Hoe gaan naar Knooppunt Julianaplein in Groningen via Bus of Trein

Start
Einde
Zoeken


Wegbeschrijving naar Knooppunt Julianaplein vanuit de meest bezochte locaties in Groningen met de Bus of Trein

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken, alsook de live aankomsttijden en stap-per-stap instructies op de kaart te zien.

Klik op een route om het actuele tijdrooster te bekijken

Hoe gaan naar Knooppunt Julianaplein via de Bus

Klik op de Busroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Kattenbroek 295 min
Bus - X4

X4

Bus - 103

103

Bus - 148

148

Bus - 140

140

Bus - 315

315

walking.svg
Van X-gebouw Windesheim 191 min
walking.svg
Bus - 100

100

Bus - 506

506

Bus - 141

141

Bus - 315

315

Bus - 9

9

Van Knooppunt Grijsoord 355 min
walking.svg
Bus - 105

105

Bus - 108

108

Bus - 201

201

Bus - 71

71

Bus - 315

315

walking.svg
Van Station Alkmaar Noord 239 min
Bus - 4

4

Bus - 350

350

Bus - 320

320

Bus - 304

304

Bus - 189

189

Van Station Dieren 381 min
Bus - 43

43

Bus - 201

201

Bus - 40

40

Bus - 20

20

Bus - 50

50

walking.svg

Hoe gaan naar Knooppunt Julianaplein via de Trein

Klik op de Treinroute om een stap-per-stap wegbeschrijving te bekijken met kaarten, aankomsttijden en actuele dienstregelingen.

Van Kattenbroek 160 min
walking.svg
Trein - SPRINTER

SPRINTER

Trein - INTERCITY

INTERCITY

walking.svg
Van X-gebouw Windesheim 101 min
walking.svg
Trein - INTERCITY

INTERCITY

walking.svg
Van Knooppunt Grijsoord 209 min
walking.svg
Trein - SPRINTER

SPRINTER

Trein - INTERCITY

INTERCITY

Trein - SPRINTER

SPRINTER

walking.svg
Van Station Alkmaar Noord 230 min
Trein - INTERCITY

INTERCITY

Trein - SPRINTER

SPRINTER

Trein - INTERCITY

INTERCITY

walking.svg
Van Station Dieren 144 min
Trein - INTERCITY

INTERCITY

Trein - SPRINTER

SPRINTER

walking.svg

Vragen & antwoorden

Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Knooppunt Julianaplein?

  • De dichtstbijzijnde stations bij Knooppunt Julianaplein zijn:
    • Groningen, Maaslaan is 29 meters verwijderd, 1 minuten wandelen
    • Groningen, Brailleweg is 221 meters verwijderd, 3 minuten wandelen
    • Groningen, H. R. Holststraat is 362 meters verwijderd, 5 minuten wandelen
    • Groningen, Laan V/D Vrede is 421 meters verwijderd, 6 minuten wandelen

Welke Treinlijnen stoppen nabij Knooppunt Julianaplein?

Welke Buslijnen stoppen nabij Knooppunt Julianaplein?

Ontvang wegbeschrijvingen vanaf je huidige locatie
Moovit is de #1 OV-app
Ondersteunt meer dan 2200 steden in 80+ landen wereldwijd!
Google Play badge AppStore badge
Voeg deze badje aan jouw website toe Klik om HTML te kopiëren

Op zoek naar een routebeschrijving naar Knooppunt Julianaplein in Groningen, Nederland? Jouw reis is net heel wat eenvoudiger geworden!

Download de Moovit-app om sneller routebeschrijvingen te vinden en de meest recente Bus of Treindienstregelingen naar Knooppunt Julianaplein te vinden. Verkrijg actuele tijden voor alle routes die beschikbaar zijn met een realtime stap-per-stap routebeschrijving voor Knooppunt Julianaplein.

De Moovit-app toont je daarnaast ook de dichtstbijzijnde haltes en stations voor jouw bestemming. kies van een lijst met haltes nabij Knooppunt Julianaplein: Groningen, Maaslaan; Groningen, Brailleweg; Groningen, H. R. Holststraat; Groningen, Laan V/D Vrede.

Ontdek alle Bus of Treinlijnen die je kunt nemen om naar Knooppunt Julianaplein te reizen. Hier vind je een lijst met enkele lijnen die nabij jouw bestemming passeren - Trein: INTERCITY, SPRINTER; Bus: 189, 315, 50, 7, 9.

Van plan om terug te keren van Knooppunt Julianaplein, maar ken je de weg niet? Je kan jouw bestemming selecteren op onze online kaart en Moovit zal je de best mogelijke routes tonen om te gaan waar je naartoe wilt!

Moovit helpt je de snelste route en handigste vertrektijden te vinden. Geen nood om een bus- of treinapp te installeren om de dienstregeling te controleren. Moovit beschikt over alle OV-informatie die je nodig hebt. Dat is waarom we in de Google Play Store en Apple App Store als beste app voor het openbaar vervoer bekroond werden.

Knooppunt Julianaplein, Groningen
Knooppunt Julianaplein, Groningen Het Julianaplein is een knooppunt van autosnelwegen in de stad Groningen. Hier sluit de A28 Assen - Groningen Centrum aan op de A7 Drachten - Hoogezand. Het knooppunt is deels gelijkvloers met verkeerslichten en deels ongelijkvloers. Het is een zeer druk kruispunt en een groot knelpunt in het wegennet. De oorzaak van de situatie ligt in de planologie van de jaren 50 en 60. Deze voorzag niet in een dermate snelle groei van het verkeer. Rijkswaterstaat poogt al vele jaren de verkeerssituatie te verbeteren, maar de ruimte is beperkt door de opgerukte bebouwing van de stad. Eén alternatief is het verplaatsen van de A7 naar het zuiden, de Zuidtangent. Daardoor zou deze tussen Groningen en Haren komen te lopen, en beter aansluiten op de bestaande weg Hoogezand - Duitse grens. Dat tracé loopt echter deels door het Tussengebied, en kwetsbaar open gebied waarvan aangegeven is dat ontwikkeling niet wenselijk is. In een ander alternatief werd een tunnel onder het Paterswoldsemeer genoemd. Beide alternatieven vedwenen uit eindelijk van tafel. Onder het Julianaplein is bij de renovatie van de ringweg Groningen in 2002 en 2003 een tunnel gelegd, om verkeer van de A28 richting het Emmaviaduct mogelijk te maken. Deze tunnel was echter, doordat de rijksoverheid om financiële redenen de prioriteiten elders hoger achtte (HSL en Betuweroute), nog niet in gebruik genomen. Op 12 december 2009 is dit alsnog gebeurd. In 2010 is het Julianaplein aangepast. Vanuit de richting Assen in de richting van Drachten zijn nu 3 rijstroken beschikbaar. Ook is later vanuit de richting Drachten de afslag richting het centrum van Groningen opgeheven. Daardoor zijn er rechtdoor nu 3 rijstroken beschikbaar om het verkeer beter te laten doorstromen. Momenteel wordt er gewerkt aan het megaproject Aanpak Ring Zuid. Onderdeel hiervan is een ingrijpende ombouw van het Julianaplein tot een nieuw verkeersplein van drie verdiepingen en een totale hoogte van 10 meter. Het plein wordt ingericht zonder verkeerslichten wat de snelheid en doorstroming moet bevorderen.
Hoe gaan naar Knooppunt Julianaplein met het openbaar vervoer - Over de plek
Moovit - Jouw lokale OV-app voor Android en iOS
Moovit Real-time Aankomsten, Tijdroosters, Kaarten & Méér