Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Kinkerbuurt in Amsterdam via bus, trein, tram of metro?

Routeaanwijzingen naar Kinkerbuurt (Amsterdam) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Kinkerbuurt komen

    BusBus: 15, 321, 347, 357, 397.TreinTrein: IC, SPR.MetroMetro: 52.TramTram: 13, 17, 19, 7.

Hoe gaan naar Kinkerbuurt via de bus?

Klik op de busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Hoe gaan naar Kinkerbuurt via de trein?

Klik op de treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Hoe gaan naar Kinkerbuurt via de metro?

Klik op de metroroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Tram haltes in de buurt van Kinkerbuurt in Amsterdam

  • Willem De Zwijgerlaan,5 min. wandelen,
  • Nicolaas Beetsstraat,6 min. wandelen,
  • Kinkerstraat,8 min. wandelen,

Bus haltes in de buurt van Kinkerbuurt in Amsterdam

  • Nicolaas Beetsstraat,6 min. wandelen,
  • Amsterdam, Busstation Elandsgracht,12 min. wandelen,
  • Marnixstraat,12 min. wandelen,
  • Amsterdam, Marnixstraat,13 min. wandelen,

Bus lijnen naar Kinkerbuurt in Amsterdam

  • N83,Osdorp De Aker,
  • 397,Ams Elandsgracht,
  • N82,Centraal Station,
  • 357,Aalsmeer Busst.,
  • N47,Uithoorn Busstation - Amsterdam CS,
  • N57,Aalsmeer Busstation - Amsterdam CS,
  • N97,Nieuw-Vennep P+R Getsewoud Zuid - Amsterdam CS,
  • 80,Haarlem Centrum/Houtplein,
Vragen & antwoorden
  • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Kinkerbuurt?

    De dichtstbijzijnde stations bij Kinkerbuurt zijn:

    • Willem De Zwijgerlaan is 342 meter verwijderd, 5 minuten wandelen.
    • Nicolaas Beetsstraat is 398 meter verwijderd, 6 minuten wandelen.
    • Kinkerstraat is 559 meter verwijderd, 8 minuten wandelen.
    • Amsterdam, Busstation Elandsgracht is 911 meter verwijderd, 12 minuten wandelen.
    • Marnixstraat is 913 meter verwijderd, 12 minuten wandelen.
    • Amsterdam, Marnixstraat is 959 meter verwijderd, 13 minuten wandelen.
  • Welke buslijnen stoppen nabij Kinkerbuurt?

    Deze buslijnen stoppen nabij Kinkerbuurt: 15, 321, 347, 357, 397, 62.

  • Welke treinlijnen stoppen nabij Kinkerbuurt?

    Deze treinlijnen stoppen nabij Kinkerbuurt: IC, SPR.

  • Welke metro lijn stopt in de buurt van Kinkerbuurt?

    52

  • Welke tramlijnen stoppen nabij Kinkerbuurt?

    Deze tramlijnen stoppen nabij Kinkerbuurt: 13, 17, 19, 7.

  • Wat is het dichtstbijzijnde tram station bij Kinkerbuurt in Amsterdam?

    Het dichtstbijzijnde tram station bij Kinkerbuurt in Amsterdam is Willem De Zwijgerlaan. Het is 5 min lopen.

  • Wat is het dichtstbijzijnde bus station bij Kinkerbuurt in Amsterdam?

    Het dichtstbijzijnde bus station bij Kinkerbuurt in Amsterdam is Nicolaas Beetsstraat. Het is 6 min lopen.

Bekijk Kinkerbuurt, Amsterdam, op de kaart

Openbaar vervoer naar Kinkerbuurt in Amsterdam

Vraag jij je af hoe je naar Kinkerbuurt geraakt in Amsterdam, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Kinkerbuurt te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Kinkerbuurt te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Kinkerbuurt? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Willem De Zwijgerlaan; Nicolaas Beetsstraat; Kinkerstraat; Amsterdam, Busstation Elandsgracht; Marnixstraat; Amsterdam, Marnixstraat.

Bus:1532134735739762N83N82N47N57N9780Trein:ICSPRMetro:52Tram:1317197

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Kinkerbuurt eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Kinkerbuurt gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 1.5 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Amsterdam, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Kinkerbuurt Adres: Jan Hanzenstraat straat in Amsterdam

