Vägbeskrivningar till Gävle Centralstation i Stockholm med Tåg, Buss, Tunnelbana, Färja

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivningar till Gävle Centralstation från kända platser i Stockholm med Tåg, Buss, Tunnelbana, Färja

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Frågor & Svar

Vilka stationer är närmst Gävle Centralstation?

  • De stationerna närmst Gävle Centralstation är:
    • Gävle Rådhuset är 570 meter bort, 8 min promenad
    • Gävle Vasaskolan är 817 meter bort, 11 min promenad
    • Gävle Södermalm är 861 meter bort, 12 min promenad
    • Gävle Brunnsgatan är 983 meter bort, 14 min promenad
Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 1500 städer i 79+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge

Att resa till Gävle Centralstation i Stockholm har aldrig varit enklare. Använd Moovit för detaljerade vägbeskrivningar när du reser från din nuvarande plats, från en attraktion eller från en annan station.

Visa detaljerade rutter på kartan, se buss- och tågscheman, ankomsttider och servicenotiser så du vet hur du kommer till Gävle Centralstation.

När du reser till Gävle Centralstation använd Moovit Live Directions och få notiser så du vet exakt hur långt du ska gå, hur länge du behöver vänta på en linje och hur många stopp det är kvar. Moovit skickar notiser till dig när det är dags att gå av - du behöver alltså inte konstant kolla på din telefon.

Gävle Centralstation
Gävle Centralstation Gävle centralstation är den enda järnvägsstationen i Gävle. Den är belägen mellan Centralplan och Hamntorget, precis norr om Gavleån (plattformarna sträcker sig över ån). Centralstationen är en genomgående järnvägsstation för persontåg. Stationsbyggnaden, en av de största i landsorten, ritades för Gävle-Dala järnvägs (GDJ) räkning av stadsarkitekten Mårten Albert Spiering och uppfördes 1876–1877 som ersättning för den tidigare Gävle norra station som låg ute på Alderholmen. Centralstationen byggdes om år 1900–1901 under ledning av arkitekten Sigge Cronstedt. Stationen trafikerades inledningsvis endast av GDJ, eftersom rivaliteten mellan GDJ och Uppsala-Gävle järnväg var mycket stark. UGJ hade därför sin egen station, Gävle södra station, söder om Gavleån. Emellertid förstatligades UGJ år 1933 och SJ trafikerade i fortsättningen centralstationen. År 1937 elektrifierades spåren i samband med att sträckan Gävle–Uppsala elektrifierades. Åren 2000–2004 genomfördes en större ombyggnad i samarbete mellan bland andra kommunen och ägaren Jernhusen av Hamntorget, Centralplan och centralstationen, under ledning av arkitekt Bengt Anefall på Gävle kommun. Bland annat togs alla övergångar i plan bort och det fjärde genomgående spåret, tidigare godsspår, försågs med perrong. Sedan dess finns fyra genomgående spår, alla med perrong, samt ett femte sidospår på västra sidan i stationens norra ände. Från stationshuset, som innehåller väntsal, konferenslokaler, restauranger och en galleria, leder en luftig gångtunnel med trappor och hissar till de tre perrongerna. Gävle C trafikeras av SJ, Veolia Transport (nattåg), Tåg i Bergslagen, Upptåget och X-Tåget. Stationen har en IATA-kod, nämligen QYU. Med den kan man boka biljetter via flygets bokningssystem, till exempel i samband med flyg via Arlanda. Den tidigare flyglinjen Gävle-Arlanda har konkurrerats ut av tåget. Här passerar Ostkustbanan, och Norra stambanan och Bergslagsbanan har ändstationer här.
Vägbeskrivningar till Gävle Centralstation med kollektivtrafik
Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Live ankomster, Scheman, Kartor