Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Eindhoven in Eindhoven via Bus of Trein?

Info service alert Coronavirus Updates
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden bijgewerkt in de Moovit app.
Voor meer details Download de app
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden in de app bijgewerkt.
Voor meer details om de app te downloaden
Google Play badge AppStore badge

Vragen & antwoorden

 • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Eindhoven?

  De dichtstbijzijnde stations bij Eindhoven zijn:

  • Eindhoven 18 Septemberplein is 361 meters verwijderd, 5 minuten wandelen.
  • Eindhoven Centraal is 507 meters verwijderd, 7 minuten wandelen.
  • Eindhoven Grote Berg is 538 meters verwijderd, 7 minuten wandelen.
  • Eindhoven Witte Dame is 551 meters verwijderd, 8 minuten wandelen.
  • Eindhoven Piazza is 582 meters verwijderd, 8 minuten wandelen.
  • Eindhoven Station is 733 meters verwijderd, 10 minuten wandelen.
 • Welke Buslijnen stoppen nabij Eindhoven?

  Deze Buslijnen stoppen nabij Eindhoven: 156, 305, 319, 9.

 • Welke Treinlijnen stoppen nabij Eindhoven?

  Deze Treinlijnen stoppen nabij Eindhoven: INTERCITY, SPRINTER.

Eindhoven, Eindhoven, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
De populairste Urban Mobility App in Netherlands.
Alle plaatselijke vervoersmogelijkheden in een app
Google Play badge AppStore badge

Openbaar vervoer naar Eindhoven in Eindhoven

Vraag jij je af hoe je naar Eindhoven geraakt in Eindhoven, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Eindhoven te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Eindhoven te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Eindhoven? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Eindhoven 18 Septemberplein; Eindhoven Centraal; Eindhoven Grote Berg; Eindhoven Witte Dame; Eindhoven Piazza; Eindhoven Station.

Je kan naar Eindhoven reizen via Bus of Trein. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 156, 305, 319, 9 Trein: INTERCITY, SPRINTER

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Eindhoven eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Eindhoven gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 720 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Eindhoven, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Eindhoven, Eindhoven
Eindhoven, Eindhoven Eindhoven ( uitspraak (info / uitleg)) is een stad en gemeente in het zuiden van Nederland, en in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Het is naar inwonertal al sinds 1961 de vijfde gemeente van Nederland. Ze telt 231.642 inwoners (1 januari 2019) op een grondgebied van 88,84 km². Ze omvat naast de gelijknamige stad Eindhoven tevens het dorp Acht en de uitbreidingslocatie Meerhoven. De gemeente Eindhoven maakte in de eerste helft en het midden van de twintigste eeuw een explosieve groei door. In 1920 annexeerde de stad — aan het begin van de eeuw een klein Kempisch stadje, eigenlijk meer een dorp — vijf omliggende gemeenten, waardoor de gemeente ineens enorm vergroot werd, zowel qua oppervlakte (van 75 tot 6300 ha) als qua inwoneraantal (van 6.500 naar 46.000). Op 1 januari 1940 had Eindhoven al 113.126 inwoners. Het schaarde zich daarmee al hoog op de ranglijst van grootste gemeentes in Nederland. In de volgende 75 jaar werd dit inwonertal verdubbeld. Allesbepalend voor deze ontwikkeling was de groei van het Philips-concern, van gloeilampenfabriek tot multinational en wereldspeler op het gebied van de elektronica. De gemeente verwelkomde haar 225.000e inwoner op 24 november 2015. De stad groeit nog steeds: de prognose is dat het aantal inwoners van de gemeente in 2040 zal zijn gestegen naar 248.000. De gemeente maakt deel uit van de Metropoolregio Eindhoven (MRE) en het stedelijk netwerk BrabantStad. De agglomeratie Eindhoven (niet te verwarren met de metropoolregio), bestaande uit onder andere de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Best, Nuenen en Geldrop-Mierlo, telt bijna 420.000 inwoners op een oppervlakte van ongeveer 540 km². In de MRE wonen ongeveer 750.000 mensen.
Hoe gaan naar Eindhoven met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Makkelijker om bij Eindhoven te komen met de app!