Vägbeskrivningar till Sätra Varv i Ekerö med Buss, Tunnelbana, Spårväg

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivningar till Sätra Varv från kända platser i Ekerö med Buss, Tunnelbana, Spårväg

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Frågor & Svar

Vilka stationer är närmst Sätra Varv?

  • De stationerna närmst Sätra Varv är:
    • Frösätrabacken är 946 meter bort, 13 min promenad
    • Örnsätrabacken är 1012 meter bort, 14 min promenad

Vilka Tunnelbana linjer slutar nära Sätra Varv?

Vilka Buss linjer slutar nära Sätra Varv?

Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 1500 städer i 79+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge
Lägg till detta märke till din hemsida Klicka för att kopiera HTML

Att resa till Sätra Varv i Ekerö har aldrig varit enklare. Använd Moovit för detaljerade vägbeskrivningar när du reser från din nuvarande plats, från en attraktion eller från en annan station.

Visa detaljerade rutter på kartan, se buss- och tågscheman, ankomsttider och servicenotiser så du vet hur du kommer till Sätra Varv.

När du reser till Sätra Varv använd Moovit Live Directions och få notiser så du vet exakt hur långt du ska gå, hur länge du behöver vänta på en linje och hur många stopp det är kvar. Moovit skickar notiser till dig när det är dags att gå av - du behöver alltså inte konstant kolla på din telefon.

Sätra Varv, Ekerö
Sätra Varv, Ekerö Sätra varv (även Sättra varf) var mellan 1878 och 1935 ett fartygs- och reparationsvarv för “större och mindre segelfartyg och pråmar” vid Fiskarfjärden i Mälaren i nuvarande stadsdel Sätra, södra Stockholm. Av den ursprungliga bebyggelsen finns flera av arbetarbostäderna kvar på höjden, medan det enbart återstår fundamentrester efter varvsbyggnaderna vid stranden. Området ingår i dag i Sätraskogens naturreservat. Första ägare till varvet var tegelhandlaren Johan Land som började verksamheten 1878. Han efterträddes 1889 av ett transportbolag ägd av bröderna Berggren. 1911 övertog Stockholms Transport- och Bogseringsaktiebolag (T&B) deras pråmflotta för sand- och tegeltransporter på Mälaren. T&B var ett av Sveriges största bogseringsbolag genom tiderna. Rekordåren 1918-1919 uppgick flottan till över 300 enheter. Samtidigt nådde Sätra varv sin högsta arbetsstyrka med över 40 man. 1919 färdigställdes bogserbåtsbygget S/S Tebe som utfördes i samverkan med Ekensbergs varv. Som mest fanns ett 20-tal byggnader på varvsområdet bland dem arbetrarbostäderna "Bergsbo I-III", byggmästarbostad, kontor, virkesskjul, beckhus, verkstadsbyggnad, mangelbod och smedstorp. Idag finns några arbetarbostäder kvar samt fundamentrester av stapelbädd och vinschar. Numera används själva varvsområdet som småbåtshamn och uppläggningsplats för Sätra Båtsällskap. I det så kallade Varvsarbetarhuset (Bergsbo II) har konstnärer sina ateljéer. Ibland arrangerar man konstkurser och workshops. I västra delen av det gamla varvsområdet finns ytterligare en byggnad bevarad; torpet Råstock från 1600-talets början, som var fram till omkring sekelskiftet 1900 bostad för varvsbyggmästaren, Nils Nilsson. Följer man stigen längs Mälarens strand cirka 300 meter österut kommer man till resterna av Arboga kök som brann ner 1967. Arboga kök var liksom Rostock en krog. Sättra Varfs Intresseföreing SVI, ägs av båtklubbarna Sätra Båtsällskap och Fiskarfjärdens båtklubb. På varvet, som ligger i anslutning till Sätra Båtsällskaps hamn, förvaras vintertid ca 500 båtar. SVI administrerar med helt ideella insatser upptagningen och sjösättningen av samtliga båtar. Verksamheten har fortgått här på samma plats sedan mitten på 1960-talet. Enligt pågående planering (2011) kommer en arbetstunnel för bygget av Förbifart Stockholm att mynna vid Sätra varv.
Vägbeskrivningar till Sätra Varv med kollektivtrafik

Närmaste stationer till Sätra Varv i Ekerö

Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Live ankomster, Scheman, Kartor