Hoe gaan naar Station Heerlen in Heerlen via Bus, Trein

Start
Einde
Zoeken


Wegbeschrijving naar Station Heerlen vanuit de meest bezochte locaties in Heerlen met de Bus, Trein

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken, alsook de live aankomsttijden en stap-per-stap instructies op de kaart te zien.

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken

Vragen & antwoorden

Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Station Heerlen?

  • De dichtstbijzijnde stations bij Station Heerlen zijn:
    • Heerlen is 132 meters verwijderd, 2 minuten wandelen
    • Heerlen, Theater is 563 meters verwijderd, 8 minuten wandelen
    • Heerlen, Stadsschouwburg is 592 meters verwijderd, 9 minuten wandelen

Welke Treinlijnen stoppen nabij Station Heerlen?

Welke Buslijnen stoppen nabij Station Heerlen?

Ontvang wegbeschrijvingen vanaf je huidige locatie
Moovit is de #1 OV-app
Ondersteunt meer dan 1.500 steden in 79+ landen wereldwijd!
Google Play badge AppStore badge
Voeg deze badje aan jouw website toe Klik om HTML te kopiëren

Reizen naar Station Heerlen in Heerlen was nooit eenvoudiger. Gebruik Moovit om stap-per-stap weginstructies te ontvangen terwijl je reist van je huidige locatie naar één van de topattracties of openbaar vervoer-stations.

Bekijk gedetailleerde routes op een kaart, bus- en treinroosters, aankomsttijden en ontvang dienstnotificaties zodat je weet waar en wanneer je exact moet afstappen om te gaan naar Station Heerlen.

Wanneer je reist naar Station Heerlen kan je gebruik maken van Moovit's Live Wegbeschrijving-functie om te weten hoe ver je moet wandelen, hoe lang je moet wachten op de volgende lijn en hoeveel resterende haltes er nog zijn. Moovit stelt je op de hoogte wanneer je moet afstappen - je hoeft dus helemaal niet continu te kijken of je reeds aan jouw halte bent aangekomen.

Station Heerlen, Heerlen
Station Heerlen, Heerlen Station Heerlen is sinds 1 januari 1896 het spoorwegstation van Heerlen. Op die dag werd de door Henri Sarolea gebouwde spoorlijn Herzogenrath – Sittard officieel in gebruik genomen. Lang was het het enige station binnen de gemeentegrenzen, maar sinds 1982 valt door een gemeentelijke herindeling ook het station van Hoensbroek binnen de grenzen van Heerlen. In 2007 werd aan de lijn richting Landgraaf het station de Kissel in gebruik genomen, in 2010 gevolgd door station Heerlen Woonboulevard aan de lijn naar Maastricht. Hierdoor kent de gemeente nu vier stations. Station Heerlen was tot de sluiting van de mijn Oranje-Nassau I een belangrijk vervoersknooppunt in de Oostelijke Mijnstreek. Het oude station van Heerlen lag direct naast deze steenkolenmijn. In 1985 is het oude stationsgebouw gesloopt en is er een nieuw stationsgebouw voor in de plaats gekomen. Inmiddels is dat gebouw ook alweer gesloopt om plaats te maken voor het nieuwbouwproject Maankwartier. Dit project omvat de herinrichting van het voormalige mijnterrein, CBS-terrein en stationsomgeving.
Hoe gaan naar Station Heerlen met het openbaar vervoer - Over de plek

Dichstbijzijnde stations naar Station Heerlen in Heerlen

Moovit - Jouw lokale OV-app voor Android en iOS
Moovit Aankomende lijnen, tijdroosters, kaarten