Vägbeskrivningar till Skokloster Slott i Stockholm med Buss, Tåg, Tunnelbana, Färja

Start
Slut
Sök

Vägbeskrivningar till Skokloster Slott från kända platser i Stockholm med Buss, Tåg, Tunnelbana, Färja

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman, live-ankomster och vägbeskrivningar på kartan.

Klicka på en rutt för att få uppdaterade scheman

Vägbeskrivningar till Skokloster Slott med Buss

Klicka på en rutt för att se vägbeskrivningar steg för steg på en karta, ankomsttider för linjer och uppdaterade linjescheman.

Från Terminal 3 (Domestic ), Sigtuna 169 minuter
walking.svg
Buss - 579579
Buss - 311311
walking.svg
Från Utsikt, Nacka 251 minuter
walking.svg
Buss - 161161
Buss - 165165
Buss - FLYGBUSSARNAFLYGBUSSARNA
Buss - 579579
Buss - 311311
walking.svg

Frågor & Svar

Vilka stationer är närmst Skokloster Slott?

  • De stationerna närmst Skokloster Slott är:
    • Skokloster Slottsskogens Vsk. är 904 meter bort, 12 min promenad
    • Klockargården är 987 meter bort, 13 min promenad

Vilka Buss linjer slutar nära Skokloster Slott?

Få vägbeskrivning från din nuvarande plats
Moovit är världens #1 transit app
Stöder över 1500 städer i 79+ länder världen över!
Google Play badge AppStore badge

Att resa till Skokloster Slott i Stockholm har aldrig varit enklare. Använd Moovit för detaljerade vägbeskrivningar när du reser från din nuvarande plats, från en attraktion eller från en annan station.

Visa detaljerade rutter på kartan, se buss- och tågscheman, ankomsttider och servicenotiser så du vet hur du kommer till Skokloster Slott.

När du reser till Skokloster Slott använd Moovit Live Directions och få notiser så du vet exakt hur långt du ska gå, hur länge du behöver vänta på en linje och hur många stopp det är kvar. Moovit skickar notiser till dig när det är dags att gå av - du behöver alltså inte konstant kolla på din telefon.

Skokloster Slott
Skokloster Slott Skoklosters slott är ett tidigare privatpalats beläget på Skohalvön vid Mälaren i Håbo kommun, mellan Stockholm och Uppsala. Skoklosters slott räknas som ett av Europas främsta barockslott. Det är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige och tillkom under den svenska stormaktstidens mest blomstrande period. Trots en byggtid på över trettio år fullbordades slottet inte helt, utan bygget avstannade då byggherren Carl Gustaf Wrangel dog 1676. Arkitekt var troligen byggmästaren Caspar Vogel från Thüringen. Jean de la Vallée ritade barockträdgården och en sjögård som aldrig förverkligades. Även Nicodemus Tessin den äldre var inblandad i projektet eftersom slottets fasadutformning sannolikt återgår på dennes ritningar. De originella åttkantiga tornen och deras huvar har motsvarigheter i palatset Ujazdów i Warszawa i Polen som Wrangel belägrade under Karl X Gustavs polska krig. Den som ansvarade för anläggningens fullbordande med avseende på trädgården och inredningarna var den svenskfödde arkitekten Mathias Spihler som var verksam här i en inspektorssyssla till och med 1686. Skokloster är arkitektoniskt unikt i Sverige. Det finns inga påtagliga föregångare eller efterföljare. Slottet förvärvades 1967 av staten som då började ett omfattande renoveringsarbete. Skokloster är numera museum och sedan 1971 ett statligt byggnadsminne som förvaltas av Statens fastighetsverk. På Skoklosters slott förvaras över 50 000 föremål, däribland en omfattande vapensamling – som är en av Europas mest kända – och ett porträttgalleri med 600 verk. Vissa av museets salar visas för allmänheten under sommarmånaderna.
Vägbeskrivningar till Skokloster Slott med kollektivtrafik
People also search for:
Moovit - Din lokala reseapp för Android och iOS
Moovit Live ankomster, Scheman, Kartor