Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Van Cauwelaertsluis in Antwerpen via Bus of Sneltram?

Routeaanwijzingen naar Van Cauwelaertsluis (Antwerpen) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Van Cauwelaertsluis komen

Hoe gaan naar Van Cauwelaertsluis via de Bus?

Klik op de Busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Bus haltes in de buurt van Van Cauwelaertsluis in Antwerpen

Stationnaam Afstand
Antwerpen Wijtvliet 12 min. wandelen
Antwerpen Kaai 506 117 min. wandelen

Bus lijnen naar Van Cauwelaertsluis in Antwerpen

Naam lijn Richting
764 Fr. Rooseveltplaats - Van Cauwelaertsluis
760 Bevrijdingsdok - Noorderlaan - Antwerpen

Vragen & antwoorden

 • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Van Cauwelaertsluis?

  De dichtstbijzijnde stations bij Van Cauwelaertsluis zijn:

  • Antwerpen Wijtvliet is 896 meters verwijderd, 12 minuten wandelen.
  • Antwerpen Kaai 506 is 9180 meters verwijderd, 117 minuten wandelen.
  Meer details...
 • Welke Buslijnen stoppen nabij Van Cauwelaertsluis?

  Deze Buslijnen stoppen nabij Van Cauwelaertsluis: 764.

  Meer details...
De populairste Urban Mobility App in Belgique.
Alle plaatselijke vervoersmogelijkheden in een app
Get it on Google Play Download on the App Store

Openbaar vervoer naar Van Cauwelaertsluis in Antwerpen

Vraag jij je af hoe je naar Van Cauwelaertsluis geraakt in Antwerpen, België? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Van Cauwelaertsluis te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Van Cauwelaertsluis te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Van Cauwelaertsluis? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Antwerpen Wijtvliet; Antwerpen Kaai 506.

Je kan naar Van Cauwelaertsluis reizen via Bus of Sneltram. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 764

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Van Cauwelaertsluis eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Van Cauwelaertsluis gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 930 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Antwerpen, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Van Cauwelaertsluis, Antwerpen
Van Cauwelaertsluis, Antwerpen De Van Cauwelaertsluis is een zeesluis in de haven van Antwerpen. De sluis is 270 meter lang en 35 meter breed en heeft TAW-diepte van 9,83 meter. Op 13 augustus 1928 werd de sluis, toen "Kruisschanssluis" geheten, plechtig in gebruik genomen. De bouw van de sluis was één van Belgiës eerste openbare werken. Het schip m/s "Albertville" met het vorstenpaar koning Albert I en koningin Elisabeth van België aan boord, voer toen als eerste schip de sluis binnen. De sluis werd op 10 augustus 1962 hernoemd tot "Van Cauwelaertsluis", naar Frans Van Cauwelaert, die tussen 1921 en 1932 burgemeester was van de stad Antwerpen en die als havenschepen zorgde voor een uitbreiding van de haven in noordelijke richting. De brug aan de rivierkant is de Van Cauwelaertbrug en de dokkantbrug is de Kruisschansbrug. De VHF-werkkanalen voor de complexsluizen zijn 71, voor oproep. Andere werkkanalen 8 voor aankomende zeeschepen met loods en 71 voor de binnenvaart. Kanaal 74 blijft voor de dokken, en doorvaart van de Kanaaldokken B1 en B2. De Royerssluis kon maar één of twee zeeschepen tegelijk versassen, en die mochten niet al te groot zijn. In de loop der tijden werden de schepen dan ook groter, met méér tonnenmaat en laadcapaciteit. Dat de Van Cauwelaertsluis erbij kwam, was toen een zege voor de stad Antwerpen. Tijdens de oorlog is ze praktisch ongehavend gebleven, ondanks dat de Duitsers pogingen deden met hun V-1 en V-2 tussen 7 oktober 1944 en 30 maart 1945, om de haven met hun "vliegende bommen" te raken. Uiteindelijk kregen de stad en zijn randgemeenten het zwaarder te verduren. Vanaf 2000 is de Van Cauwelaertsluis uitsluitend voor binnenvaart bedoeld. Alleen als er andere sluizen buiten dienst zijn, wordt de sluis ook voor zeevaart in bedrijf gezet. De THV Roegiers-Depret-VBSC-Egemin heeft de opdracht gekregen om de sluis te renoveren. Op 7 december 2009 werd de sluis voor 13 maanden gesloten, zowel voor scheepvaart als wegverkeer. De 80 jaar oude sluis is dringend aan renovatie toe. Zo komen er nieuwe deuren, met geleidingsrails op de bodem. Het scheepvaartverkeer wordt omgeleid langs de Boudewijnsluis.
Hoe gaan naar Van Cauwelaertsluis met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Openbare lijnen met haltes dichtst in de buurt van Van Cauwelaertsluis in Antwerpen

Makkelijker om bij Van Cauwelaertsluis te komen met de app!