Melangkau ke kandungan

Macam mana untuk pergi ke Kuala Selangor dari Bandar Tun Hussein Onn dengan MRT & LRT dan bas?

Dari Bandar Tun Hussein Onn ke Kuala Selangor dengan MRT & LRT dan bas

Untuk ke Kuala Selangor di Gombak dari Bandar Tun Hussein Onn, anda perlu mengambil 2 laluan MRT & LRT dan Satu laluan bas: Mengambil MRT & LRT 9 dari Bandar Tun Hussein Onn stesen ke Tun Razak Exchange (Trx) stesen. Seterusnya, anda perlu menukar laluan ke Mrt & LRT 12, dan Mengambil bas T155 dari MRT Sungai Buloh stesen ke Kampung Merbau Sempak (Sa615) stesen Anggaran masa untuk perjalanan ini adalah 1 jam 37 min. Tambang perjalanan adalah RM6.40 Jadual MRT & LRT dan bas dari Bandar Tun Hussein Onn mungkin berubah. Kami mengesyorkan anda menyemak jadual MRT & LRT dan bas yang dikemas kini ke Kuala Selangor pada aplikasi Moovit.

97minRM6.40
MRT & LRT - 9
MRT & LRT - 12
Bas - T155T155
Berjalan ke Kuala Selangor
Bertolak dari Bandar Tun Hussein Onn

langkah demi langkah

  • 1
    Bermula dari stesen MRT & LRT
    Bermula dari stesen MRT & LRT
    Bandar Tun Hussein Onn
  • 2
    MRT & LRT - 9
    Menunggu untuk MRT & LRT
    9
    Kwasa Damansara
  • 3
    Menaiki MRT & LRT ke stesen
    Menaiki MRT & LRT ke stesen
    Tun Razak Exchange (Trx)
    20 min
  • 4
    MRT & LRT - 12
    Menunggu untuk MRT & LRT
    12
    Kwasa Damansara
  • 5
    Menaiki MRT & LRT ke stesen
    Menaiki MRT & LRT ke stesen
    Sungai Buloh
    40 min
  • 6
    Berjalan kaki ke bas stesen
    Berjalan kaki ke bas stesen
    MRT Sungai Buloh
    80 m • 2 min
  • 7
    Bas - T155T155
    Menunggu untuk bas
    T155
    MRT Sungai Buloh - Pinewood Court
  • 8
    Menaiki bas ke stesen
    Menaiki bas ke stesen
    Kampung Merbau Sempak (Sa615)
    21 min
  • 9
    Berjalan ke Kuala Selangor
    Berjalan ke
    Kuala Selangor
    250 m • 4 min
*Berdasarkan masa trafik pada 8 pagi
Aplikasi Mobiliti Bandar Paling Popular di Kuala Lumpur.
Semua pilihan mobiliti bandar di dalam satu applikasi

Panduan halatuju dengan pengangkutan awam dari Bandar Tun Hussein Onn ke Kuala Selangor

Jarak antara Bandar Tun Hussein Onn, Gombak dan Kuala Selangor, Gombak adalah dianggarkan dalam 46.61 km, dimana biasanya boleh sampai dalam 97 min. Moovit akan tunjukkan panduan halatuju dari Bandar Tun Hussein Onn ke Kuala Selangor dengan menggunakan MRT & LRT dan bas. Tidak kira apa jua pilihan mod anda untuk berulang-alik di Gombak - anda sentiasa mempunyai pilihan yang banyak.

Jadual Mrt & LRT Dan Bas dari Bandar Tun Hussein Onn ke Kuala Selangor

Untuk menyemak jadual MRT & LRT dan bas dari Bandar Tun Hussein Onn ke Kuala Selangor menggunakan aplikasi Moovit, muat turun dan buka aplikasi pada telefon pintar anda terlebih dahulu. Masukkan titik permulaan (Bandar Tun Hussein Onn) dan destinasi (Kuala Selangor anda, kemudian pilih tarikh dan masa perjalanan yang diingini. Moovit akan menunjukkan semua laluan MRT & LRT dan bas yang tersedia, anggaran masa perjalanan dan sebarang pemindahan yang diperlukan. Anda boleh melihat masa berlepas dan ketibaan terperinci untuk setiap MRT & LRT dan bas, serta kemas kini masa nyata untuk kelewatan atau perubahan. Gunakan maklumat ini untuk merancang perjalanan anda dan sentiasa mengikuti jadual MRT & LRT dan bas terkini.

Soalan & Jawapan

  • Cara-cara paling cepat untuk ke Kuala Selangor dari Bandar Tun Hussein Onn

    Laluan paling pantas mengambil lebih kurang 97 minit, dan Laluan MRT & LRT 9, Laluan MRT & LRT 12, Laluan bas T155

  • Adakah laluan MRT & LRT terus dari Bandar Tun Hussein Onn dan Kuala Selangor ?

    Tidak, anda hanya perlu mengambil 2 laluan MRT & LRT dan Satu laluan bas. Anggaran masa perjalanan adalah 1 jam 37 min.

  • Laluan MRT & LRT manakah yang meliputi perjalanan dari Bandar Tun Hussein Onn ke Kuala Selangor?

    Laluan Mrt & LRT 9 bermula dari stesen Tun Razak Exchange (Trx) yang berdekatan Bandar Tun Hussein Onn di Majlis Perbandaran Kajang ke stesen Sungai Buloh. Dari sana anda perlulah mengambil Satu laluan MRT & LRT dan Satu laluan bas sehingga stesen Sungai Buloh berdekatan Kuala Selangor di Gombak

  • Berapa lama untuk perjalanan dari Bandar Tun Hussein Onn ke Kuala Selangor dengan MRT & LRT dan bas?

    Anggaran masa untuk perjalanan dari Bandar Tun Hussein Onn di Majlis Perbandaran Kajang dan Kuala Selangor di Gombak dengan MRT & LRT dan bas adalah lebih kurang 1 jam 37 min.

  • Dimana saya patut naik MRT & LRT berdakatan Bandar Tun Hussein Onn untuk ke Kuala Selangor?

    Naik MRT & LRT 9 dari stesen Tun Razak Exchange (Trx) berdakatan Bandar Tun Hussein Onn di Majlis Perbandaran Kajang.

  • Dimana saya patut turun dari MRT & LRT apabila dalam perjalana dari Bandar Tun Hussein Onn ke Kuala Selangor?

    Turun dari MRT & LRT di berhenti Sungai Buloh, dimana paling dekat dengan Kuala Selangor di Gombak.

  • How much is the total MRT & LRT dan bas fare from Bandar Tun Hussein Onn to Kuala Selangor?

    Tambang perjalanan dari Bandar Tun Hussein Onn ke Kuala Selangor adalah RM6.40