Ugrás a fő témára

Menetrend ide: Palotaszálló (5) itt: Miskolci Autóbusz vagy Villamos-al?

Kérdések és Válaszok

 • Melyek a legközelebbi állomások ide: Palotaszálló (5)?

  A legközelebbi állomások ide: Palotaszálló (5)ezek:

  • Palotaszálló (15) is 333 méter away, 5 min walk.
  • Szent István-Barlang is 484 méter away, 7 min walk.
  További részletek...
 • Mely Autóbuszjáratok állnak meg Palotaszálló (5) környékén?

  Ezen Autóbuszjáratok állnak meg Palotaszálló (5) környékén: 15.

  További részletek...
Palotaszálló (5) térkép A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található
A(z) Miskolc legnépszerűbb városi mobilitási alkalmazás.
Minden helyi mobilitási lehetőség egy alkalmazásban
Get it on Google Play Download on the App Store

Tömegközlekedés ide: Palotaszálló (5) Miskolci városban

Ide keresel útirányokat: Palotaszálló (5) in Miskolci, Magyarország?

Tötlsd le a Moovit alkalmazást a jelenlegi menetrend megtekintéséhez és lépésről lépésre útirányokhoz a Autóbusz vagy Villamos útvonalaihoz amik keresztül mennek Palotaszálló (5) megállón.

A Palotaszálló (5) megállóhoz lévő legközelebbi megállókat keresed? Nézd meg a legközelebbi megállók listáját az úticélodhoz: Palotaszálló (15); Szent István-Barlang.

Palotaszálló (5) megállóhoz juthatsz a következő lehetőségekkel: Autóbusz vagy Villamos. Autóbusz: 15

Könnyűvé tesszük a Palotaszálló (5) megállóhoz történő utazásod, pont amiért 865 millió felhasználó, többek között akik Miskolci városban élnek bíznak meg a Moovitban, ami a legjobb tömegközlekedési alkalmazás.

Palotaszálló (5), Miskolci
Palotaszálló (5), Miskolci A lillafüredi Palotaszálló 1925 és 1929 között épült a Hámori-tó mellett, Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban – állami beruházásként. Lillafüred a nevét Vay Béla lányáról, Erzsébetről – becenevén Lilláról – kapta. A környék már ezt megelőzően is kedvelt kiránduló- és üdülőhely volt, szálloda, étterem várta az idelátogatókat, és számos magánvilla is épült az üdülőtelepen. A Palotaszálló építéséhez komoly tereprendezésre volt szükség, amit Révay Ferenc erdőmérnök vezetésével végeztek el. Az építési plató kialakításakor felhalmozódott kőzetanyagból épültek a szálló függőkertjei, a Szinva vízesését és az Anna-barlang bejáratát áthelyezték. A lillafüredi kisvasúton megvalósították a személyszállítást, Miskolc és Lillafüred között autóutat építettek, alagutakat fúrtak. A Palotaszálló már 1929-ben elkészült, de a felavatására csak 1930-ban került sor – visszafogott ünnepségsorozat keretében. 1945-ig a vendégek elsősorban a korabeli elit köreiből kerültek ki, kongresszusokat, konferenciákat rendeztek, híres személyiségeket láttak vendégül. Itt rendezték 1933-ban azt az írókongresszust is, aminek József Attila Óda című versét köszönhetjük. Részben a Palotaszállóban játszódik az 1934-ben bemutatott, ma is népszerű Meseautó című film. A második világháború idején német, majd orosz katonák lakták, az 1950-es évektől pedig SZOT-üdülő lett. Az épület 1993-ban a Hunguest Hotels szállodalánc tulajdonába került, ezt követően felújították, korszerűsítették, és a szolgáltatásait jelentősen bővítették. Uniós források felhasználásával 2013 őszére végeztek a teraszok felújításával, amiket tematikus jelleggel ruháztak fel, és a már itt lévő József Attila-szobor, Varga Éva alkotásán kívül elhelyezték a szobrásznő új Herman Ottó-szobrát is, de a függőkert más szintjein további művészeti alkotások is találhatók. A teraszon látható az István főherceg látogatására emlékező öntöttvas oszlop is. A Palotaszálló 2015-ben felkerült a Magyar Értéktárba nemzeti értékként.
Menetrendek Palotaszálló (5) tömegközlekedéssel
A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található

Legközelebbi állomások Palotaszálló (5) célhoz Miskolci városban

Könnyebb a Palotaszálló (5) elérése az alkalmazással!