Skip to main content

How to get to Pont De Sassanat in Andorra la Vella by Bus?

See Pont De Sassanat, Andorra la Vella on the map

Pont De Sassanat map Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia

Directions to Pont De Sassanat (Andorra la Vella) with public transportation

The following transit lines have routes that pass near Pont De Sassanat

Questions & Answers

  • Which Bus lines stop near Pont De Sassanat?

    These Bus lines stop near Pont De Sassanat: LC.

    More details

See Pont De Sassanat, Andorra la Vella on the map

Pont De Sassanat map Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
The Most Popular Urban Mobility App in Andorra la Vella.
All local mobility options in one app
Get it on Google Play Download on the App Store

Public Transportation to Pont De Sassanat in Andorra la Vella

How to get to Pont De Sassanat in Andorra la Vella, Andorra?

It’s easy with Moovit. Type in your street address and Moovit’s route finder will locate the fastest way to get you there! Not sure where to get off on the street? Download the Moovit App to find live directions (including where to get off on Pont De Sassanat), see timetables and get the estimated arrival times for your favorite Bus lines.

You can also get to Pont De Sassanat by Bus. These are the lines and routes that have stops nearby - Bus: LC

Download the Moovit App to see the current schedule and routes available for Andorra la Vella. No need to install a special bus app to check the bus time or a train app to get train time. Moovit is the only all-in-one transit app that helps you get where you need to go.

We make riding on public transit to Pont De Sassanat easy, which is why over 930 million users, including users in Andorra la Vella trust Moovit as the best app for public transit.

Pont De Sassanat
Pont De Sassanat El Pont de Sassanat és un pont situat a la parròquia d'Escaldes-Engordany, a Andorra. La construcció, datada entre 1942 i 1944, és considerada com patrimoni andorrà.El pont va ser construït en el transcurs d'unes obres per la captació d'aigua realitzades per part de l'empresa FHASA a la vall del Madriu, realitzades a principis de la dècada de 1940, i que van obligar a millorar les vies d'accés a la vall. La més important d'aquesta adequació va ser la del camí de la Muntanya, que surt de Sassanat i creua el riu a través d'aquest pont de pedra. FHASA es va comprometre a millorar i mantenir el camí, motiu pel qual va construir el pont, de granti, entre el 1942 i el 1944. A nivell descriptiu, es tracta d'un pont d'esquena plana, amb l'ull en arc rebaixat i barana de pedra. Està construït mitjançant blocs de granit, presentant un aparell irregular, amb l'excepció del de les pedres que formen les dovelles, les quals estan ben escairades i disposades. Es tracta d'un exemple molt il·lustratiu de l'adaptació de l'arquitectura d'alta muntanya als nous corrents estilístics, que a la vegada és un testimoni de la intervenció humana en el seu entorn natural, en aquest cas la vall del Madriu.
How to get to Pont De Sassanat with public transit - About the place
Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
It's easier to get to Pont De Sassanat with the app!