Skip to main content

How to get to Ilokivi in Jyväskylä by Bus?

Questions & Answers

 • What are the closest stations to Ilokivi?

  The closest stations to Ilokivi are:

  • Yliopisto 1 is 187 meters away, 3 min walk.
  • Yliopisto 2 is 263 meters away, 4 min walk.
  • Museo 2 is 474 meters away, 7 min walk.
  • Pitkäkatu 1 is 547 meters away, 8 min walk.
  • Pitkäkatu 2 is 638 meters away, 9 min walk.
  • Älylä is 641 meters away, 9 min walk.
  • Voionmaan Koulu 2 is 755 meters away, 10 min walk.
  • Voionmaan Koulu 1 is 761 meters away, 11 min walk.
  • Vellamonkatu 2 is 1020 meters away, 14 min walk.
  More details
 • Which Bus lines stop near Ilokivi?

  These Bus lines stop near Ilokivi: 16, 16M, 23, 25, 2M, 41.

  More details
Ilokivi map Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
The Most Popular Urban Mobility App in jyvaskyla.
All local mobility options in one app
Get it on Google Play Download on the App Store

Public Transportation to Ilokivi in Jyväskylä

Wondering how to get to Ilokivi in Jyväskylä, Finland? Moovit helps you find the best way to get to Ilokivi with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Ilokivi in real time.

Looking for the nearest stop or station to Ilokivi? Check out this list of stops closest to your destination: Yliopisto 1; Yliopisto 2; Museo 2; Pitkäkatu 1; Pitkäkatu 2; Älylä; Voionmaan Koulu 2; Voionmaan Koulu 1; Vellamonkatu 2.

You can get to Ilokivi by Bus. These are the lines and routes that have stops nearby - Bus: 16, 16M, 23, 25, 2M, 41

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Ilokivi easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Ilokivi easy, which is why over 865 million users, including users in Jyväskylä, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

Ilokivi, Jyväskylä
Ilokivi, Jyväskylä Ilokivi on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ylioppilastalo, joka sijaitsee Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäellä. Talon suunnitteli Alvar Aalto ja se valmistui vuosina 1964–1965. Taloa on sen jälkeen korjattu ja muunneltu monta kertaa, eikä sen sisätiloissa ole enää juuri mitään alkuperäistä, mutta ulkoasu on säilynyt hyvin. Viimeisin peruskorjaus tehtiin vuonna 2016. Virallisesti talon nimi on Ylioppilastalo ja siitä käytetään lyhennettä Y.Talon ensimmäisessä kerroksessa on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toimistotiloja ja lounasravintola. Toinen kerros on vuokrattu, ja kellarikerroksessa on monitoimitila ja talotekniikan vaatimia tiloja. Ilokivessä järjestetään klubeja, juhlia ja teatteri- ja elokuvaesityksiä. Siellä toimivat myös Kampus Kino ja Jyväskylän ylioppilasteatteri, ja siellä on pidetty vuodesta 1985 lähtien Jyrock-sisäfestivaali. Miljoonasade-yhtyeellä oli vuosikausia tapana juhlistaa uuden albuminsa ilmestymistä ensin Ilokivessä ja vasta sitten Helsingissä. Ilokivi on saanut nimensä lähistöllä sijaitsevasta siirtolohkareesta, jonka luona seminaarilaiset kävivät laulamassa keväisin.
How to get to Ilokivi with public transit - About the place
Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
It's easier to get to Ilokivi with the app!