Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Station Heerlen in Heerlen via Bus of Trein?

Info service alert Coronavirus Updates
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden bijgewerkt in de Moovit app.
Voor meer details Download de app
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden in de app bijgewerkt.
Voor meer details om de app te downloaden
Google Play badge AppStore badge
Station Heerlen, Heerlen, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Routeaanwijzingen naar Station Heerlen (Heerlen) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Station Heerlen komen

Vragen & antwoorden

 • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Station Heerlen?

  De dichtstbijzijnde stations bij Station Heerlen zijn:

  • Heerlen is 150 meters verwijderd, 3 minuten wandelen.
 • Welke Buslijnen stoppen nabij Station Heerlen?

  Deze Buslijnen stoppen nabij Station Heerlen: 40, 52, 55, 631.

 • Welke Treinlijnen stoppen nabij Station Heerlen?

  Deze Treinlijnen stoppen nabij Station Heerlen: INTERCITY, STOPTREIN RS18.

Station Heerlen, Heerlen, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
De populairste Urban Mobility App in Netherlands.
Alle plaatselijke vervoersmogelijkheden in een app
Google Play badge AppStore badge

Openbaar vervoer naar Station Heerlen in Heerlen

Vraag jij je af hoe je naar Station Heerlen geraakt in Heerlen, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Station Heerlen te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Station Heerlen te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Station Heerlen? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Heerlen.

Je kan naar Station Heerlen reizen via Bus of Trein. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 40, 52, 55, 631 Trein: INTERCITY, STOPTREIN RS18

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Station Heerlen eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Station Heerlen gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 720 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Heerlen, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Station Heerlen, Heerlen
Station Heerlen, Heerlen Station Heerlen is sinds 1 januari 1896 het spoorwegstation van Heerlen. Op die dag werd de door Henri Sarolea gebouwde spoorlijn Herzogenrath – Sittard officieel in gebruik genomen. Lang was het het enige station binnen de gemeentegrenzen, maar sinds 1982 valt door een gemeentelijke herindeling ook het station van Hoensbroek binnen de grenzen van Heerlen. In 2007 werd aan de lijn richting Landgraaf het inmiddels gesloten station de Kissel in gebruik genomen, in 2010 gevolgd door station Heerlen Woonboulevard aan de lijn naar Maastricht. Hierdoor kent de gemeente sinds de sluiting van station Heerlen de Kissel nu drie stations. Station Heerlen was tot de sluiting van de mijn Oranje-Nassau I een belangrijk vervoersknooppunt in de Oostelijke Mijnstreek. Het oude station van Heerlen lag direct naast deze steenkolenmijn. In 1985 is het oude stationsgebouw gesloopt en is er een nieuw stationsgebouw voor in de plaats gekomen. Inmiddels is dat gebouw ook alweer gesloopt om plaats te maken voor het nieuwbouwproject Maankwartier. Dit project omvat de herinrichting van het voormalige mijnterrein, CBS-terrein en stationsomgeving. Aan de oostzijde bevindt zich het over de sporen gebouwde Spoorplein, dat via trappen naar beneden toegang geeft tot het stadscentrum aan de zuidzijde, en tot de noordzijde.
Hoe gaan naar Station Heerlen met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Makkelijker om bij Station Heerlen te komen met de app!