Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Blaarmeersen in Gent via Bus of Trein?

Info service alert Coronavirus Updates
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden bijgewerkt in de Moovit app.
Voor meer details Download de app
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden in de app bijgewerkt.
Voor meer details om de app te downloaden
Get it on Google PlayDownload on the App Store
Blaarmeersen kaart De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Routeaanwijzingen naar Blaarmeersen (Gent) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Blaarmeersen komen

Hoe gaan naar Blaarmeersen via de Trein?

Klik op de Treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden

 • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Blaarmeersen?

  De dichtstbijzijnde stations bij Blaarmeersen zijn:

  • Gent Topsporthal Vlaanderen is 318 meters verwijderd, 5 minuten wandelen.
  • Gent Belvedereweg is 919 meters verwijderd, 13 minuten wandelen.
  Meer details...
 • Welke Buslijnen stoppen nabij Blaarmeersen?

  Deze Buslijnen stoppen nabij Blaarmeersen: 19, 38, 39.

  Meer details...
 • Welke Treinlijnen stoppen nabij Blaarmeersen?

  Deze Treinlijnen stoppen nabij Blaarmeersen: P, S51, S52.

  Meer details...
Blaarmeersen kaart De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
De populairste Urban Mobility App in Belgique.
Alle plaatselijke vervoersmogelijkheden in een app
Get it on Google PlayDownload on the App Store

Openbaar vervoer naar Blaarmeersen in Gent

Vraag jij je af hoe je naar Blaarmeersen geraakt in Gent, België? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Blaarmeersen te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Blaarmeersen te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Blaarmeersen? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Gent Topsporthal Vlaanderen; Gent Belvedereweg.

Je kan naar Blaarmeersen reizen via Bus of Trein. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 19, 38, 39 Trein: P, S51, S52

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Blaarmeersen eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Blaarmeersen gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 865 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Gent, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Blaarmeersen, Gent
Blaarmeersen, Gent De Blaarmeersen is een recreatiegebied van 100 hectare in de Belgische stad Gent. Het ligt langs de Ringvaart, de Leie en de Watersportbaan. Het is een groengebied met bosjes, ligweiden en wandelwegen rond een centrale vijver met een strand en sportinfrastructuur. Het gebied was oorspronkelijk een meersengebied langs de Leie. Voor de inrichting werd in de jaren 1960 een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, in 1969 gewonnen door het Gentse architectenbureau Vanacker en landschapsbureau Belgramo; de eerste werken begonnen echter pas in 1976. De aanleg gebeurde op kosten van stad Gent. Voor de aanleg werden enkele gronden onteigend en aangekocht, en werden de meersen opgehoogd. De camping bij het gebied opende reeds in 1979. Later werden ook de vijver gegraven en begon men met de oprichting van de sportinfrastructuur. De administratie Sport verhuisde in 1981 naar het strandgebouw. Met de groei van de aangelegde bosjes groeide het aanvankelijk kale gebied na enkele jaren ook tot een groen domein uit. De Blaarmeersen heeft zich sterk op sport gericht. Onder meer Topsporthal Vlaanderen en het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx bevinden zich in het gebied. De Watersportbaan was het eerste complex dat sportaccommodaties een plaats gaf op de kaart van Gent. Zo kunnen de volgende sporten beoefend worden in het complex: midgetgolf beachvolleybal joggen (inclusief fit-o-meter en oriëntatielopen) skateboarden ping-pong petanque tafelvoetbal watersporten (zwemmen, surfen, zeilen, duiken, kajak, kajakpolo, vissen) tennis (10 indoor- en 7 outdoorterreinen) squash ( 4 banen) voetbal (5 velden) atletiek (8-banenpiste)(thuispiste van KAA Gent) rolschaatsen (400 meter piste) rugby basketbal(2 buitenterreinen) volleybal handbal minivoetbal lacrosse BMX-race KlimmenTot 2003 kon men nog in open lucht skiën op een kunstmatige heuvel. Sindsdien is deze opgenomen in het wandelroutecircuit.In 2009 werd een uitkijktoren op de kunstmatige heuvel geplaatst. Deze uitkijktoren biedt een panoramisch zicht van het westelijk gedeelte van Gent. Tijdens helder weer kan o.a. de toren van Wetteren waargenomen worden. De nabijgelegen klimzaal Biover is na Kletterzentrum Innsbruck de tweede grootste van Europa en hoort met een muuroppervlakte van 3.500 m² tot de top drie grootste klimzalen van de wereld.Op de aansluitende Watersportbaan, in de onmiddellijke omgeving zijn er 5 roeiverenigingen actief: Koninklijke Roeivereniging Club Gent, Koninklijke Roeivereniging Sport Gent, Gentse Roei- en Sportvereniging, Vereniging Veteranen Roeiers, Studentenroeien Gent
Hoe gaan naar Blaarmeersen met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Makkelijker om bij Blaarmeersen te komen met de app!