Kinkerbuurt, Amsterdam
Kinkerbuurt, AmsterdamDe Kinkerbuurt is een buurt in het stadsdeel West van de gemeente Amsterdam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De buurt is een "eiland" tussen de Singelgracht (Nassaukade), het Jacob van Lennepkanaal (Jacob van Lennepkade), de Kostverlorenvaart (Tweede Kostverlorenkade) en de Hugo de Grootgracht. Het hart van de wijk is de Kinkerstraat, genoemd naar de dichter en advocaat Johannes Kinker (1764-1845), waarover de tramlijnen 7 en 17 rijden. De buurt heeft een dagelijkse markt in de Ten Katestraat. Andere belangrijke straten, met winkels en tramlijnen, zijn de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat. De Kinkerbuurt is aangelegd aan het begin van de twintigste eeuw, grotendeels op in 1896 geannexeerd grondgebied van Nieuwer-Amstel, toen Amsterdam zich sterk uitbreidde, naar een ontwerp van de aannemer-architect Nicolaas Redeker Bisdom. Zoals in andere wijken in Amsterdam-West en -Oost werd er snel en goedkoop gebouwd: de zg. revolutiebouw. De straten werden genoemd naar schrijvers en dichters, waarvan Johannes Kinker nu nog vooral bekend is door zijn straatnaam. De buurt leefde heftig mee met voetbalclub Blauw-Wit. "Als Blauw-Wit verliest heeft de schillenboer een goede dag", werd er gezegd, want dan konden de Kinkerbuurters geen hap door hun keel krijgen. De slechtste blokken zijn in de jaren zeventig en tachtig afgebroken in het kader van de stadsvernieuwing. In 1978 leidde de ontruiming van een gekraakt blok aan de Jacob van Lennepstraat tot het eerste optreden van de mobiele eenheid sinds de Nieuwmarktrellen van 1975, en daarmee begon de revival van de kraakbeweging. De laatste jaren beleeft de Kinkerbuurt een grote opwaardering. Mede als gevolg van gentrificatie stijgt het aantal beter verdienenden in deze buurt en zijn de huizenprijzen sterk gestegen. In 2005 was de Kinkerbuurt de buurt met de grootste adressendichtheid van Nederland met 11.971 per vierkante kilometer (gemiddeld in Nederland: 1865). In het midden van wat nu de Kinkerbuurt is werd in 1902 de Remise Tollensstraat door de Gemeentetram Amsterdam in gebruik genomen. Na de verhuizing van het GVB naar Diemen-Zuid in 1996 werd hier, na vele jaren plannen maken en leegstand, na een grote verbouwing in 2014 het cultureel centrum De Hallen geopend. Er naast, aan de Bilderdijkkade, waren een werf en tot 1983 het hoofdkantoor en Stadsreiniging. Vervolgens verrees hier het stadsdeelkantoor Oud-West. Na sloop van het complex in 2011 zijn hier sinds 2014 hoge appartementencompexen verrezen. Van 1990 tot 2010 was de Kinkerbuurt de noordelijke "helft" van het stadsdeel Oud-West. Sinds 2010 ligt de buurt in het grotere stadsdeel West. Het stadsdeel onderscheidt binnen de Kinkerbuurt de sub-buurten: Da Costabuurt, Borgerbuurt en Bellamybuurt.
Hoe gaan naar Kinkerbuurt met het openbaar vervoer - Over de plek

Reis rond in Amsterdam via het openbaar vervoer!

Rondreizen in Amsterdam was nog nooit zo makkelijk. Ontvang stap-per-stap wegbeschrijvingen naar eender welke attractie, straat, station, halte of bezienswaardigheid. Bekijk bus- en treinroosters, aankomsttijden, gedetailleerde routes op een kaart en ontvang dienstnotificaties zodat je exact weet hoe je eender waar geraakt in Amsterdam.

Wanneer je naar eender welke bestemming rond Amsterdam wil gaan, kan je de Live Wegbeschrijving-functie van Moovit gebruiken om exact te weten hoe ver je moet wandelen, hoelang je moet wachten op je lijn en hoeveel haltes je nog moet passeren. Moovit stelt je automatisch op de hoogte wanneer het tijd is om af te stappen - het is dus niet nodig om constant te kijken wanneer je aan de juiste halte bent.

Benieuwd hoe je openbaar vervoer kunt gebruiken in Amsterdam of hoe je kunt betalen voor openbaar vervoer in Amsterdam? De Moovit app voor openbaar vervoer kan je helpen om eenvoudig en tegen minimale kosten je weg te vinden met het openbaar vervoer. Het omvat openbaar vervoertarieven, ticketprijzen en kosten. Op zoek naar een kaart van de openbaar vervoerlijnen in Amsterdam? De Moovit app voor openbaar vervoer toont alle kaarten van het openbaar vervoer in Amsterdam met alle bus, trein, tram of metro routes en haltes op een interactieve kaart.

Amsterdam heeft 4 OV-mogelijkheden, waaronder: bus, trein, tram of metro, die uitgebaat worden door verschillende agentschappen, waaronder: NS, NS International, GVB, GVB, GVB, GVB, U-OV, U-OV, Overal, HTM, R-net, RET, RET, De Lijn en Connexxion

Openbare lijnen met haltes dichtst in de buurt van Kinkerbuurt in Amsterdam

Bus lijnen met haltes dichtst in de buurt van Kinkerbuurt in Amsterdam

Eenvoudiger naar Kinkerbuurt in…