Menetrend ide: Károlyi Kert itt: Budapest Autóbusz, Metró, Villamos vagy Vasút-al?

Kiinduló pont
Úticél
Keresés
Károlyi Kert, Budapest, Budapest A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található

Útvonalakt ide Károlyi Kert (Budapest) tömegközlekedéssel

A következő közlekedési vonalaknak van olyan szakasza, ami közel van ehhez: Károlyi Kert

Hogyan érhető el Károlyi Kert a Autóbusz járattal?

Kattintson a Autóbusz útvonalra, hogy lépésről lépésre tájékozódjon a térképekkel, a járat érkezési időkkel és a frissített menetrenddel.

Innen: Campona, Budapest 39 perc
Autóbusz - 133E
133E
Séta
Innen: Horizont ház 38 perc
Autóbusz - 25
25
Autóbusz - M3
M3
Innen: SPAR 39 perc
Autóbusz - 220
220
Autóbusz - M3
M3
Innen: Terrapark 54 perc
Séta
Autóbusz - 240
240
Autóbusz - 7
7
Séta
Innen: Strong & Unique 51 perc
Autóbusz - 118
118
Autóbusz - 9
9

Hogyan érhető el Károlyi Kert a Metró járattal?

Kattintson a Metró útvonalra, hogy lépésről lépésre tájékozódjon a térképekkel, a járat érkezési időkkel és a frissített menetrenddel.

Innen: Mézeskalács tér 73 perc
Séta
Metró - M1
Metró - M1
Metró - M2
Metró - M2

Hogyan érhető el Károlyi Kert a Vasút járattal?

Kattintson a Vasút útvonalra, hogy lépésről lépésre tájékozódjon a térképekkel, a járat érkezési időkkel és a frissített menetrenddel.

Innen: Strong & Unique 80 perc
Séta
Vasút - H5
Vasút - H5
Séta

Kérdések és Válaszok

Melyek a legközelebbi állomások ide: Károlyi Kert?

A legközelebbi állomások ide: Károlyi Kertezek:

  • Kálvin Tér M is 287 méter away, 4 min walk.
  • Astoria is 318 méter away, 5 min walk.
  • Astoria M is 323 méter away, 5 min walk.

Mely Autóbuszjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén?

Ezen Autóbuszjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén: 133E, 7, 9, M3.

Mely Vasútjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén?

Ezen Vasútjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén: H5.

Mely Metrójáratok állnak meg Károlyi Kert környékén?

Ezen Metrójáratok állnak meg Károlyi Kert környékén: M2.

Mely Villamosjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén?

Ezen Villamosjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén: 47.

Károlyi Kert, Budapest, Budapest A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található
A Moovit a világ elsőszámú tömegközlekedési alkalmazás -a
Több mint 3000+ várost támogatunk, több mint 96 országban világszerte!
Google Play badge AppStore badge

Tömegközlekedés ide: Károlyi Kert Budapest városban

Azon tűnődsz hogy hogyan jutsz el ide: Károlyi Kert in Budapest, Magyarország? A Moovit segít megtalálni a legjobb utat hogy idejuss: Károlyi Kert lépésről lépésre útirányokkal a legközelebbi tömegközlekedési megállóból.

A Moovit ingyenes térképeket és élő útirányokat kínál, hogy segítsen navigálni a városon át. Tekintsd meg a menetrendeket, útvonalakat és nézd meg hogy mennyi idő eljutni ide: Károlyi Kert valós időben.

Károlyi Kert helyhez legközelebbi megállót vagy állomást keresed? Nézd meg az alábbi listát a legközelebbi megállókhoz amik az uticélod felé vezetnek. Kálvin Tér M; Astoria; Astoria M.

