Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Jacobaburcht in Westvoorne via bus, metro of trein?

Routeaanwijzingen naar Jacobaburcht (Westvoorne) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Jacobaburcht komen

    BusBus: 403.

Hoe gaan naar Jacobaburcht via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Vragen & antwoorden
  • Welke bus lijn stopt in de buurt van Jacobaburcht?

    403

Bekijk Jacobaburcht, Westvoorne, op de kaart

Openbaar vervoer naar Jacobaburcht in Westvoorne

Vraag jij je af hoe je naar Jacobaburcht geraakt in Westvoorne, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Jacobaburcht te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Jacobaburcht te gaan.

Bus: 403.

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Jacobaburcht eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Jacobaburcht gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Westvoorne, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Jacobaburcht Adres: Burgemeester Letteweg straat in Westvoorne

Jacobaburcht, Westvoorne
Jacobaburcht, WestvoorneDe Burcht van Voorne of Jacoba Burcht, een mottekasteel gelegen in de plaats Oostvoorne (gemeente Westvoorne) in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, werd gebouwd in opdracht van de Heren van Voorne. Omdat het complex begin 15e eeuw als buitenverblijf voor Jacoba van Beieren fungeerde wordt de nog aanwezige ruïne/reconstructie ook wel Jacoba Burcht genoemd. Met de naam 'burcht' duidt men een versterkte ruimte aan waarbinnen men zich in tijd van nood kon terugtrekken. Het oudste deel, de donjon, werd vermoedelijk gebouwd in de tweede helft van de 12e eeuw. Waarschijnlijk zijn Floris van Voorne (1156-1174) of Dirk I van Voorne (1175-1189) de opdrachtgevers geweest. De reden voor de bouw was waarschijnlijk een strategische, namelijk het optrekken van een versterking tegen vijanden die via de Maasmonding zouden willen binnenvallen. Door te bouwen op een motte, een aangelegde zandheuvel, had men een beter zicht over de Maasmond en het omliggende land. De burcht was - en is nog steeds - omgeven door een gracht en bestond uit de donjon en later ook een ringmuur en een poortgebouw. Waar nu een weiland is stonden de gebouwen die bij de burcht hoorden, de voorburcht. De donjon werd normaal niet bewoond maar diende uitsluitend als versterking waarin men zich in tijd van gevaar terug kon trekken. De bewoonde voorburcht lag in hoefijzervorm tegen de zuidwestkant van de gracht. Sinds 1277 stond daar ook een kapel. Door problemen met de fundering was de burcht reeds in de 17e eeuw verworden tot een ruïne. De huidige overblijfselen waren tot 15 januari 2016 eigendom van de staat en goed geconserveerd door de Rijksgebouwendienst (Rijksmonumentnr. 38897). Dit monument is op 15 januari 2016 overgedragen aan de Nationale Monumentenorganisatie. De overblijfselen zijn te bezichtigen. Meerdere straatnamen in Oostvoorne verwijzen naar de aanwezigheid van de overblijfselen van de burcht. Voorbeelden zijn: Ridderlaan, Hoektoren, Ringmuur, Kantelenweg, Donjonweg en Schepenenweg. De burcht is een rijksmonument.

Reis rond in Netherlands via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Netherlands was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Netherlands.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Netherlands wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Netherlands of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Netherlands? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Netherlands? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Netherlands met alle Bus, Trein, Metro, Tram en Veerboot routes en haltes op een interactieve kaart.

Netherlands heeft 5 OV-mogelijkheden, waaronder: Bus, Trein, Metro, Tram en Veerboot, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, De Lijn, Connexxion, Eurobahn, Arriva, Breng, EBS, Bravo (Hermes)