Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Broerdijk in Medemblik via bus, trein, tram of metro?

Routeaanwijzingen naar Broerdijk (Medemblik) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Broerdijk komen

    BusBus: 134, 135, 139.

Hoe gaan naar Broerdijk via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke buslijnen stoppen nabij Broerdijk?

    Deze buslijnen stoppen nabij Broerdijk: 134, 135, 139.

Bekijk Broerdijk, Medemblik, op de kaart

Openbaar vervoer naar Broerdijk in Medemblik

Vraag jij je af hoe je naar Broerdijk geraakt in Medemblik, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Broerdijk te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Broerdijk te gaan.

Bus: 134, 135, 139.

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Broerdijk eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Broerdijk gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Medemblik, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Broerdijk Adres: Tuinstraat straat in Medemblik

Broerdijk, Medemblik
Broerdijk, MedemblikBroerdijk is een buurtschap en een dijk in de gemeente Medemblik, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Lokaal wordt de plaats ook wel de Boerdìk genoemd. Tot 1 januari 1979 behoorde de plaats tot de gemeente Midwoud. Van 1979 tot 2007 behoorde het tot de gemeente Noorder-Koggenland, waarin de gemeente Midwoud was opgegaan. Broerdijk is ten noorden gelegen van Midwoud en ten westen van het dorp Oostwoud. Broerdijk valt formeel deels onder Midwoud en deels onder Oostwoud. Bij Broerdijk zou oorspronkelijk het dorp Midwoud hebben gelegen. Die plaats "verhuisde" naar de huidige plek tijdens de Gouden Eeuw, omdat die plek gunstiger lag ten opzichte van de toen belangrijke vaarwaters. De kerk van het oude Midwoud was in 16e eeuw al verbrand. Bij het ontstaan van de gemeenten in de 19e eeuw viel de Broerdijk onder drie gemeenten: die van Midwoud, Oostwoud en Twisk. Tegenwoordig is die oude deling nog zichtbaar door de drie verschillende postcodes. In het westelijke gedeelte ligt net ten noorden van de dijk en buurtschap het Bennemeer, een polder en buurtschap, die formeel onder Twisk valt. De hoofdkern van Broerdijk is gelegen bij en in de knik bij Oostwoud. Dit gedeelte werd vroeger ook wel oostelijk Broerdijk genoemd. Sinds 2003 wordt dit gedeelte ook werkelijk Broerdijk Oost genoemd, dat niet officieel een aparte plaats is geworden maar om het verkeersprobleem (te zware voertuigen en hoge snelheid) daarbij beter te kunnen aankaarten bij de gemeente omdat deze soms niet eens wist waar het probleem precies lag. Hiervoor is ook een eigen plaatsnaambord neergezet door de bewoners. Ook hebben deze buurtbewoners een eigen website opgezet. De rest van de bewoning bevindt zich aan beide kanten van de dijken die van elkaar wordt gescheiden door de spoorlijn van Medemblik-Hoorn, die tegenwoordig wordt gebruikt als een museumlijn. In het Oostwoudse gedeelte van de Broerdijk was vroeger ook een treinstation gevestigd, dit was het treinstation Midwoud-Oostwoud. Het station werd geopend op 3 november 1887 en officieel gesloten op 5 januari 1941. Het stationsgebouw was een laag langwerpig gebouw. Ongeveer halverwege de dijk staat er een weidemolentje. Deze kleine bruin/zwarte molen stamt uit omstreeks 1880. Het is tegenwoordig een beschermd monument. Broerdijk kende vroeger ook nog een grote molen. Deze molen was er neergezet door de toen nog maar net opgerichte lokale landbouw-coöperatie. De molen werd echter in de jaren 1940 gesloopt. In Broerdijk is het regionale en ook landelijke bekende vogel- en egelopvangcentrum De Bonte Piet gevestigd. Lang was de Stichting Amsterdamse Navigatie Instituut gevestigd in Broerdijk, tegenwoordig is die gevestigd in Oudesluis.
Hoe gaan naar Broerdijk met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Netherlands via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Netherlands was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Netherlands.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Netherlands wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Netherlands of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Netherlands? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Netherlands? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Netherlands met alle Bus, Trein, Metro, Tram en Veerboot routes en haltes op een interactieve kaart.

Netherlands heeft 5 OV-mogelijkheden, waaronder: Bus, Trein, Metro, Tram en Veerboot, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, De Lijn, Connexxion, Eurobahn, Arriva, Breng, EBS, Bravo (Hermes)

Eenvoudiger naar Broerdijk in…