Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Bantammerbrug in Amsterdam via bus, metro of trein?

Routeaanwijzingen naar Bantammerbrug (Amsterdam) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Bantammerbrug komen

    BusBus: 18, 21, 305, 316.TreinTrein: INTERCITY DIRECT, SPRINTER.MetroMetro: 51, 54.

Hoe gaan naar Bantammerbrug via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Hoe gaan naar Bantammerbrug via de trein?

Klik op de treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Hoe gaan naar Bantammerbrug via de metro?

Klik op de metroroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke buslijnen stoppen nabij Bantammerbrug?

    Deze buslijnen stoppen nabij Bantammerbrug: 18, 21, 305, 316.

  • Welke treinlijnen stoppen nabij Bantammerbrug?

    Deze treinlijnen stoppen nabij Bantammerbrug: INTERCITY DIRECT, SPRINTER.

  • Welke metrolijnen stoppen nabij Bantammerbrug?

    Deze metrolijnen stoppen nabij Bantammerbrug: 51, 54.

Bekijk Bantammerbrug, Amsterdam, op de kaart

Openbaar vervoer naar Bantammerbrug in Amsterdam

Vraag jij je af hoe je naar Bantammerbrug geraakt in Amsterdam, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Bantammerbrug te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Bantammerbrug te gaan.

Bus: 18, 21, 305, 316.Trein: INTERCITY DIRECT, SPRINTER.Metro: 51, 54.

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Bantammerbrug eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Bantammerbrug gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Amsterdam, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Bantammerbrug Adres: Stormsteeg straat in Amsterdam

Bantammerbrug, Amsterdam
Bantammerbrug, AmsterdamDe Bantammerbrug (brug 298) is een vaste brug in Amsterdam-Centrum. De verkeersbrug, zonder openbaar vervoer, vormt de verbinding tussen de Stormsteeg en de Binnen Bantammerstraat. Ze overspant daarbij de Geldersekade. De brug wordt omringd door gemeentelijke en rijksmonumenten; ze is zelf in 1995 benoemd tot gemeentelijke monument. Er ligt hier al eeuwen een brug. Pieter Bast tekende op zijn stadplattegrond uit 1599 hier al een ophaalbrug. Schepen met masten moesten nog wel de Waag kunnen bereiken. Ook Balthasar Florisz. van Berckenrode tekende een ophaalbrug in 1625 in het verlengde van de Storm Steech over de Keulsche Kay. Gerrit de Broen volgde met een ophaalbrug in 1737 en noteerde ook haar naam al Bantammer Brug tussen Stormsteeg en Bantemerstraat. Toen Reinier Vinkeles hier rond 1764 een tekening maakt is er ook nog een ophaalbrug te zien, vlak daarvoor had jan de Beijer haar ook al op een achtergrond van een tekening vastgelegd. Die brug kwam ter tafel in een discussie in 1862; de brug moest vervangen worden. De vraag was is er nog voldoende scheepvaart om een relatief dure basculebrug te plaatsen (lees brug met bediening) of kon volstaan worden met een relatief goedkoper vaste brug (lees brug zonder bediening). Het werd een vaste brug, in 1890/1891 moest de gemeente Amsterdam het wegverkeer voor enige tijd blokkeren in verband met grof herstelwerkzaamheden (voor voetgangers was er een noodbrug), de brug werd tevens verlaagd. In 1919 en 1921 besteedde de gemeente Amsterdam een geheel nieuwe brug aan. Het ontwerp van die brug was afkomstig van Jo van der Mey van de Dienst der Publieke Werken. Het ontwerp dateert vermoedelijk uit 1914, een aannemer in 1921 tekende in voor 64.866 gulden. De brug laat kenmerken zien van de Amsterdamse School. Bij de brug hoorden in eerste instantie ook een trafohuisje en urinoir Toen de brug werd gebouwd was Piet Kramer eveneens werkzaam binnen de Publieke Werken. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de lantarens (op de landhoofden gemonteerd) en het siersmeedwerk. Zijn hand is echter ook zichtbaar in de combinatie baksteen en natuursteen, met name de natuurstenen pilaren en kolommen. De brug is vernoemd naar de stad en provincie Bantam, handelsgebied van de Vereenigde Oostindische Compagnie. De brug heeft sinds oktober 1995 de status van gemeentelijk monument.
Hoe gaan naar Bantammerbrug met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Amsterdam via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Amsterdam was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Amsterdam.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Amsterdam wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Amsterdam of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Amsterdam? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Amsterdam? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Amsterdam met alle bus, metro of trein routes en haltes op een interactieve kaart.

Amsterdam heeft 3 OV-mogelijkheden, waaronder: bus, metro of trein, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion