Πώς να πάω στο προορισμό Μητρόπολη Αθηνών στη πόλη Μοναστηράκι με Λεωφορείο ή Μετρό;

Έναρξη
Τέλος
Αναζήτηση
Μητρόπολη Αθηνών, Μοναστηράκι, Αθήνα Οι φωτογραφίες ενδέχεται να υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Μάθετε περισσότερα στο Wikipedia

Οδηγίες προς το προορισμό Μητρόπολη Αθηνών (Μοναστηράκι) με τη δημόσια συγκοινωνία

Οι ακόλουθες γραμμές συγκοινωνίας έχουν διαδρομές που περνούν κοντά Μητρόπολη Αθηνών

Πώς να πάω στο προορισμό Μητρόπολη Αθηνών με Λεωφορείο?

Κάντε κλικ στη διαδρομή Λεωφορείο για να δείτε οδηγίες βήμα προς βήμα με χάρτες, χρόνους άφιξης γραμμών και ενημερωμένα δρομολόγια.

Από Sociall Arenas 36 λεπτά
Λεωφορείο - Γ18Γ18
Λεωφορείο - 227227
Περπατήστε
Από Σίδερα Χαλανδρίου 34 λεπτά
Περπατήστε
Λεωφορείο - Ε14Ε14
Από Arch Beer House 45 λεπτά
Περπατήστε
Λεωφορείο - Α13Α13
Λεωφορείο - 100100
Λεωφορείο - 025025
Από Κυρ Αρίστος 36 λεπτά
Λεωφορείο - 126126
Λεωφορείο - Α2Α2
Λεωφορείο - 026026
Από Cabaret @ Romeo+ 52 λεπτά
Λεωφορείο - Α2Α2
Λεωφορείο - 025025

Πώς να πάω στο προορισμό Μητρόπολη Αθηνών με Μετρό?

Κάντε κλικ στη διαδρομή Μετρό για να δείτε οδηγίες βήμα προς βήμα με χάρτες, χρόνους άφιξης γραμμών και ενημερωμένα δρομολόγια.

Από Sociall Arenas 44 λεπτά
Περπατήστε
Μετρό - Μ3
Μ3
Περπατήστε
Από Σίδερα Χαλανδρίου 54 λεπτά
Περπατήστε
Μετρό - Μ3
Μ3
Περπατήστε
Από Arch Beer House 28 λεπτά
Περπατήστε
Μετρό - Μ2
Μ2
Περπατήστε
Από Κυρ Αρίστος 68 λεπτά
Περπατήστε
Μετρό - Μ1
Μ1
Περπατήστε
Από Cabaret @ Romeo+ 79 λεπτά
Περπατήστε
Μετρό - Μ2
Μ2
Περπατήστε

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ποιοι είναι οι πιο κοντινοί σταθμοί προς Μητρόπολη Αθηνών;

Οι πιο κοντινοί σταθμοί προς Μητρόπολη Αθηνών είναι:

  • Μητροπολη είναι 27 μέτρα μακριά, 1 λεπ περπάτημα.
  • Λεκκα είναι 238 μέτρα μακριά, 4 λεπ περπάτημα.
  • Καρυτση είναι 258 μέτρα μακριά, 4 λεπ περπάτημα.
  • Μοναστηρακι είναι 312 μέτρα μακριά, 5 λεπ περπάτημα.
  • Καραγιωργη Σερβιας είναι 332 μέτρα μακριά, 5 λεπ περπάτημα.

Ποιες γραμμές Λεωφορείο σταματάνε κοντά στο προορισμό Μητρόπολη Αθηνών;

Αυτές οι γραμμές Λεωφορείο σταματάνε κοντά στο προορισμό Μητρόπολη Αθηνών: 025, 026, 227, Ε14.

Ποιες γραμμές Μετρό σταματάνε κοντά στο προορισμό Μητρόπολη Αθηνών;

Αυτές οι γραμμές Μετρό σταματάνε κοντά στο προορισμό Μητρόπολη Αθηνών: Μ1, Μ2, Μ3.

Μητρόπολη Αθηνών, Μοναστηράκι, Αθήνα Οι φωτογραφίες ενδέχεται να υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Μάθετε περισσότερα στο Wikipedia
Το Moovit είναι παγκοσμίως η #1 εφαρμογή για συγκοινωνίες.
Υποστηρίζει πάνω από 3000 πόλεις σε 92+ χώρες παγκοσμίως!
Google Play badge AppStore badge

Δημόσια Συγκοινωνία προς Μητρόπολη Αθηνών στη πόλη Μοναστηράκι

Αναρωτιέστε πώς να φτάσετε Μητρόπολη Αθηνών στη πόλη Μοναστηράκι, Ελλάδα; Το Moovit σας βοηθάει να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να φτάσετε Μητρόπολη Αθηνών με οδηγίες βήμα προς βήμα από τον κοντινότερο σταθμό δημόσιας συγκοινωνίας.

Το Moovit παρέχει δωρεάν χάρτες και ζωντανές οδηγίες για να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στην πόλη σας. Δείτε δρομολόγια, διαδρομές, και μάθετε πόσο καιρό χρειάζεται για να φτάσετε Μητρόπολη Αθηνών σε πραγματικό χρόνο.

Ψάχνετε για την πλησιέστερη στάση ή σταθμό στο Μητρόπολη Αθηνών; Ελέγξτε αυτή τη λίστα με τις στάσεις που βρίσκονται πιο κοντά στον προορισμό σας:
Μητροπολη; Λεκκα; Καρυτση; Μοναστηρακι; Καραγιωργη Σερβιας.

