Hoe gaan naar Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn via Bus, Trein, Sneltram of Metro

Start
Einde
Zoeken


Wegbeschrijving naar Kasteel De Hooge Vuursche vanuit de meest bezochte locaties in Baarn met de Bus, Trein, Sneltram of Metro

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken, alsook de live aankomsttijden en stap-per-stap instructies op de kaart te zien.

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken

Hoe gaan naar Kasteel De Hooge Vuursche via de Bus

Klik op de Busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Albert Cuyp Markt, Amsterdam 117 min
walking.svg
Bus - 65

65

Bus - 320

320

Bus - 70

70

Van Station Schiphol Airport, Schiphol 115 min
Bus - 300

300

Bus - 328

328

Bus - 156

156

Bus - 70

70

Van Amsterdam 119 min
walking.svg
Bus - 22

22

Bus - 41

41

Bus - 320

320

Bus - 70

70

Van Microsoft, Schiphol 120 min
Bus - 300

300

Bus - 328

328

Bus - 156

156

Bus - 70

70

Van Hoog Catharijne, Utrecht 61 min
Bus - 50

50

Bus - 52

52

Bus - 59

59

Bus - 70

70

Hoe gaan naar Kasteel De Hooge Vuursche via de Trein

Klik op de Treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Station Schiphol Airport, Schiphol 86 min
Trein - INTERCITY

INTERCITY

Trein - SPRINTER

SPRINTER

walking.svg
Van Amsterdam 92 min
walking.svg
Trein - SPRINTER

SPRINTER

walking.svg
Van Microsoft, Schiphol 108 min
walking.svg
Trein - INTERCITY

INTERCITY

Trein - SPRINTER

SPRINTER

walking.svg
Van Hoog Catharijne, Utrecht 75 min
Trein - SPRINTER

SPRINTER

walking.svg

Vragen & antwoorden

Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Kasteel De Hooge Vuursche?

  • De dichtstbijzijnde stations bij Kasteel De Hooge Vuursche zijn:
    • Baarn, Kasteel De Hooge Vuursche is 184 meters verwijderd, 3 minuten wandelen
    • Baarn, Bosbad is 701 meters verwijderd, 10 minuten wandelen
    • Lage Vuursche, Hoge Vuurseweg is 990 meters verwijderd, 13 minuten wandelen

Welke Treinlijnen stoppen nabij Kasteel De Hooge Vuursche?

Welke Buslijnen stoppen nabij Kasteel De Hooge Vuursche?

Ontvang wegbeschrijvingen vanaf je huidige locatie
Moovit is de #1 OV-app
Ondersteunt meer dan 2200 steden in 80+ landen wereldwijd!
Google Play badge AppStore badge
Voeg deze badje aan jouw website toe Klik om HTML te kopiëren

Reizen naar Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn was nooit eenvoudiger. Gebruik Moovit om stap-per-stap weginstructies te ontvangen terwijl je reist van je huidige locatie naar één van de topattracties of openbaar vervoer-stations.

Bekijk gedetailleerde routes op een kaart, bus- en treinroosters, aankomsttijden en ontvang dienstnotificaties zodat je weet waar en wanneer je exact moet afstappen om te gaan naar Kasteel De Hooge Vuursche.

Wanneer je reist naar Kasteel De Hooge Vuursche kan je gebruik maken van Moovit's Live Wegbeschrijving-functie om te weten hoe ver je moet wandelen, hoe lang je moet wachten op de volgende lijn en hoeveel resterende haltes er nog zijn. Moovit stelt je op de hoogte wanneer je moet afstappen - je hoeft dus helemaal niet continu te kijken of je reeds aan jouw halte bent aangekomen.

Kasteel De Hooge Vuursche, Baarn
Kasteel De Hooge Vuursche, Baarn De Hooge Vuursche is een vroeg-20ste-eeuws kasteelachtig buitenhuis in de gemeente Baarn. Het is niet te verwarren met het gelijknamige voormalig 17e-eeuwse buitenhuis, vermoedelijk gesloopt voor braak in 1815. Dat buitenhuis stond ter hoogte van de huidige afslag naar Lage Vuursche, aan de noordzijde van de Hilversumsestraatweg. De uitgestrekte bossen tussen Baarn en Hilversum zijn in de 19e eeuw eigendom van jonkvrouwe Louise Charlotte Rutgers van Rozenburg (Amsterdam, 13 augustus 1854 - aldaar 1 april 1908) en staan bekend als de Hooge Vuursche. Ze trouwt met de jonge Johannes Adrianus Leonard van den Bosch (Den Haag, 1861 - Brussel, 1943) en samen wonen ze in een landhuis aan de overzijde van het huidige kasteel, aan de zuidzijde van de Hilversumsestraatweg. Na haar overlijden trouwt Van den Bosch met veel jongere baronesse Ernestine Louise van Hardenbroek van Lockhorst, en geeft opdracht aan bouwmeester Eduard Cuypers een kasteel te bouwen. Veel ornamenten zijn afbeeldingen die met scheepvaart te maken hebben, omdat Van den Bosch een opleiding tot luitenant-ter-zee 1e klasse heeft gehad. De tuinen worden aangelegd door tuinarchitect Dirk Tersteeg uit Naarden. De bestaande Serpentine-vijver wordt met 1500 meter verlengd en het uitgegraven zand wordt gebruikt om de grond om de vijver te verhogen. De heuvels worden de Bloedberg genoemd. Op het toegangshek staat het jaartal 1912, maar aangenomen wordt dat het huis in 1911 klaar is. De familie geeft er veel feesten, maar na de echtscheiding in 1915, verblijft Van den Bosch meer en meer in de Verenigde Staten. Vanaf 1920 woont Van den Bosch met zijn twee dochters in de VS en een jaar later trouwt hij de Amerikaanse Frances Gridley Kennedy. In 1938 wordt een groot deel van het landgoed verkocht aan Staatsbosbeheer en het landhuis wordt vanaf 1939 verhuurd aan hotelexploitant Buurke. Na een brand in 1940 wordt de ruïne in 1943 verkocht aan Hotel Maatschappij Gooiland, het landhuis wordt in 1944 herbouwd onder architect W.C. Hamdorff sr. In 1975 wordt het kasteel overgenomen door de Heineken Exploitatiemaatschappij Heineken, die er een conferentieoord van maakt. Vanaf 1987 verpacht Heineken het aan opeenvolgende hotelketens Postiljon en Accor tot het in 2007 wordt gekocht door de Event Company en een investeerder. Het kasteel wordt dan grondig gerenoveerd. In het "Kasteel de Hooge Vuursche" zijn 18 gastenkamers en het koetshuis heeft nu zes vergaderruimten. Het huis is één van de trouwlocaties van Baarn.
Hoe gaan naar Kasteel De Hooge Vuursche met het openbaar vervoer - Over de plek
Moovit - Jouw lokale OV-app voor Android en iOS
Moovit Real-time Aankomsten, Tijdroosters, Kaarten & Méér