan det ikke kjøres tog til eller fra Flåmsbana, og kryssinger er heller ikke mulig.
Hvordan komme seg til Myrdal stasjon med offentlig transport - Om stedet
Bildet kan være underlagt opphavsrett. Finn ut mer på Wikipedia

Offentlige transportruter med stasjoner nærmest Myrdal stasjon i Aurland

Jernbane linjer med stasjoner nærmest Myrdal stasjon in Aurland

enklere for å komme til Myrdal stasjon med app!