Vägbeskrivningar till Gävle Centralstation i Stockholm med Buss eller Tåg

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivningar till Gävle Centralstation från kända platser i Stockholm med Buss eller Tåg

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Hur kommer du till Gävle Centralstation med Tåg

Klicka på rutan Tåg för att se stegvisa riktningar med kartor, ankomsttid för linjer och uppdaterade tidsplaner

Från Friskis & Svettis 81 minuter
Gå
Tåg - UPPTÅGETUPPTÅGET
Från FMUndSäkC 134 minuter
Gå
Tåg - UPPTÅGETUPPTÅGET
Från ICA Kvantum Uppsala 110 minuter
Gå
Tåg - UPPTÅGETUPPTÅGET
Från Konditori Fågelsången 79 minuter
Gå
Tåg - UPPTÅGETUPPTÅGET

Frågor & Svar

Vilka stationer är närmst Gävle Centralstation?

  • De stationerna närmst Gävle Centralstation är:
    • Gävle Rådhuset är 552 meter bort, 10 min promenad
    • Gävle Vasaskolan är 837 meter bort, 14 min promenad
    • Gävle Södermalm är 862 meter bort, 14 min promenad
    • Gävle Brunnsgatan är 984 meter bort, 15 min promenad

Vilka Tåg linjer slutar nära Gävle Centralstation?

Vilka Buss linjer slutar nära Gävle Centralstation?

Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 2600 städer i 85+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge

Letar du efter en vägbeskrivning till Gävle Centralstation i Stockholm, Sverige?

Ladda ner Moovit App för att hitta det aktuella schemat och steg-för-steg-anvisningarna för Buss eller Tåg rutter som passerar genom Gävle Centralstation.

Letar du efter dem närmsta stoppen till Gävle Centralstation? Kollain den här listan med dem närmsta stoppen till din destination: Gävle Rådhuset; Gävle Vasaskolan; Gävle Södermalm; Gävle Brunnsgatan.

Du kan också komma till Gävle Centralstation med Buss eller Tåg. Det här är de linjer och rutter som stannar i närheten - Tåg: UPPTÅGET; Buss: 501.

Vi gör det enkelt att åka med kollektivtrafik till Gävle Centralstation, vilket är varför över 250 miljoner användare, inklusive användare i Stockholm, litar på Moovit som den bästa appen för kollektivtrafik.

Gävle Centralstation
Gävle Centralstation Gävle centralstation är den enda järnvägsstationen i Gävle. Den är belägen mellan Centralplan och Hamntorget, precis norr om Gavleån (plattformarna sträcker sig över ån). Centralstationen är en genomgående järnvägsstation för persontåg. Stationsbyggnaden, en av de största i landsorten, ritades för Gävle-Dala järnvägs (GDJ) räkning av stadsarkitekten Mårten Albert Spiering och uppfördes 1876–1877 som ersättning för den tidigare Gävle norra station som låg ute på Alderholmen. Centralstationen byggdes om år 1900–1901 under ledning av arkitekten Sigge Cronstedt. Stationen trafikerades inledningsvis endast av GDJ, eftersom rivaliteten mellan GDJ och Uppsala-Gävle järnväg var mycket stark. UGJ hade därför sin egen station, Gävle södra station, söder om Gavleån. Emellertid förstatligades UGJ år 1933 och SJ trafikerade i fortsättningen centralstationen. År 1937 elektrifierades spåren i samband med att sträckan Gävle–Uppsala elektrifierades. Åren 2000–2004 genomfördes en större ombyggnad i samarbete mellan bland andra kommunen och ägaren Jernhusen av Hamntorget, Centralplan och centralstationen, under ledning av arkitekt Bengt Anefall på Gävle kommun. Bland annat togs alla övergångar i plan bort och det fjärde genomgående spåret, tidigare godsspår, försågs med perrong. Sedan dess finns fyra genomgående spår, alla med perrong, samt ett femte sidospår på västra sidan i stationens norra ände. Från stationshuset, som innehåller väntsal, konferenslokaler, restauranger och en galleria, leder en luftig gångtunnel med trappor och hissar till de tre perrongerna. Gävle C trafikeras av SJ, både egentrafik och trafik för Tåg i Bergslagen, Upptåget och X-Tåget. Stationen har en IATA-kod, nämligen QYU. Med den kan man boka biljetter via flygets bokningssystem, till exempel i samband med flyg via Arlanda. Den tidigare flyglinjen Gävle-Arlanda har konkurrerats ut av tåget. Här passerar Ostkustbanan. Norra stambanan och Bergslagsbanan har ändstationer här. Stationen har idag 5 spår varav alla är försedda med plattformar. Spår 2, 3 och 4 Är uppdelad i en sydlig och nordlig del. Spår 2 fungerar som säckplattformar då ett genomgående tåg inte kan använda den södra delen och den norra samtidigt. Detta eftersom distansen mellan trappuppgången och spåret är så liten att det beslutas att denna del ska vara avstängd. Spår 3 och 4 fungerar som både säckplattformar och genomgående plattformar.
Vägbeskrivningar till Gävle Centralstation med kollektivtrafik

Närmaste stationer till Gävle Centralstation i Stockholm

Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Realtids Ankomster, Tidsplaner, Kartor & Mer