Vägbeskrivningar till Drottningholm i Stockholm med Buss, Tunnelbana, Tåg

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivningar till Drottningholm från kända platser i Stockholm med Buss, Tunnelbana, Tåg

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Vägbeskrivningar till Drottningholm med Buss

Klicka på en rutt för att se vägbeskrivningar steg för steg på en karta, ankomsttider för linjer och uppdaterade linjescheman.

Från Kungshamra, Solna 54 minuter
Buss - 509509
Buss - 177177
Från Hilton Stockholm Slussen Hotel, Stockholm 68 minuter
Buss - 5757
Buss - 515515
Buss - 177177
Från Gallerian, Stockholm 66 minuter
walking.svg
Buss - 5757
Buss - 515515
Buss - 176176
Från Hjulsta, Stockholm 53 minuter
Buss - 517517
Buss - 117117
Buss - 177177

Vägbeskrivningar till Drottningholm med Tunnelbana

Klicka på en rutt för att se vägbeskrivningar steg för steg på en karta, ankomsttider för linjer och uppdaterade linjescheman.

Från Kungshamra, Solna 86 minuter
walking.svg
Tunnelbana - 14
14
Tunnelbana - 17
17
walking.svg
Från Hilton Stockholm Slussen Hotel, Stockholm 71 minuter
Tunnelbana - 17
17
walking.svg
Från Gallerian, Stockholm 69 minuter
walking.svg
Tunnelbana - 17
17
walking.svg
Från Hjulsta, Stockholm 77 minuter
Tunnelbana - 10
10
Tunnelbana - 17
17
walking.svg

Frågor & Svar

Vilka stationer är närmst Drottningholm?

  • De stationerna närmst Drottningholm är:
    • Orangeriet är 750 meter bort, 10 min promenad
    • Brostugan är 816 meter bort, 11 min promenad

Vilka Tunnelbana linjer slutar nära Drottningholm?

Vilka Buss linjer slutar nära Drottningholm?

Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 1500 städer i 79+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge

Att resa till Drottningholm i Stockholm har aldrig varit enklare. Använd Moovit för detaljerade vägbeskrivningar när du reser från din nuvarande plats, från en attraktion eller från en annan station.

Visa detaljerade rutter på kartan, se buss- och tågscheman, ankomsttider och servicenotiser så du vet hur du kommer till Drottningholm.

När du reser till Drottningholm använd Moovit Live Directions och få notiser så du vet exakt hur långt du ska gå, hur länge du behöver vänta på en linje och hur många stopp det är kvar. Moovit skickar notiser till dig när det är dags att gå av - du behöver alltså inte konstant kolla på din telefon.

Drottningholm
Drottningholm Drottningholms slott är ett kungligt slott beläget på Lovön i Mälaren, i Ekerö kommun väster om Stockholm. Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia har sedan 1981 sin officiella bostad i slottets södra länga. Slottet fick sitt namn redan 1579, under Johan III:s tid. Han lät här uppföra ett stenhus åt sin drottning Katarina (Jagellonica). På initiativ av drottning Hedvig Eleonora planerades och byggdes det nuvarande slottet från 1662 till omkring 1750 som ett lustslott efter ritningar av arkitekterna Nicodemus Tessin d.ä., Nicodemus Tessin d.y. och Carl Hårleman. År 1777 köpte staten Drottningholmsegendomen av drottning Lovisa Ulrika och den har sedan dess varit i dess ägo. Efter köpet fick Gustav III dispositionsrätten till Drottningholm, vilket kungafamiljen haft sedan dess. Slottet och slottsparken har genom tiderna förändrats och de regenter som bott där har satt sin prägel alltefter växlande stil- och modeströmningar. Drottningholms slott räknas till den svenska stormaktstidens förnämsta slottsbyggnader och är Sveriges bäst bevarade kungliga slott. På slottsområdet finns förutom slottet ett flertal byggnader och områden som Kina slott, Drottningholms slottsteater med Teaterplanen dessutom Lilla Kina, Hemmet, Götiska tornet, Drottningholmsmalmen. Slottet består av barockträdgård och en engelsk park. Parken och slottsbyggnaden är till stora delar öppna för besökare, men vissa delar är avspärrade för allmänheten eftersom de disponeras av kungafamiljen. Drottningholms park och byggnader besöks årligen av uppskattningsvis 700 000 personer från Sverige och utlandet. Slottsområdet med huvudbyggnaden, slottsteatern, Kina slott, Kantongatan, parkerna och malmen blev 1991 ett av Unescos världsarv och var då Sveriges första objekt på världsarvslistan. Det skyddade området kring världsarvet omfattar ett 40-tal byggnader. Förutom själva slottet med parken ingår även stora områden norr och väster om Ekerövägen. Slottet samt ett flertal av byggnaderna i slottsträdgården och några av byggnaderna på malmen är även ett statligt byggnadsminne. Drottningholms slott ägs av svenska staten och förvaltas av Statens fastighetsverk medan ståthållarämbetet förvaltar kungens dispositionsrätt.
Vägbeskrivningar till Drottningholm med kollektivtrafik

Närmaste stationer till Drottningholm i Stockholm

Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Live ankomster, Scheman, Kartor