Hoe gaan naar Stadionplein in Amsterdam via Bus, Trein, Sneltram of Metro

Start
Einde
Zoeken

Routeaanwijzingen naar Stadionplein (Amsterdam) met het openbaar vervoer

Klik op een route voor de geüploade dienstregeling, live aankomsten en stap voor stap routeaanwijzingen.

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken

Hoe gaan naar Stadionplein via de Metro

Klik op de Metroroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van RAI Amsterdam, Amsterdam 27 min
Wandelen
Metro - 50
Metro - 50
Wandelen

Hoe gaan naar Stadionplein via de Trein

Klik op de Treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Microsoft, Schiphol 57 min
Wandelen
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Wandelen
Van Jopenkerk, Haarlem 81 min
Wandelen
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Trein - SPRINTER
SPRINTER
Trein - INTERCITY
INTERCITY
Wandelen
Van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) (Amsterdam Airport Schiphol), Schiphol 35 min
Trein - INTERCITY
INTERCITY
Wandelen

Vragen & antwoorden

Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Stadionplein?

 • De dichtstbijzijnde stations bij Stadionplein zijn:
  • Amsterdam, Olympisch Stadion is 109 meters verwijderd, 2 minuten wandelen
  • Amsterdam, Olympiaweg is 354 meters verwijderd, 6 minuten wandelen
  • Amsterdam, Ijsbaanpad is 414 meters verwijderd, 6 minuten wandelen
  • Amsterdam, Haarl'Meerstation is 724 meters verwijderd, 10 minuten wandelen
  • Amsterdam, Haarlemmermeerstation is 724 meters verwijderd, 10 minuten wandelen

Welke Sneltramlijnen stoppen nabij Stadionplein?

Welke Metrolijnen stoppen nabij Stadionplein?

Ontvang wegbeschrijvingen vanaf je huidige locatie
Moovit is de #1 OV-app
Ondersteunt meer dan 2700 steden in 86+ landen wereldwijd!
Google Play badge AppStore badge
Voeg deze badje aan jouw website toe Klik om HTML te kopiëren

Op zoek naar een routebeschrijving naar Stadionplein in Amsterdam, Nederland?

Naar Stadionplein reizen werd juist een stuk eenvoudiger dankzij Moovit. Ontvang een routebeschrijving en vind de dichtstbijzijnde haltes met behulp van de mobiele Moovit-app of Moovit-webapplicatie.

Bus, Trein, Sneltram of Metro en andere opties zijn relevante alternatieven van het openbaar vervoer om jouw bestemming te bereiken. De volgende OV-lijnen beschikken over een route die nabij Stadionplein passeren - Sneltram: Sneltram - 24; Metro: Metro - 50; Trein: Trein - INTERCITY, Trein - SPRINTER; Bus: Bus - 170, Bus - 197, Bus - 62.

Op zoek naar een halte nabij uw bestemming. Bekijk deze mogelijkheden met het openbaar vervoer: Amsterdam, Olympisch Stadion; Amsterdam, Olympiaweg; Amsterdam, Ijsbaanpad; Amsterdam, Haarl'Meerstation; Amsterdam, Haarlemmermeerstation.

Wil jij een specifieke busapp downloaden om te zien wanneer de volgende bus komt? En een andere app voor de trein? Met Moovit heb je alle opties met het OV binnen handbereik dankzij één app.

Moovit voorziet je van een snelle routebeschrijving naar Stadionplein, met een actuele dienstregeling. Download onze app voor een live stap-per-stap routebeschrijving, realtime rittijdschatting en om na te gaan welke OV-lijn je het snelt naar Stadionplein brengt. Download Moovit om te zien waarom we in de Google Play Store en Apple App Store bekroond werden als beste vervoerapp.

Stadionplein, Amsterdam
Stadionplein, Amsterdam Het Stadionplein is een plein in Amsterdam-Zuid, dat in de jaren twintig van de twintigste eeuw werd aangelegd op het kruispunt van de Stadionweg en de Amstelveenseweg om het autoverkeer naar het terrein van de Olympische Zomerspelen 1928 in Amsterdam beter te kunnen beheersen. Het ligt op de grens van het Plan Zuid van H.P. Berlage en het meer modernistisch ontworpen ensemble van het Olympisch Stadion en de Citroëngebouwen van Jan Wils. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft Berlage zelf dit gedeelte niet ontworpen; dit heeft te maken met de komst van de Olympische Spelen. Het Stadionplein ligt in de Stadionbuurt, die in 1990 werd ingedeeld bij Stadsdeel Amsterdam-Zuid, in 1998 bij Stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid, en in 2010 bij Stadsdeel Zuid. De straten in de omgeving zijn genoemd naar begrippen die met de Olympische Spelen en andere begrippen uit de Griekse Oudheid te maken hebben. Midden op het plein waren van 1971 tot 2013 een tweetal filialen van Febo gevestigd in een tweetal voormalige kaartverkoophuisjes van het Olympisch Stadion. Door de herontwikkeling van het plein moesten ze na 42 jaar verdwijnen. Na de oplevering van de nieuwbouwin 2017 keerde filiaal terug, maar niet meer als vrijstaand gebouw. Er was een tijdelijk gebouw voor Febo aan de Laan der Hesperiden. Op zaterdag was er op het plein een kleine markt, maar deze is vanaf 2013 voorlopig verplaatst naar de Marathonweg. Deze keerde in 2017 terug.
Hoe gaan naar Stadionplein met het openbaar vervoer - Over de plek
Moovit - Jouw lokale OV-app voor Android en iOS
Moovit Real-time Aankomsten, Tijdroosters, Kaarten & Méér