Vägbeskrivningar till Orangerimuseet i Solna med Buss, Tåg eller Tunnelbana

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivning till Orangerimuseet Solna med kollektivtrafik

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Hur kommer du till Orangerimuseet med Tåg

Klicka på rutan Tåg för att se stegvisa riktningar med kartor, ankomsttid för linjer och uppdaterade tidsplaner

Från Runestone, Järfälla 91 minuter
Gå
Tåg - PENDELTÅGPENDELTÅG
Tåg - PENDELTÅGPENDELTÅG
Gå

Frågor & Svar

Vilka stationer är närmst Orangerimuseet?


De stationerna närmst Orangerimuseet är:
Ulriksdals Wärdshus är 690 meter bort, 10 min promenad.
Ulriksdal Begravningsplats är 873 meter bort, 12 min promenad.
Berglunda är 920 meter bort, 12 min promenad.
Naturskolan är 935 meter bort, 13 min promenad.

Vilka Tåg linjer slutar nära Orangerimuseet?

Dessa Tåg linjer stannar nära Orangerimuseet: Tåg - PENDELTÅG.

Vilka Buss linjer slutar nära Orangerimuseet?

Dessa Buss linjer stannar nära Orangerimuseet: Buss - 176, Buss - 178, Buss - 503, Buss - 508, Buss - 607, Buss - FLYGBUSSARNA.

Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 2700 städer i 90+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge
Lägg till detta märke till din hemsida Klicka för att kopiera HTML

Letar du efter vägbeskrivning från Orangerimuseet i Solna, Sverige?

Hur du tar dig till Orangerimuseet blev just vldigt mycket enklare med Moovit. Få vägbeskrivningar och hitta det närmsta stoppet med Moovits mobil app eller Moovits Web App.

Buss, Tåg eller Tunnelbana är relevanta transport alternativ som kan användas för att nå din destination. Följande transportlinjer har rutter som passerar nära Orangerimuseet Tåg: Tåg - PENDELTÅG; Buss: Buss - 176, Buss - 178, Buss - 503, Buss - 508, Buss - 607, Buss - FLYGBUSSARNA.

Letar du efter ett stopp nära din destination? Testa dessa alternativ: Ulriksdals Wärdshus; Ulriksdal Begravningsplats; Berglunda; Naturskolan.

Använder du en specifik bussapp för att kontrollera busstiden? Och en annan tågapp för att få tågtiden? Med Moovit har vi alla dina kollektivtrafikalternativ i en enkel att använda gratis app.

Moovit hjälper dig att hitta de snabbaste anvisningarna till Orangerimuseet, med de mest uppdaterade tidsplanerna. Ladda ner vår app för att få live-steg-för-steg-riktningar, schemaläggning i realtid och vilken närliggande transitlinje kommer ta dig till Orangerimuseet på kortast möjliga tid. Hämta Moovit för att se varför Google Play Store och Apple App Store röstade oss som en av de bästa transport apparna som finns.

Orangerimuseet, Solna
Orangerimuseet, Solna Orangerimuseet är ett skulpturmuseum på Ulriksdals slottsområde, Solna kommun. Byggnadens föregångare uppfördes på 1660-talet. Nuvarande orangeri tillkom i början på 1700-talet och är ritat av Nicodemus Tessin d.y. År 1988 beslutade kung Carl XVI Gustaf att upplåta orangeriet som skulpturmuseum. Orangeriet är öppet sommarmånaderna vid guidade visningar. Det första orangeriet på Ulriksdal byggdes 1662-1664 efter Jean de la Vallées ritningar. Då odlades bl. a. pomeranser, citroner och apelsiner i huset. Sommartid flyttades växterna ut i slottsparken. I början av 1700-talet uppfördes det nuvarande orangeriet, arkitekt var Nicodemus Tessin d.y.. Byggnaden uppfördes i sten istället för trä, vilket var ovanligt för tiden. På 1860-talet, under Karl XV:s tid på Ulriksdal, genomfördes en omfattande ombyggnad som innebar bland annat att en nybyggd rumsfil på baksidan tillkom som bostäder för trädgårdsarbetarna samt att de tidigare öppna portiker i hörnpaviljongerna blev slutna rum. I det dåvarande kronprinsparet Gustaf Adolf och Louise (Gustaf VI Adolf och drottning Louise) fick Ulriksdal på 1920-talet ett herrskap med stort intresse för växter, en period som varade i 50 år som innebar en blomstringstid för orangeriet och slottets växthus. Under 1987-1991 restaurerades och byggdes orangeriet om för att kunna öppna ett skulpturmuseum. De ursprungliga orangerigallerierna är sedan 1988 ett museum där Nationalmuseums samlingar av svensk bildhuggarkonst från 1700-talets början till 1900-talet visas. Bland verken finns arbeten av Tobias Sergel, Bengt Erland Fogelberg, Johan Niklas Byström och Christian Eriksson. Museet består av tre avdelningar; Gula Galleriet – 1700-talet, Mittportiken och Rosa Galleriet – 1800-talet.
Vägbeskrivningar till Orangerimuseet med kollektivtrafik
Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Realtids Ankomster, Tidsplaner, Kartor & Mer