Károlyi Kert -hoz eljuthatsz Autóbusz, Metró, Villamos vagy Vasút tömegközlekedési eszközök(kel). Ezek a vonalak és útvonalak azok amiknek megállójuk van a közelben. Autóbusz: 133E, 7, 9, M3 Vasút: H5 Metró: M2 Villamos: 47

Szeretnéd megnézni, hogy van-e egy másik útvonal amivel előbb odaérsz az úticélodhoz? A Moovit segít alternatív útvonalakat találni. Keress könnyedén kezdő- és végpontokat az utazásodhoz amikor Károlyi Kert felé tartasz a Moovit alkalmazásból illetve a weboldalról.

Károlyi Kert-hoz könnyen eljuttatunk, épp ezért több mint 680 millió felhasználó többek között Budapest város felhasználói bíznak meg a legjobb tömegközlekedési alkalmazásban. A Moovit minden az egyben közlekedési alkalmazás ami segít neked megtalálni a legjobb elérhető busz és vonat indulási időpontjait.

Károlyi Kert, Budapest
Károlyi Kert, Budapest A Károlyi-kert közpark Budapest V. kerületében. A Belváros legrégibb ebben a funkciójában megmaradt kertje, valamint a kevés magyarországi palotakert között a legjobban dokumentált. A kertet északról a Ferenczy István utca, keletről a Magyar utca, délről a Henszlmann Imre utca, nyugatról a Károlyi-palota határolja. Területe a 17. század vége óta változatlanul 7625 m². Többszöri tulajdonosváltás után, 1768-ban került a Károlyi család birtokába a palota és a hozzá tartozó kert, és egészen 1929-ig a családé is maradt. A 18. század végén barokk kertet alakítottak ki, amelynek egyes részein az akkoriban újdonságnak számító angolkert stílust alkalmazták. A 19. század első felében a palota és a kert is teljes klasszicista átalakításon esett át, miközben az 1838-as árvíz utóbbit jelentősen megrongálta. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc után élte a kert a fénykorát, ekkoriban egzotikus növényeket is neveltek a virágházban, a kertben pedig lugasok és egy teniszpálya is a grófi család és vendégei rendelkezésére állt. A magánkertet magas kőfal övezte, és bár tervezték, hogy lecserélik vaskerítésre, erre akkor még nem került sor. A család nehéz anyagi helyzete miatt a 20. század elején majdnem lebontották a palotát, hogy az épület és a kert helyén bérházakat emeljenek. Ez sem történt meg, mivel akkori tulajdonosától, Károlyi Mihály exminiszterelnöktől 1929-ben állami tulajdonba került, és 1932-ben a magánkertet közparkként megnyitották a nagyközönség előtt. A II. világháborúban súlyos károkat szenvedett, majd helyreállítása után, 1970-ig volt látogatható, azután közel egy évtizedre az M3-as metróvonal-építkezés felvonulási területe lett. Mivel ezalatt növényzete szinte teljesen kipusztult, 1981-ben újra ki kellett alakítani a parkot. 1996-ban az elhasználódás miatt ismét áttervezték. A parknak – a palota felőli kettőn kívül – öt bejárata van, de csak négy használatban. Két bekerített játszótér, külön homokozóval a gyerekeknek, van szökőkút, jelentős méretű gyepfelület az évszaknak megfelelő virágokkal, s egy árnyas részen sakkozóhely. A park stílusa ötvözi a barokk korra utaló mértanias és az angolkertre emlékeztető kialakítást kanyargós sétányokkal. Felszerelései közé tartozik egy vasútikocsi-szerű nyilvános illemhely (vasvázas, ipari műemlék-jellegű Beetz-féle „zöld villamos”, ill. „zöldház”, korábban „László-féle olajjal szagtalanított vizelde”) és egy ivókút is. A Károlyi-kertben különleges növények már nem díszlenek, de itt található az ország egyik legidősebb fehér eperfája.
Menetrendek Károlyi Kert tömegközlekedéssel
A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található
Könnyebb a Károlyi Kert elérése az alkalmazással!