Naar hoofdcontent

Hoe gaan naar Knooppunt Julianaplein in Groningen via Bus of Trein?

Info service alert Coronavirus Updates
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden bijgewerkt in de Moovit app.
Voor meer details Download de app
Alle wijzigingen in het openbaar vervoer als gevolg van het Coronavirus (COVID-19) worden in de app bijgewerkt.
Voor meer details om de app te downloaden
Google Play badge AppStore badge
Knooppunt Julianaplein, Groningen, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia

Routeaanwijzingen naar Knooppunt Julianaplein (Groningen) met het openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Knooppunt Julianaplein komen

Vragen & antwoorden

 • Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Knooppunt Julianaplein?

  De dichtstbijzijnde stations bij Knooppunt Julianaplein zijn:

  • Groningen Thomsonstraat is 1012 meters verwijderd, 15 minuten wandelen.
  • Groningen is 1014 meters verwijderd, 15 minuten wandelen.
 • Welke Buslijnen stoppen nabij Knooppunt Julianaplein?

  Deze Buslijnen stoppen nabij Knooppunt Julianaplein: 50, 9, SNELBUS I.P.V. TREIN.

 • Welke Treinlijnen stoppen nabij Knooppunt Julianaplein?

  Deze Treinlijnen stoppen nabij Knooppunt Julianaplein: INTERCITY, SPRINTER.

Knooppunt Julianaplein, Groningen, Netherlands De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
De populairste Urban Mobility App in Netherlands.
Alle plaatselijke vervoersmogelijkheden in een app
Google Play badge AppStore badge

Openbaar vervoer naar Knooppunt Julianaplein in Groningen

Vraag jij je af hoe je naar Knooppunt Julianaplein geraakt in Groningen, Nederland? Moovit helpt je de beste manier te vinden om naar Knooppunt Julianaplein te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.

Moovit voorziet gratis kaarten en live routebeschrijvingen om jou te helpen jezelf te navigeren in jouw stad. Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Knooppunt Julianaplein te gaan.

Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Knooppunt Julianaplein? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Groningen Thomsonstraat; Groningen.

Je kan naar Knooppunt Julianaplein reizen via Bus of Trein. Dit zijn de lijnen en routes die haltes hebben in de nabijheid - Bus: 50, 9, SNELBUS I.P.V. TREIN Trein: INTERCITY, SPRINTER

Wil je zien of er een andere route is die je helpt er sneller te geraken? Moovit helpt je alternatieve routes en dienstregelingen te vinden. Verkrijg een routebeschrijving van en naar Knooppunt Julianaplein eenvoudig in de Moovit-app of op de website.

We maken reizen naar Knooppunt Julianaplein gemakkelijk, wat dan ook de reden is waarom meer dan 720 miljoen gebruikers, waaronder gebruikers in Groningen, Moovit vertrouwen als de beste app voor openbaar vervoer. Je moet geen individuele bus- of treinapp downloaden: Moovit is jouw alles-in-één OV-app die je helpt de beste bus- en treinlijnen te vinden.

Knooppunt Julianaplein, Groningen
Knooppunt Julianaplein, Groningen Het Julianaplein is een knooppunt van autosnelwegen in de Nederlandse stad Groningen. Hier sluit de A28 Assen - Groningen Centrum aan op de A7 Drachten - Hoogezand. Het knooppunt is deels gelijkvloers met verkeerslichten en deels ongelijkvloers. Het is een zeer druk kruispunt en een groot knelpunt in het wegennet. Direct naast het knooppunt ligt de Julianabrug over het Noord-Willemskanaal. De oorzaak van de situatie ligt in de planologie van de jaren 50 en 60. Deze voorzag niet in een dermate snelle groei van het verkeer. Rijkswaterstaat poogt al vele jaren de verkeerssituatie te verbeteren, maar de ruimte is beperkt door de opgerukte bebouwing van de stad. Eén alternatief is het verplaatsen van de A7 naar het zuiden, de Zuidtangent. Daardoor zou deze tussen Groningen en Haren komen te lopen, en beter aansluiten op de bestaande weg Hoogezand - Duitse grens. Dat tracé loopt echter deels door het Tussengebied, een kwetsbaar open gebied waarvan aangegeven is dat ontwikkeling niet wenselijk is. In een ander alternatief werd een tunnel onder het Paterswoldsemeer genoemd. Beide alternatieven verdwenen uiteindelijk van tafel. Onder het Julianaplein is bij de renovatie van de ringweg Groningen in 2002 en 2003 een tunnel aangelegd, om verkeer van de A28 richting het Emmaviaduct mogelijk te maken. Deze tunnel was echter, doordat de rijksoverheid bij financiële krapte de prioriteiten elders hoger achtte (HSL en Betuweroute), nog niet in gebruik genomen. Op 12 december 2009 is dit alsnog gebeurd. In 2010 is het Julianaplein aangepast. Vanuit de richting Assen in de richting van Drachten zijn nu 3 rijstroken beschikbaar. Ook is later vanuit de richting Drachten de afslag richting het centrum van Groningen opgeheven. Daardoor zijn er rechtdoor nu 3 rijstroken beschikbaar om het verkeer beter te laten doorstromen. Onderdeel van het lopende megaproject Aanpak Ring Zuid is een ingrijpende ombouw van het Julianaplein tot een nieuw verkeersplein van drie verdiepingen en een totale hoogte van 10 meter. Het plein wordt ingericht zonder verkeerslichten, wat de snelheid en doorstroming moet bevorderen.
Hoe gaan naar Knooppunt Julianaplein met het openbaar vervoer - Over de plek
De afbeelding kan auteursrechtelijk beschermd zijn. Meer informatie op Wikipedia
Makkelijker om bij Knooppunt Julianaplein te komen met de app!