Fortsæt til primært indhold

Vej til Øm Kloster i Skanderborg med Bus eller Jernbane?

Se Øm Kloster, Skanderborg, på kortet

Vejvisning til Øm Kloster fra de vigtigste steder i Skanderborg med offentlig transport

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Øm Kloster

  • BusBus:

Sådan kommer du til Øm Kloster af Bus?

Klik på ruten Bus for at se trin for trin anvisninger med kort, ankomstlinje og opdaterede tidsplaner.

Spørgsmål & svar
  • Hvilke Bus linjer standser nær Øm Kloster?

    Disse Bus linjer standser nær Øm Kloster: 420

Se Øm Kloster, Skanderborg, på kortet

Den mest populære urbane transportapp i Skanderborg.
Alle lokale transportmuligheder i en enkelt app

Offentlig transport til Øm Kloster i Skanderborg

Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Øm Kloster i Skanderborg, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Øm Kloster på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Øm Kloster i realtid.

Bus:

Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Øm Kloster fra Moovit Appen eller webstedet.

Vi gør det let at komme til Øm Kloster, hvilket er grunden til at over 1.5 millioner brugere, herunder brugere i Skanderborg, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Øm Kloster Adresse: Munkevej gade i Skanderborg

Øm Kloster, Skanderborg
Øm Kloster, SkanderborgØm Kloster lå i Emborg (Gammel Rye Sogn, Tyrsting Herred, Skanderborg Amt). Det blev anlagt i 1172 af cisterciensermunke (med sort-hvide ordensdragter), der kom fra Vitskøl Kloster. Munkene fik først tildelt jorde i 1160 af biskop Eskild, Aarhus stift i Sabro ("Sagebrok" i Øm Klosters krønike). I Sabro er lagt et fundament til en kirke med dobbelt så langt kirkeskib som det, der findes i dag. En gård i Sabro har siden middelalderen heddet "Klostergården" og der er under en anden bindingsværksgård fundet en pikstensbro i et kulturlag 60 cm nede. Cisterciensermunkene fik af Paven i en bulle tilladelse til at forlade Sabro få år efter, da stedet "ikke egnede sig til gudsdyrkelse". Derefter forsøgte de sig i Sminge, Veng og på Kalvø i Skanderborg Sø inden de fandt blivende plads ved Mossø. Det var ikke kun et kirkeligt centrum, men også politisk som landbrugs- og handelscenter, hospital, plejehjem og latinskole og havde i det hele taget stor betydning for området. Klosteret lå godt beskyttet af to kanaler, som munkene gravede mellem Mossø og Gudensø. Den ene og største kanal Munkekanalen er stadig synlig i landskabet. Man har fundet rester af et sluseanlæg ved den vestre kanal, der tyder på, at der har været en vandmølle på stedet, som man mener er fra den ældste tid på stedet. Uden for det egentlige klosterområde er der fundet rester af forskellige værkstedsbygninger, bl.a. smedje, teglovn og blystøberi, og man mener, der også har været et klokkestøberi. Der har ligeledes været landbrugsbygninger og haver. De sidste munke forlod klosteret i 1558, og det fungerede en kort tid som kongeborg, (Emborg). Det blev revet ned i 1561, hvorpå en del af byggematerialerne blev genanvendt på Skanderborg Slot. Livet i klosteret er kendt fra en krønike, der er påbegyndt i 1207 og er en af vore ældste skriftlige kilder. Heri redegøres bl.a. for klostrets strid med Århusbispen. I 1500-tallet eksporterede Øm kloster fedestude.
Sådan kommer du til Øm Kloster med offentlig transport – Om stedet
Nemmere at komme til Øm Kloster i...