Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar De Purmer in Purmerend via Bus, Trein, Tram of Veerboot?

Bekijk De Purmer, Purmerend, op de kaart

Routeaanwijzingen naar De Purmer (Purmerend) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs De Purmer komen

  • BusBus:
  • TreinTrein:

Hoe gaan naar De Purmer via de Bus?

Klik op de Busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Hoe gaan naar De Purmer via de Trein?

Klik op de Treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke Buslijnen stoppen nabij De Purmer?

    Deze Buslijnen stoppen nabij De Purmer: 307

  • Welke Treinlijnen stoppen nabij De Purmer?

    Deze Treinlijnen stoppen nabij De Purmer: SPRINTER

Bekijk De Purmer, Purmerend, op de kaart

De populairste reisapp in Purmerend.
Alle lokale vervoersopties in een app

Openbaar vervoer naar De Purmer in Purmerend

Vraag jij je af hoe je naar De Purmer geraakt in Purmerend, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar De Purmer te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar De Purmer te gaan.

Bus:Trein:

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar De Purmer eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar De Purmer gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Purmerend, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Locatie: Purmerend, Netherlands

De Purmer, Purmerend
De Purmer, PurmerendDe Purmer is een polder, voormalige binnenzee en gehucht in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De polder omvat een deel van Purmerend en verder het buitengebied tussen Purmerend, Edam, Zedde, Overleek (nabij Monnickendam) en Ilpendam. De Purmer is, anders dan de Beemster, geen zelfstandige gemeente. De Purmer is verdeeld tussen de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam en Waterland. In 1618 is men begonnen met het droogmalen van het gebied. Volgens Jan Wagenaar is het karwei gestopt vanwege de heftigheid van de binnenlandse onlusten, inzake de godsdiensttwisten. In 1620 werd het malen hervat en in 1622 viel de 26,8 km² grote polder droog. Vanaf de inpoldering was de Purmer een landbouwgebied, maar een deel van het gebied is heden ten dage sterk verstedelijkt. Vooral dankzij het naburige Purmerend, dat zijn naam aan de Purmer dankt (Het 'End' van de Purmer), de stad heeft twee woonwijken in de Purmer gebouwd, Purmer-Noord en Purmer-Zuid en industrieterrein De Baanstee. Het plaatsje Purmerbuurt is ingeklemd tussen de nieuwbouw van de stad Purmerend, het Purmerbos en de golfbaan. Het meest landelijk is nog de bewoning van het zuidelijkste punt en in het oostelijke deel. Deze vormt het gehucht Purmer, ook wel aangeduid als polderbuur of poldergemeenschap. Het is verdeeld over drie gemeenten, de gemeente Edam-Volendam, de gemeente Waterland en een klein deel valt onder de gemeente Purmerend. Dit kleine deel valt onder het zuidelijke deel dat niet altijd bij het gehucht wordt gerekend, het andere deel van het zuidelijke deel wordt ook wel bij Ilpendam (gemeente Waterland) gerekend, ook al ligt Ilpendam zelf aan de andere kant van het water. De gemeente Waterland gebruikt ook wel de benaming De Purmer ter onderscheiding van het deel dat onder de gemeente Edam-Volendam valt. Diverse straten die in de Purmer liggen worden onderscheiden door aan de straatnaam een letter toe te voegen: E voor de gemeente Edam-Volendam, M (van Monnickendam) voor de gemeente Waterland, P voor Purmerend. Zo is er de "Oosterweg E" en "Oosterweg M". Voor de inpoldering maakte de Purmer deel uit van een aantal bijzondere binnenzeeën in de provincie Noord-Holland, samen met de Schermer en de Beemster. Het waren namelijk meren die in open verbinding met zee stonden. Er was dus ook zout water en eb en vloed. De Purmer had een verbinding met de Zuiderzee en met de Where met de Beemster. Omdat de Purmer in open verbinding met zee stond was er, voor een middelgroot meer, veel oeverafslag door golven en stroming. Dit was, samen met het winnen van landbouwgrond een belangrijke reden voor inpoldering.
Hoe gaan naar De Purmer met het openbaar vervoer - Over de plek
Eenvoudiger naar De Purmer in…