Μπορείτε να φτάσετε στο Μητρόπολη Αθηνών από Λεωφορείο ή Μετρό. Αυτές είναι οι γραμμές και οι διαδρομές που έχουν στάσεις κοντά -
(Λεωφορείο) 025, 026, 227, Ε14 (Μετρό) Μ1, Μ2, Μ3

Θέλετε να δείτε αν υπάρχει άλλη διαδρομή που σας πάει εκεί νωρίτερα; Το Moovit σας βοηθάει να βρείτε εναλλακτικές διαδρομές ή ώρες. Λάβετε εύκολα οδηγίες από και προς Μητρόπολη Αθηνών από την εφαρμογή Moovit ή την ιστοσελίδα μας.

Κάνουμε εύκολη τη πρόσβαση στο Μητρόπολη Αθηνών, για αυτό πάνω από 460 εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών στη πόλη Μοναστηράκι, εμπιστεύονται το Moovit ως την καλύτερη εφαρμογή για τη δημόσια συγκοινωνία. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε μια μεμονωμένη εφαρμογή λεωφορείου ή τρένου, το Moovit είναι η εφαρμογή συγκοινωνίας όλα σε ένα που σας βοηθά να βρείτε τον καλύτερο διαθέσιμο χρόνο λεωφορείου ή τρένου.

Μητρόπολη Αθηνών, Μοναστηράκι
Μητρόπολη Αθηνών, Μοναστηράκι Ο Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αθήνας, που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, βρίσκεται στην Πλατεία Μητροπόλεως επί της ομώνυμης οδού. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1842 και ολοκληρώθηκε το 1862. Ο τύπος του ναού είναι σταυροειδής τρίκλιτη βασιλική με τρούλο. Το κόστος κατασκευής υπερέβη τον προϋπολογισμό. Η διαφορά καλύφθηκε μερικώς από την πώληση εκκλησιαστικής περιουσίας και από δωρεές, κυρίως του βασιλιά Όθωνα και του ευεργέτη Σίνα που ζούσε στη Βιέννη. Ο ναός χτίστηκε σε τέσσερις φάσεις. Ο αρχιτέκτονας Θεόφιλος Χάνσεν ετοίμασε τα πρώτα σχέδια, στα οποία βασίστηκε το μέρος του κτηρίου έως το ύψος της πρώτης σειράς των παραθύρων. Έπειτα, το 1843, οι εργασίες διακόπηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε ο Δημήτριος Ζέζος, εισάγοντας το ελληνοβυζαντινό στοιχείο. Μετά το θάνατό του το 1857, ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Φρανσουά Μπουλανζέ (Francois Boulanger) να συνεχίσει την κατασκευή. Ο Μπουλανζέ εργάστηκε μαζί με τον Παναγιώτη Κάλκο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής. Υλικό από ερειπωμένες βυζαντινές εκκλησίες χρησιμοποιήθηκε για το χτίσιμο του καθεδρικού ναού. Οι τοιχογραφίες στο εσωτερικό, που είναι έργα του Σπυρίδωνα Γιαλλινά και του Αλεξάντερ Ζάιτς (Alexander Seitz), ακολουθούν τη Βυζαντινή παράδοση, ενώ η διακόσμηση ανήκει στον ζωγράφο Κωνσταντίνο Φανέλλη από τη Σμύρνη. Τα γλυπτικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, τα κιονόκρανα και ο άμβωνας σχεδιάστηκαν από τον γλύπτη Γεώργιο Φιτάλη. Οι πολυάριθμες στυλιστικές διαφοροποιήσεις κατά την κατασκευή οδήγησαν σε έναν απροσδιόριστο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, που είναι ιδιαίτερα ορατός εάν συγκρίνουμε τον καθεδρικό ναό με τον ναό του Αγίου Ελευθερίου Γοργοεπήκοου, ακριβώς δίπλα. Χαρακτηριστικά, το κάτω τμήμα του κτηρίου, που σχεδιάστηκε από τον Χάνσεν, δείχνει μικρότερο σε σχέση με το υπόλοιπο κτήριο. Μερικά χρόνια μετά την αποπεράτωσή του απετέλεσε το Μητροπολιτικό ναό της πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους, στην οποία έλαβαν μέρος πολλές σπουδαίες θρησκευτικές τελετές, όπως γάμοι και κηδείες βασιλέων, πρωθυπουργών και σημαινόντων προσώπων. Από το σεισμό του 1999 προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του ναού, οι οποίες έκτοτε περιόρισαν τις λειτουργικές δυνατότητες του ναού. Τα έργα επισκευής συνεχίζονταν μέχρι και το 2016, οπότε ο ναός επαναλειτούργησε στις 2 Ιουλίου. Στο εσωτερικό του ναού, σε μαρμάρινη λάρνακα που είναι έργο του Γιαννούλη Χαλεπά, φυλάσσεται το σκήνωμα του εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου Ε', καθώς και της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Πρόσβαση στον ναό γίνεται από τους σταθμούς μετρό Σύνταγμα και Μοναστηράκι.
Πώς να πάτε στο προορισμό Μητρόπολη Αθηνών με δημόσια συγκοινωνία - Σχετικά με το μέρος
Οι φωτογραφίες ενδέχεται να υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Μάθετε περισσότερα στο Wikipedia
Πιο εύκολο να φτάσετε Μητρόπολη Αθηνών με την εφαρμογή!