Hoe gaan naar Jonas Daniel Meijerplein in Amsterdam via Bus, Trein, Sneltram of Metro

Start
Einde
Zoeken

Routeaanwijzingen naar Jonas Daniel Meijerplein (Amsterdam) met het openbaar vervoer

Klik op een route voor de geüploade dienstregeling, live aankomsten en stap voor stap routeaanwijzingen.

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken

Hoe gaan naar Jonas Daniel Meijerplein via de Bus

Klik op de Busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Pakhuis De Zwijger, Amsterdam 13 min
Bus - 4848
Wandelen
Van Station Utrecht Overvecht, Utrecht 187 min
Bus - 11
Bus - 120120
Bus - 4141
Bus - 2222
Wandelen
Van Station Hoofddorp, Hoofddorp 79 min
Bus - 310310
Bus - 172172
Wandelen

Hoe gaan naar Jonas Daniel Meijerplein via de Trein

Klik op de Treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Station Utrecht Overvecht, Utrecht 68 min
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Trein - INTERCITY
INTERCITY
Wandelen
Van Station Hoofddorp, Hoofddorp 47 min
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Wandelen

Vragen & antwoorden

Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Jonas Daniel Meijerplein?

 • De dichtstbijzijnde stations bij Jonas Daniel Meijerplein zijn:
  • Amsterdam, Mr. Visserplein is 188 meters verwijderd, 3 minuten wandelen
  • Amsterdam, Waterlooplein is 199 meters verwijderd, 3 minuten wandelen
  • Amsterdam, Artis is 481 meters verwijderd, 7 minuten wandelen
  • Amsterdam, Weesperplein is 606 meters verwijderd, 9 minuten wandelen
  • Amsterdam, Rembrandtplein is 652 meters verwijderd, 9 minuten wandelen

Welke Sneltramlijnen stoppen nabij Jonas Daniel Meijerplein?

Welke Metrolijnen stoppen nabij Jonas Daniel Meijerplein?

Ontvang wegbeschrijvingen vanaf je huidige locatie
Moovit is de #1 OV-app
Ondersteunt meer dan 2600 steden in 85+ landen wereldwijd!
Google Play badge AppStore badge
Voeg deze badje aan jouw website toe Klik om HTML te kopiëren

Op zoek naar een routebeschrijving naar Jonas Daniel Meijerplein in Amsterdam, Nederland? Jouw reis is net heel wat eenvoudiger geworden!

Download de Moovit-app om sneller routebeschrijvingen te vinden en de meest recente Bus, Trein, Sneltram of Metrodienstregelingen naar Jonas Daniel Meijerplein te vinden. Verkrijg actuele tijden voor alle routes die beschikbaar zijn met een realtime stap-per-stap routebeschrijving voor Jonas Daniel Meijerplein.

De Moovit-app toont je daarnaast ook de dichtstbijzijnde haltes en stations voor jouw bestemming. kies van een lijst met haltes nabij Jonas Daniel Meijerplein: Amsterdam, Mr. Visserplein; Amsterdam, Waterlooplein; Amsterdam, Artis; Amsterdam, Weesperplein; Amsterdam, Rembrandtplein.

Ontdek alle Bus, Trein, Sneltram of Metrolijnen die je kunt nemen om naar Jonas Daniel Meijerplein te reizen. Hier vind je een lijst met enkele lijnen die nabij jouw bestemming passeren - Sneltram: Sneltram - 14; Metro: Metro - 54; Trein: Trein - INTERCITY, Trein - SPRINTER; Bus: Bus - 172, Bus - 22, Bus - 48.

Van plan om terug te keren van Jonas Daniel Meijerplein, maar ken je de weg niet? Je kan jouw bestemming selecteren op onze online kaart en Moovit zal je de best mogelijke routes tonen om te gaan waar je naartoe wilt!

Moovit helpt je de snelste route en handigste vertrektijden te vinden. Geen nood om een bus- of treinapp te installeren om de dienstregeling te controleren. Moovit beschikt over alle OV-informatie die je nodig hebt. Dat is waarom we in de Google Play Store en Apple App Store als beste app voor het openbaar vervoer bekroond werden.

Jonas Daniel Meijerplein, Amsterdam
Jonas Daniel Meijerplein, Amsterdam Het Jonas Daniël Meijerplein, vaak afgekort tot J.D. Meijerplein, is een plein in Amsterdam. Aan de noordkant wordt het plein begrensd door het Mr. Visserplein en aan de zuidkant door de Nieuwe Herengracht, bij het Hortusplantsoen. De M.S. Vaz Diasbrug (brug 238) verbindt het plein met de Weesperstraat. Het plein ligt aan stadsroute S112. Aan het plein, midden in de voormalige Joodse buurt, staat de Portugees-Israëlietische Synagoge (Snoge) uit 1675, ooit de grootste synagoge ter wereld. Ook staan hier vier voormalige synagoges van de Hoogduitse gemeente die sinds 1987 in gebruik zijn als het Joods Historisch Museum. De eerste grote Duitse razzia's onder de Joodse bevolking van Amsterdam vonden plaats op het Jonas Daniël Meijerplein. Op 22 en 23 februari 1941 werden op het plein 425 Joodse mannen samengedreven en weggevoerd naar de concentratiekampen Mauthausen en Buchenwald. Deze razzia's waren de aanzet tot de Februaristaking. In 1952 onthulde koningin Juliana het beeld De Dokwerker ter nagedachtenis aan de Februaristaking. Elk jaar, op 25 februari, vindt een herdenking van de Februaristaking plaats bij dit beeld. Het plein heette oorspronkelijk de 'Deventer Houtmarkt'. In de 19e eeuw werd de naam veranderd in Jonas Daniël Meijerplein, naar Jonas Daniël Meijer (1780-1834), de eerste Joodse advocaat in Nederland. Op 14 augustus 1942, tijdens de Duitse bezetting, werd de naam van het plein op last van burgemeester Voûte veranderd in "Houtmarkt", als onderdeel van een aantal hernoemingen van naar Joodse personen genoemde straten. In 1945, direct na de bevrijding, werd de naam weer terugveranderd in Jonas Daniël Meijerplein.
Hoe gaan naar Jonas Daniel Meijerplein met het openbaar vervoer - Over de plek
Moovit - Jouw lokale OV-app voor Android en iOS
Moovit Real-time Aankomsten, Tijdroosters, Kaarten & Méér