Skip to main content

How to get to El Pas De La Casa by Bus?

See El Pas De La Casa on the map

El Pas De La Casa map

Directions to El Pas De La Casa with public transportation

The following transit lines have routes that pass near El Pas De La Casa

Bus lines to El Pas De La Casa

Line NameDirection
Questions & Answers
  • Which Bus lines stop near El Pas De La Casa?

    These Bus lines stop near El Pas De La Casa: L4.

    More details

See El Pas De La Casa on the map

El Pas De La Casa map
The Most Popular Urban Mobility App in Andorra la Vella.
All local mobility options in one app
Get it on Google PlayDownload on the App Store

Public Transportation to El Pas De La Casa

Wondering how to get to El Pas De La Casa, Andorra? Moovit helps you find the best way to get to El Pas De La Casa with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to El Pas De La Casa in real time.

You can get to El Pas De La Casa by Bus. These are the lines and routes that have stops nearby - Bus: L4

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to El Pas De La Casa easily from the Moovit App or Website.

We make riding to El Pas De La Casa easy, which is why over 1.5 million users, including users in Andorra la Vella, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

For information on prices of Bus, costs and ride fares to El Pas De La Casa, please check the Moovit app.

El Pas De La Casa
El Pas De La CasaEl Pas de la Casa és un nucli de població situat a la parròquia d'Encamp, Andorra. La seva població és de 1.950 habitants (2018). El poble està situat al costat de la frontera entre Andorra i França, a 2.050 metres sobre el nivell del mar. El nucli urbà del Pas de la Casa ressegueix exactament el termenal amb la comuna de Porta, de l'Alta Cerdanya, però no hi entra en cap indret. És, com a potent centre comercial durant tot l'any, molt a prop de l'estació d'esquí de Grandvalira.Es tracta de l'únic assentament d'Andorra situat al vessant atlàntic, situat molt a prop del naixement del riu Arieja, en l'àrea coneguda com la Solana d'Andorra. El territori del Pas de la Casa forma part de la parròquia d'Encamp fruit d'un contracte d'emfiteusi, tot i que és un poble llunyà del centre de la parròquia. És per això que hi ha certa voluntat de crear una parròquia independent per aquest poble, cosa per la qual s'hauria de canviar la Constitució del 1993. El seu nom prové de la cabana de pastors que hi havia a l'indret a l'inici del segle xx, que s'havia conegut antigament com a Pas del Bac o Bac de la Casa. En francès s'utilitzen de manera extraoficial les denominacions Le Pas de la Case o Pas de la Case per a referir-se a l'indret. De fet, el francès és la segona llengua més utilitzada al Pas de la Casa en la retolació dels establiments comercials, després del català, a causa de la forta presència de francesos a l'assentament.
How to get to El Pas De La Casa with public transit - About the place

Moovit

1.19M+ reviews
Easier to get to El Pas De La Casa in…