Skip to main content

How to get to Kotež in Palilula by Bus or Train?

Info service alert Coronavirus Updates
All public transit changes due to Coronavirus (COVID-19) are updated in the Moovit app.
For more details download the app
All public transit changes due to Coronavirus (COVID-19) are updated in the app.
For more details to download the app
Google Play badge AppStore badge
Kotež, Palilula, Belgrade Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia

Directions to Kotež (Palilula) with public transportation

The following transit lines have routes that pass near Kotež

How to get to Kotež by Train?

Click on the Train route to see step by step directions with maps, line arrival times and updated time schedules.

Questions & Answers

 • What are the closest stations to Kotež?

  The closest stations to Kotež are:

  • Augusta Šenoe is 74 meters away, 2 min walk.
 • Which Bus lines stop near Kotež?

  These Bus lines stop near Kotež: L25, PA - BG.

 • Which Train lines stop near Kotež?

  These Train lines stop near Kotež: BG:VOZ1, BG:VOZ4.

Kotež, Palilula, Belgrade Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
The Most Popular Urban Mobility App in Belgrade.
All local mobility options in one app
Google Play badge AppStore badge

Public Transportation to Kotež in Palilula

Wondering how to get to Kotež in Palilula, Serbia? Moovit helps you find the best way to get to Kotež with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Kotež in real time.

Looking for the nearest stop or station to Kotež? Check out this list of stops closest to your destination: Augusta Šenoe.

You can get to Kotež by Bus or Train. These are the lines and routes that have stops nearby - Bus: L25, PA - BG Train: BG:VOZ1, BG:VOZ4

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Kotež easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Kotež easy, which is why over 720 million users, including users in Palilula, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

Kotež, Palilula
Kotež, Palilula Kotež je urbano gradsko naselje u Beogradu smešteno na levoj obali Dunava. Kotež je udaljen od Trga republike svega 7 km, i spada u prvu zonu grada Beograda. Za razliku od Krnjače, u naselju postoji uredjena kanalizacija, naselje je građeno sa urbanističkim planom, u naselju je posađen veliki broj stabala, i spada u jedno od najzelenijih naselja Beograda. Naselje broji preko 10 000 stanovnika, a prema nezvaničnim podacima Kotez ima preko 20 000 stanovnika (uključujući i „divlja naselja“). Naselje Kotež osnovano je 1968. godine. U početku je to bila radnička naseobina zaposlenih u „Mostogradnji“, MUP- u i u „Radu“. Danas, to naselje je jedno od dve urbane sredine na levoj obali Dunava, druga je Borča. Nalazi se na severnoj obali kanala Kalovita i sa zapadne strane zrenjaninskog puta. Pripada opštini Palilula (takozvanom banatskom delu Palilule). Do 1971. godine Kotež je pripadao Krnjači (koja tada gubi status zasebnog naselja i postaje deo Beograda). Izgrađen je u obliku osmougla, ali se od 1980. godine širi (uglavnom ka zapadu i jugu) zbog ilegalne gradnje i gubi originalni, pravilni geometrijski oblik. Sa zrenjaninskim putem je povezan ulicom Sutjeska 8 (900m) i to je jedina urbanistička veza naselja sa ostatkom Beograda. Godine 2016, autobuska linija koja saobraća na relaciji Trg republike — Kotež, se produžava za još tri stanice, te sada ide do Novog Beograda, tačnije do Ušća. Kotež ima svoju pijacu, supermarket, mesnu zajednicu, ambulantu „Dr Milutin Ivković“ , dva kafića, dve poste, ima vise lanaca marketa Aman i Soul food, isto tako nalazi se veliki broj hamburgerija i malih prodavnica. U Kotežu se nalazi jedna od najvećih pržionica kafe u Srbiji. U naselju se nalaze i dva vrtića i osnovna škola „Vasa Pelagić“. Škola je izgrađena sedamdesetih godina i jedna je od tri u Srbiji koje su ušle u „Program za mir“ pod pokroviteljstvom kanadske vlade. Nastavu pohađa oko 1.370 đaka. Početkom novog milenijuma Kotež postaje poznat širom Srbije zbog razvoja hip-hop scene u samom naselju. Grupe kao što su Bad Copy, Prti Bee Gee i njihovi članovi, popularni muzičari Timjah, Ajs Nigrutin i Eufrat često u pesmama pominju ime naselja, kao i broj 43 (autobuska linija koja saobraćavala na relaciji Trg Republike — Kotež).
How to get to Kotež with public transit - About the place
Image may be subject to copyright. Find out more on Wikipedia
It's easier to get to Kotež with the app!