Fortsæt til primært indhold

Vej til Tunø Kirke i Danmark med bus eller færge?

Rutevejledning til Tunø Kirke station (Danmark) med offentlig transport

Følgende transitruter har ruter, der kommer tæt på Tunø Kirke

    FærgeFærge: TUNØ - HOU.
Spørgsmål & svar
  • Hvilken færge linje standser nær Tunø Kirke?

    TUNØ - HOU

Se Tunø Kirke, Danmark, på kortet

Offentlig transport til Tunø Kirke i Danmark

Vil du gerne vide, hvordan du kommer til Tunø Kirke i Danmark, Danmark? Moovit hjælper dig med at finde den bedste måde at komme til Tunø Kirke på med trin-for-trin vejvisning fra den nærmeste offentlige transitstation.

Moovit leverer gratis kort og live vejvisning som help til at finde vej rundt i din by. Se køreplaner, ruter, tidsplaner, og find ud af, hvor længe det tager at komme til Tunø Kirke i realtid.

Færge: TUNØ - HOU.

Vil du se, om der er en anden rute, der kan få dig til dit bestemmelsessted hurtigere? Moovit hjælper dig med at finde alternative ruter eller tider. Få nemt vejvisning fra og til Tunø Kirke fra Moovit Appen eller webstedet.

Vi gør det let at komme til Tunø Kirke, hvilket er grunden til at over 1.5 millioner brugere, herunder brugere i Danmark, stoler på Moovit som den bedste app for offentlig transport. Du behøver ikke at downloade en individuel bus app eller tog app, Moovit er din alt-i-et transit app, der hjælper dig med at finde den bedste tilgængelige bus- eller togtid.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Placering: Danmark

Tunø Kirke
Tunø KirkeTunø Kirke, Tunø er en kirke fra omkring 1300. Kirken ligger midt i Tunø by på en 17 meter høj bakke. Før kirken blev bygget måtte tunboerne sejle over til Nordby kirke på Nordsamsø, hvor de havde deres eget våbenhus. 1216 overdrog Valdemar Sejr Tunø til Århus Domkirke og opførelsen af kirken, der er viet til Vor Frue er sandsynligvis helt eller delvis bekostet af domkirken. I januar 1948 overgik kirken til selveje. Kirken var oprindelig bygget i romansk stil, men efter mange ombygninger og tilføjelser fremstår kirken i dag i gotisk stil med våbenhus, vesttårn og en korforlængelse mod øst. Samtidig blev der indsat krydshvælv i den oprindelige bygning, og kirken fik en kamtakgavl med tvilling-spidsbuet højblænding. Af den oprindelige unggotik har kirken blot bevaret den spidsbuede døråbning og et tilmuret spidsbuevindue ved siden af døren. Kvindedøren i kirkens nordside er tilmuret, men anes dog i murværket. Koret er ikke tilgængeligt uden særlig tilladelse, men stående ved kortrappen ses det restaurede korbuekrucifiks. Altertavlen er et sengotisk træskærerarbejde fra 1731. Jomfru Maria med Jesusbarnet flankeres af Sankt Clemens. I sidefløjene er der billeder af evangilisterne med deres symboler. med to bevægelige fløje er fra 1731. blev bemalet med evangelisterne, er en skabstavle fra ca. 1490. Tavlen blev i 1950érne restaureret af kirkemaler Einar V. Jensen. Døbefonten er en romansk granitfont som har en dybde på 27 cm og et tværsnit på ca. 70 cm. Den er øverst dekoreret med en bølget bladranke og nedenunder med to dobbeltløver. Prædikestolen fra omkring 1630-50 er dekoreret med med malerier af de fire evangilister.. I lydhimmelens frise, i stolens frisefelter og i dens gennemløbende postamentfelt er der malet frakturindskrifter. Blandt kalkmalerierne kan især nævnes det kalkmalede epitafium på korets nordvæg over sognepræst Jørgen Hansen, som den 31. juli 1640 efter sigende blev stanget ihjel af en tyr. Kirkeskibet, der er en model af linieskibet "Louise Augusta", søsat 1783, blev 1842 bygget og skænket af I.P Rasmussen, Tunø. Det blev repareret 1930 og er ophængt i den nordvestlige gavl. 1974 blev skibet nyrigget og restaureret af J: M. Diget, Skagen. Den lille rektangulere kirkegård blev 1918 udvidet mod øst og er på alle sider indhegnet af markstensdiger. Præstegården ligger nedenfor kirkebakken har ingen fastboende præst, men står til rådighed for en præst fra Østjjylland, der regelmæssigt kommer til øen for at foretage de kirkelige handlinger. I en af præstegårdens længer er der nu indrettet et museum, som er åbent efter aftale. Der er offentlig adgang til kirken, og fra tårnet er der i klart vejr udsigt til Jylland, Samsø, Endelave og Fyn.
Sådan kommer du til Tunø Kirke med offentlig transport – Om stedet

Kom rundt i Danmark med offentlig transport!

Det har aldrig været nemmere at komme rundt i Danmark. Se trin-for-trin vejvisning, når du rejser til hvilken som helst seværdighed, gade eller større station for offentlig transport. Se køreplaner for bus og tog, ankomsttider, service underretninger og detaljerede ruter på et kort, så du ved nøjagtigt, hvordan du kommer alle vegne hen i Danmark.

Når du rejser til hvilket som helst sted omkring Danmark, kan du bruge Moovit's Live Vejvisning med Afstigningsnotifikationer, så du ved akkurat hvortil og hvor langt, du skal gå, hvor længe du skal vente på bussen, og hvor mange stoppesteder, der er tilbage. Moovit vil give dig besked, når du skal af — du behøver ikke konstant at tjekke, om dit stop er det næste.

Er du i tvivl om, hvordan man bruger offentlig transport i Danmark, eller hvordan man betaler for offentlig transport i Danmark? Moovit offentlig transport app kan hjælpe dig med at navigere din vej med offentlig transport nemt og til minimal pris. Det inkluderer gebyrer for offentlig transport, billetpriser og omkostninger. Leder du efter et kort over Danmark offentlige transportlinjer? Moovit offentlig transport app viser alle offentlige transportkort i Danmark med alle Bus, Jernbane, Metro, Bybane og Færge ruter og stop på et interaktivt kort.

Danmark har 5 offentlig(e) transporttype(r), herunder: Bus, Jernbane, Metro, Bybane og Færge, som drives af flere offentlige transportselskaber, herunder Bornholms Trafik, DSB, FYNBUS, Læsøfærgen, NT, Movia, Midttrafik, MOLSLINJEN, GoCollective, Lokaltog A/S, DSB S-tog, Metroselskabet, Ærøfærgerne, Sydtrafik og Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm