Ugrás a fő témára

Menetrend ide: Károlyi Kert itt: Budapest Autóbusz, Metró, Vasút vagy Villamos-al?

Károlyi Kert térkép A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található

Útvonalakt ide Károlyi Kert (Budapest) tömegközlekedéssel

A következő közlekedési vonalaknak van olyan szakasza, ami közel van ehhez: Károlyi Kert

Hogyan érhető el Károlyi Kert a Vasút járattal?

Kattintson a Vasút útvonalra, hogy lépésről lépésre tájékozódjon a térképekkel, a járat érkezési időkkel és a frissített menetrenddel.

Hogyan érhető el Károlyi Kert a Metró járattal?

Kattintson a Metró útvonalra, hogy lépésről lépésre tájékozódjon a térképekkel, a járat érkezési időkkel és a frissített menetrenddel.

Autóbusz állomás Károlyi Kert közelében Budapest városában

Megálló neve Távolság
Astoria M 3 perces séta
Kálvin Tér M 4 perces séta
Astoria M 6 perces séta
Kálvin Tér M 6 perces séta
Kálvin Tér M 7 perces séta
Deák Ferenc Tér M 11 perces séta

Villamos állomás Károlyi Kert közelében Budapest városában

Megálló neve Távolság
Astoria M 4 perces séta
Astoria M 5 perces séta

Metró állomás Károlyi Kert közelében Budapest városában

Megálló neve Távolság
Astoria 5 perces séta

Autóbusz vonalak ide: Károlyi Kert Budapest városában

Vonal neve Irány
M3 Nagyvárad Tér M
M3 Kőbánya-Kispest M
909 Deák Ferenc Tér M
914 Határ Út M
950 Rákospalota, Kossuth Utca
979 Csepel, Szent Imre Tér
979A Csepel, Csillagtelep
15 Gyöngyösi Utca M
115 Göncz Árpád Városközpont M
5 Rákospalota, Kossuth Utca
7 Albertfalva Vasútállomás
8E Gazdagréti Tér
108E Bosnyák Tér
110 Thomán István Utca
110E Bosnyák Tér
112 Thomán István Utca
133E Garázsmenet Hengermalom Út
178 Naphegy Tér
907 Örs Vezér Tere M+H
908 Móricz Zsigmond Körtér M

Kérdések és Válaszok

 • Melyek a legközelebbi állomások ide: Károlyi Kert?

  A legközelebbi állomások ide: Károlyi Kertezek:

  • Astoria M is 218 méter away, 3 min walk.
  • Kálvin Tér M is 286 méter away, 4 min walk.
  • Astoria is 319 méter away, 5 min walk.
  • Deák Ferenc Tér M is 782 méter away, 11 min walk.
  További részletek...
 • Mely Autóbuszjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén?

  Ezen Autóbuszjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén: 112, 115, 133E, 5, 7, 9, M3.

  További részletek...
 • Mely Vasútjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén?

  Ezen Vasútjáratok állnak meg Károlyi Kert környékén: H5.

  További részletek...
 • Mely Metrójáratok állnak meg Károlyi Kert környékén?

  Ezen Metrójáratok állnak meg Károlyi Kert környékén: M2, M4.

  További részletek...
Károlyi Kert térkép A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található
A(z) Budapest legnépszerűbb városi mobilitási alkalmazás.
Minden helyi mobilitási lehetőség egy alkalmazásban
Get it on Google Play Download on the App Store

Tömegközlekedés ide: Károlyi Kert Budapest városban

Azon tűnődsz hogy hogyan jutsz el ide: Károlyi Kert in Budapest, Magyarország? A Moovit segít megtalálni a legjobb utat hogy idejuss: Károlyi Kert lépésről lépésre útirányokkal a legközelebbi tömegközlekedési megállóból.

A Moovit ingyenes térképeket és élő útirányokat kínál, hogy segítsen navigálni a városon át. Tekintsd meg a menetrendeket, útvonalakat és nézd meg hogy mennyi idő eljutni ide: Károlyi Kert valós időben.

Károlyi Kert helyhez legközelebbi megállót vagy állomást keresed? Nézd meg az alábbi listát a legközelebbi megállókhoz amik az uticélod felé vezetnek. Astoria M; Kálvin Tér M; Astoria; Deák Ferenc Tér M.

Károlyi Kert -hoz eljuthatsz Autóbusz, Metró, Vasút vagy Villamos tömegközlekedési eszközök(kel). Ezek a vonalak és útvonalak azok amiknek megállójuk van a közelben. Autóbusz: 112, 115, 133E, 5, 7, 9, M3 Vasút: H5 Metró: M2, M4

Szeretnéd megnézni, hogy van-e egy másik útvonal amivel előbb odaérsz az úticélodhoz? A Moovit segít alternatív útvonalakat találni. Keress könnyedén kezdő- és végpontokat az utazásodhoz amikor Károlyi Kert felé tartasz a Moovit alkalmazásból illetve a weboldalról.

Károlyi Kert-hoz könnyen eljuttatunk, épp ezért több mint 930 millió felhasználó többek között Budapest város felhasználói bíznak meg a legjobb tömegközlekedési alkalmazásban. A Moovit minden az egyben közlekedési alkalmazás ami segít neked megtalálni a legjobb elérhető busz és vonat indulási időpontjait.

Károlyi Kert, Budapest
Károlyi Kert, Budapest A Károlyi-kert közpark Budapest V. kerületében. A Belváros legrégibb ebben a funkciójában megmaradt kertje, valamint a kevés magyarországi palotakert között a legjobban dokumentált. A kertet északról a Ferenczy István utca, keletről a Magyar utca, délről a Henszlmann Imre utca, nyugatról a Károlyi-palota határolja. Területe a 17. század vége óta változatlanul 7625 m². Többszöri tulajdonosváltás után, 1768-ban került a Károlyi család birtokába a palota és a hozzá tartozó kert, és egészen 1929-ig a családé is maradt. A 18. század végén barokk kertet alakítottak ki, amelynek egyes részein az akkoriban újdonságnak számító angolkert stílust alkalmazták. A 19. század első felében a palota és a kert is teljes klasszicista átalakításon esett át, miközben az 1838-as árvíz utóbbit jelentősen megrongálta. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc után élte a kert a fénykorát, ekkoriban egzotikus növényeket is neveltek a virágházban, a kertben pedig lugasok és egy teniszpálya is a grófi család és vendégei rendelkezésére állt. A magánkertet magas kőfal övezte, és bár tervezték, hogy lecserélik vaskerítésre, erre akkor még nem került sor. A család nehéz anyagi helyzete miatt a 20. század elején majdnem lebontották a palotát, hogy az épület és a kert helyén bérházakat emeljenek. Ez sem történt meg, mivel akkori tulajdonosától, Károlyi Mihály exminiszterelnöktől 1929-ben állami tulajdonba került, és 1932-ben a magánkertet közparkként megnyitották a nagyközönség előtt. A II. világháborúban súlyos károkat szenvedett, majd helyreállítása után, 1970-ig volt látogatható, azután közel egy évtizedre az M3-as metróvonal-építkezés felvonulási területe lett. Mivel ezalatt növényzete szinte teljesen kipusztult, 1981-ben újra ki kellett alakítani a parkot. 1996-ban az elhasználódás miatt ismét áttervezték. A parknak – a palota felőli kettőn kívül – öt bejárata van, de csak négy használatban. Két bekerített játszótér, külön homokozóval a gyerekeknek, van szökőkút, jelentős méretű gyepfelület az évszaknak megfelelő virágokkal, s egy árnyas részen sakkozóhely. A park stílusa ötvözi a barokk korra utaló mértanias és az angolkertre emlékeztető kialakítást kanyargós sétányokkal. Felszerelései közé tartozik egy vasútikocsi-szerű nyilvános illemhely (vasvázas, ipari műemlék-jellegű Beetz-féle „zöld villamos”, ill. „zöldház”, korábban „László-féle olajjal szagtalanított vizelde”) és egy ivókút is. A Károlyi-kertben különleges növények már nem díszlenek, de itt található az ország egyik legidősebb fehér eperfája.
Menetrendek Károlyi Kert tömegközlekedéssel
A kép szerzői jog alá eshet. További információ a Wikipédián található
Könnyebb a Károlyi Kert elérése az alkalmazással!