Melangkau ke kandungan

Macam mana untuk pergi ke Sunway Lagoon dari Cheras dengan MRT & LRT dan bas?

Dari Cheras ke Sunway Lagoon dengan MRT & LRT dan bas

Untuk ke Sunway Lagoon di Subang Jaya dari Cheras, Mengambil MRT & LRT 4 dari Cheras stesen ke Pusat Bandar Puchong stesen. Lepas itu Mengambil bas SJ02 dari LRT Pusat Bandar Puchong (Sj735) stesen ke Sunway Pyramid (Pj615) stesen. Anggaran masa untuk perjalanan ini adalah 1 jam 10 min. Tambang perjalanan adalah RM4.10 Jadual MRT & LRT dan bas dari Cheras mungkin berubah. Kami mengesyorkan anda menyemak jadual MRT & LRT dan bas yang dikemas kini ke Sunway Lagoon pada aplikasi Moovit.

70minRM4.10
MRT & LRT - 4
Bas - SJ02SJ02
Berjalan ke Sunway Lagoon
Bertolak dari Cheras

langkah demi langkah

  • 1
    Bermula dari stesen MRT & LRT
    Bermula dari stesen MRT & LRT
    Cheras
  • 2
    MRT & LRT - 4
    Menunggu untuk MRT & LRT
    4
    Putra Heights
  • 3
    Menaiki MRT & LRT ke stesen
    Menaiki MRT & LRT ke stesen
    Pusat Bandar Puchong
    34 min
  • 4
    Berjalan kaki ke bas stesen
    Berjalan kaki ke bas stesen
    LRT Pusat Bandar Puchong (Sj735)
    10 m • 1 min
  • 5
    Bas - SJ02SJ02
    Menunggu untuk bas
    SJ02
    LRT SS 18
  • 6
    Menaiki bas ke stesen
    Menaiki bas ke stesen
    Sunway Pyramid (Pj615)
    17 min
  • 7
    Berjalan ke Sunway Lagoon
    Berjalan ke
    Sunway Lagoon
    850 m • 11 min
*Berdasarkan masa trafik pada 8 pagi
Aplikasi Mobiliti Bandar Paling Popular di Kuala Lumpur.
Semua pilihan mobiliti bandar di dalam satu applikasi

Panduan halatuju dengan pengangkutan awam dari Cheras ke Sunway Lagoon

Jarak antara Cheras, Subang Jaya dan Sunway Lagoon, Subang Jaya adalah dianggarkan dalam 26.4 km, dimana biasanya boleh sampai dalam 70 min. Moovit akan tunjukkan panduan halatuju dari Cheras ke Sunway Lagoon dengan menggunakan MRT & LRT dan bas. Tidak kira apa jua pilihan mod anda untuk berulang-alik di Subang Jaya - anda sentiasa mempunyai pilihan yang banyak.

Jadual Mrt & LRT Dan Bas dari Cheras ke Sunway Lagoon

Untuk menyemak jadual MRT & LRT dan bas dari Cheras ke Sunway Lagoon menggunakan aplikasi Moovit, muat turun dan buka aplikasi pada telefon pintar anda terlebih dahulu. Masukkan titik permulaan (Cheras) dan destinasi (Sunway Lagoon anda, kemudian pilih tarikh dan masa perjalanan yang diingini. Moovit akan menunjukkan semua laluan MRT & LRT dan bas yang tersedia, anggaran masa perjalanan dan sebarang pemindahan yang diperlukan. Anda boleh melihat masa berlepas dan ketibaan terperinci untuk setiap MRT & LRT dan bas, serta kemas kini masa nyata untuk kelewatan atau perubahan. Gunakan maklumat ini untuk merancang perjalanan anda dan sentiasa mengikuti jadual MRT & LRT dan bas terkini.

Soalan & Jawapan

  • Cara-cara paling cepat untuk ke Sunway Lagoon dari Cheras

    Laluan paling pantas mengambil lebih kurang 70 minit, dan Laluan MRT & LRT 4, Laluan bas SJ02

  • Adakah laluan MRT & LRT terus dari Cheras dan Sunway Lagoon ?

    Tidak, anda hanya perlu mengambil Satu laluan MRT & LRT dan Satu laluan bas. Anggaran masa perjalanan adalah 1 jam 10 min.

  • Laluan MRT & LRT manakah yang meliputi perjalanan dari Cheras ke Sunway Lagoon?

    Laluan Mrt & LRT 4 bermula dari stesen Pusat Bandar Puchong yang berdekatan Cheras di Kuala Lumpur ke stesen LRT Pusat Bandar Puchong (Sj735). Dari sana anda perlulah mengambil Satu laluan bas sehingga stesen LRT Pusat Bandar Puchong (Sj735) berdekatan Sunway Lagoon di Subang Jaya

  • Berapa lama untuk perjalanan dari Cheras ke Sunway Lagoon dengan MRT & LRT dan bas?

    Anggaran masa untuk perjalanan dari Cheras di Kuala Lumpur dan Sunway Lagoon di Subang Jaya dengan MRT & LRT dan bas adalah lebih kurang 1 jam 10 min.

  • Dimana saya patut naik MRT & LRT berdakatan Cheras untuk ke Sunway Lagoon?

    Naik MRT & LRT 4 dari stesen Pusat Bandar Puchong berdakatan Cheras di Kuala Lumpur.

  • Dimana saya patut turun dari MRT & LRT apabila dalam perjalana dari Cheras ke Sunway Lagoon?

    Turun dari MRT & LRT di berhenti LRT Pusat Bandar Puchong (Sj735), dimana paling dekat dengan Sunway Lagoon di Subang Jaya.

  • How much is the MRT & LRT fare from Cheras to Sunway Lagoon?

    Tambang perjalanan dari Cheras ke Sunway Lagoon adalah RM4.10