Vägbeskrivningar till Skälåker i Stockholm med Buss, Tunnelbana

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivningar till Skälåker från kända platser i Stockholm med Buss, Tunnelbana

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 1500 städer i 79+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge

Att resa till Skälåker i Stockholm har aldrig varit enklare. Använd Moovit för detaljerade vägbeskrivningar när du reser från din nuvarande plats, från en attraktion eller från en annan station.

Visa detaljerade rutter på kartan, se buss- och tågscheman, ankomsttider och servicenotiser så du vet hur du kommer till Skälåker.

När du reser till Skälåker använd Moovit Live Directions och få notiser så du vet exakt hur långt du ska gå, hur länge du behöver vänta på en linje och hur många stopp det är kvar. Moovit skickar notiser till dig när det är dags att gå av - du behöver alltså inte konstant kolla på din telefon.

Skälåker
Skälåker Gålö är en halvö belägen nordost om Horsfjärden, innanför Mysingen i Stockholms skärgård, inom Haninge kommun. Gålö var en av flera öar utanför sundet mot fastlandet innan det igenfylldes på 1850-talet. På ön finns en av Stockholms läns längsta sandstränder; Gålö Havsbad , och där vid Skälåker, som stranden också kallas, finns cirka 85 stugor för uthyrning, vandrarhem, restaurang med fullstädiga rättigheter, glasskiosk, konferens-/festlokaler och en fyrstjärnig turistcamping. Gålö är även omtyckt för sina goda fiskevatten och sin underbara natur. På Gålös yttre delar mot Mysingen finns vid badet Oxnö gott om rundslipade klippor för eventuella soldyrkare. Nästan hela Gålö, förutom Sunnansund och västra Oxnö, ägs och förvaltas av Skärgårdsstiftelsen och klassas som naturreservat. Naturreservatet är beläget i Österhaninge och Ornö socknar i Haninge kommun i Södermanland (Stockholms län). I början av 1940-talet byggde militären en märklig anläggning Gålöbasen inne i Långgarnsviken. Där tränades tama gråsälar i att lokalisera ubåtar i undervattensläge. Operation Palmen som projektet hette lades ner 1943. Anläggningens syfte var ännu på 1970-talet en väl bevarad hemlighet. Till Gålö tar man sig med bil från Stockholm genom att åka riksväg 73 mot Nynäshamn i cirka 20 minuter. Därefter kör man länsväg 227 mot Dalarö och efter cirka 10 minuter svänger man till höger vid skylten Gålö. Man kan även ta sig till Gålö med SL-buss 845 från Västerhaninge station.
Vägbeskrivningar till Skälåker med kollektivtrafik
People also search for:
Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Live ankomster, Scheman, Kartor