Naar hoofdcontent

Vind de beste routes naar Blokum, Slochteren

Routebeschrijving naar Blokum station (Slochteren) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Blokum komen

    BusBus: 564.

Hoe ga je naar Blokum station met de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke bus lijn stopt in de buurt van Blokum?

    564

Bekijk Blokum, Slochteren, op de kaart

Openbaar vervoer naar Blokum in Slochteren

Hoe gaan naar Blokum in Slochteren, Nederland?

Dat gaat eenvoudig met Moovit. Voer de straatnaam in en onze routevinder gaat op zoek naar de snelste manier om er te geraken! Niet zeker waar je wilt afstappen? Download de Moovit-app voor live routebeschrijvingen (om bijvoorbeeld naar Blokum te gaan), bekijk dienstroosters en ontvang geschatte aankomsttijden voor jouw favoriete buslijnen.

Bus: 564.

Download de Moovit-app om de actuele dienstregeling en routes te bekijken die beschikbaar zijn in Slochteren Geen nood om een speciale bus- of treinapp te installeren om de tijden op te zoeken. Moovit is de enige alles-in-één OV-app die je helpt te gaan waar je naartoe wil.

We maken reizen met het openbaar vervoer naar Blokum eenvoudig, wat dan ook de reden is waarom méér dan 1.5 gebruikers in o.a. Slochteren Moovit vertrouwen als de beste OV-app.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Locatie: Slochteren, Netherlands

Blokum, Slochteren
Blokum, SlochterenBlokum, vroeger De Bloken of De Blokum is een gehucht in de Nederlandse gemeente Midden-Groningen. Het ligt even ten oosten van het Eemskanaal en ten zuiden van Woltersum, dat aan de overzijde van het kanaal ligt. Blokum hoorde vanouds bij het kerspel Woltersum en viel sinds 1812 onder gemeente Ten Boer. Na de verbreding van het Eemskanaal, waardoor de draaibrug bij Woltersum kwam te vervallen, kwam het gehucht nogal geïsoleerd te liggen ten opzichte van het hoofddorp van de gemeente. In 1962 werd daarom het deel van Ten Boer ten oosten van het kanaal, met inbegrip van Blokum, bij de gemeente Slochteren gevoegd. Blokum wordt sindsdien tot het dorp Overschild gerekend. De nederzetting Blokum is ontstaan op de verhoogde inversierug langs de voormalige loop van de Scharmer Ae, van waaruit het omliggende veen werd ontgonnen. De kern van de nederzetting wordt gevormd door een wierde. Hier bevond zich vermoedelijk ook het steenhuis op de Blocken, dat in 1459 eigendom was van de familie Rengers van Scharmer. Ten oosten van de Scharmer ae bevinden zich nog enkele middeleeuwse huiswierden. Drie hofsteden opden Bloken en in Roeksweer werden samen met uitgestrekte landerijen in 1471 door Johan Rengers van Ten Post verkocht aan het klooster van de Broeders van het Gemene Leven te Groningen. Tweehonderd grazen land, waaruit jaarlijks twee schuiten zwarte turf werden gegraven, hield de edelman nog in eigen hand. Ook de kerkboeken van Woltersum spreken rond 1650 over op de Blocken of van de Blocken. De kaart van Theodorus Beckeringh uit 1781 noemt de buurtschap De Bloken. De naam Blokum komt volgens de taalkundige Wobbe de Vries van het Oudhoogduitse woord b(i)loh, hetgeen 'blok' betekent in de zin van 'afsluiting', bijvoorbeeld door middel van een dam in uitmonding van de Scharmer Ae via de Molensloot naar de Kleisloot. Dit met de 19e-eeuwse uitgang -um 'heem' naar analogie met Woltersum. Middelnederlands beloke of bloc kan echter ook 'omheining, park, omheind of afgeperkt gebied' betekenen, bijvoorbeeld 'een door een gracht of omheining afgesloten akker'. De verkaveling van Blokum en Luddeweer wijkt inderdaad af van het omliggende veenontginningsgebied van Harkstede, Scharmer en Slochteren. In 1813 werd het waterschap Blokumerpolder opgericht. In 1870 werd het gesplitst in een deel ten zuiden van het Eemskanaal (gemeente Slocheren) en een nieuw waterschap Boltjerpolder ten noorden daarvan (gemeente Ten Boer).
Hoe gaan naar Blokum met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Slochteren via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Slochteren was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Slochteren.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Slochteren wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Slochteren of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Slochteren? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Slochteren? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Slochteren met alle Bus, Trein, Metro, Tram en Veerboot routes en haltes op een interactieve kaart.

Netherlands heeft 5 OV-mogelijkheden, waaronder: Bus, Trein, Metro, Tram en Veerboot, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: Arriva, Breng, Connexxion, EBS, Bravo (Hermes), HTM, DB, NMBS, NS, Qbuzz, RET, Rederij Doeksen, R-net, TESO en Wagenborg Passagiersdiensten